Ökölvívás: győzelem nélkül zárt a magyar csapat a női vb-n

Vágólapra másolva!
2023.03.22. 14:45
null
Nagy Tímea is kikapott az első meccsén (Fotó: Árvai Károly)
Az utolsó versenyben lévő magyar, Nagy Tímea is az első meccsén kikapott és kiesett az Új-Delhiben zajló női ökölvívó-világbajnokságon.

A 81 kilogrammban szereplő tapasztalt magyar bokszoló bemutatkozására szerdáig kellett várni a tornán, amelynek negyeddöntős szakaszában kapcsolódott be a küzdelmekbe. A legjobb nyolc közötti kezdés szerencsésnek volt mondható, az ugyanakkor már a legkevésbé sem, hogy ott 2018 világbajnokával, a kínai Vang Li-nával kellett megmérkőznie.

A nemzetközi szövetség közvetítése alapján Nagy Tímea bátran kezdte a találkozót, beleállt a nyílt sisakos küzdelembe. Az első menet első felében mindkét oldalon sok találat volt, az idő előrehaladtával viszont a lábbal lényegesen jobban mozgó kínai öklöző egyértelmű fölénybe került, olyannyira, hogy végül mind az öt pontozónál két pont különbséggel nyerte a szakaszt.

A folytatásban a magyar versenyző már óvatosabban bokszolt, és Vang sem támadott a korábbi vehemenciával, ennek ellenére a második menetben is jobb volt, ahogy a harmadikban is, amelyben Nagy Tímea ismét nagyobb kockázatot vállalt, ám a sima vereséget nem kerülhette el.

Ezzel a magyar küldöttség számára véget ért a vb, amelyen mind a nyolc ökölvívó az első meccse után búcsúzott.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik