MTI
S. B.
2023.03.31 10:55 Frissítve: 2023.03.31 11:23

Ökölvívás: A vb megkongatta a vészharangot, lépnünk kell – Kurtucz Csaba

Kurtucz Csaba, a Magyar Ökölvívó-szakszövetség elnöke szerint az elmúlt években nagyon sokat fejlődött a nemzetközi női mezőny, a magyar csapat világbajnoki szereplése pedig „megkongatta a vészharangot”, ezért lépniük kell.

Kurtucz szerint a férfiak jó formában várják a vb-t (Fotó: Magyar Ökölvívó Szakszövetség)

A januárban megválasztott elnök úgy véli, hogy a magyar ökölvívásban van egy régi beidegződés, ami miatt kissé belterjessé vált a felkészülés.

„A kesztyűzésekre gondolok az edzőtáborokban, hiszen ha valaki magyar bajnok, akkor ne a magyar bajnoki másodikkal készüljön fel egy világversenyre, amelyen világbajnokokra vagy Európa-bajnokokra lehet számítani, ezen struktúrában kell változtatni” – mondta Kurtucz az M4 Sport csütörtök reggeli Nemzeti Sporthíradójában.

Az elnök azt is kiemelte, hogy már tettek lépéseket a nemzetközi színtér felé, mivel a nők a vb előtt Olaszországban is készülhettek. A rendszerszintű fejlődéshez azonban szerinte idő kell, és a csapatnak fel kell nőnie az erősebb ellenfelekhez.

Tóth Zsuzsanna, a szervezet főtitkára megerősítette a korábban szupernehézsúlyban hatszoros magyar bajnok MÖSZ-elnök észrevételeit, ugyanakkor azt is megemlítette, hogy a világbajnokságon a sorsolás nem kedvezett a magyaroknak.

Az Újdelhiben rendezett vb-n mind a nyolc magyar ökölvívó az első meccse után búcsúzott.

A férfiak azonban – Kurtucz szerint – jó formában várják az egy hónap múlva kezdődő vb-t. Példaként említette a légsúlyú Bernáth Attilát, aki a belgrádi Winner elnevezésű nemzetközi viadalon legyőzte az aktuális spanyol Európa-bajnokot, Martin Molinát. Az elnök úgy véli, a férfi válogatott már az európai kvalifikáción is megmutathatja a benne rejlő potenciált, és a főtitkárral együtt több kvótaszerzésben is bíznak a nyár eleji Európai Játékokon.

2023.02.26 22:10:22

Ökölvívás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Kremljovról gyorsan kiderült, hogy a vezetési módszerei finoman fogalmazva sem kompatibilisek a nagyvilágban elfogadottakkal, és a bunyó a NOB-nál továbbra is bűzös problémahalmaz maradt.

2023.01.14 22:31:35

Ökölvívás nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. „Egyedül benned bízunk, Csaba, csinálj valamit!”

2022.09.17 11:46:53

Ökölvívás nemzetisport.hu

Négy szervezet vb-címe a tét a magyar idő szerint vasárnap hajnalban rendezett meccsen.

2022.04.21 21:40:37

Ökölvívás DEÁK ZSIGMOND

NS-VÉLEMÉNY. Muhammad Alihoz és „névrokonához”, Mike Tysonhoz hasonló kaliberű, hatású egyénisége a nehézsúlynak.