Boksz: esett-kelt, kilógott a ringből – Haye nagyon csúnya veresége

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.03.05. 09:19
null
Bellew egyik ütése után már a 6. menetben nagy bajba került Haye (Fotó: AFP)
A brit ökölvívás legnagyobb meglepetése – így aposztrofálják a szigetországban a szombat esti mérkőzést, melyen a profi cirkálósúlyú WBC világbajnok, Tony Bellew (29–2–1, 19 KO) a korábbi cirkáló- és nehézsúlyú világbajnok, a nyolc éve Nyikolaj Valujevet is legyőző, 36 éves David Haye (28–3–0, 26KO) ellen húzott kesztyűt.

A toronymagas esélyesként kikiáltott Haye kezdte jobban a találkozót, álmosabb első menet után agresszívebb taktikájával irányította a találkozót, ám szokatlanul pontatlannak bizonyult, így nem sikerült igazán komoly találatokat jegyeznie.

Bellew leginkább túlélésre játszott és igyekezett elkerülni Haye bombáit, aki a korábbi hangzatos nyilatkozatainak megfelelően megpróbálta kiütni ellenfelét.

A 6. menetben Bellew betalált egy jobbkezessel, amitől komoly bajba került Haye és mint utólag kiderült sorsfordító volt a mérkőzés szempontjából. Haye három alkalommal is padlóra került (kettőt csuszásnak ítélt a vezetőbíró) és a menet során valamikor összeszedett egy lábsérülést is, ami jelentősen hátráltatta a mérkőzés kései meneteiben.

Haye innentől kezdve képtelen volt a saját bokszát hozni, sántítva, leginkább álló helyzetben volt kénytelen bunyózni, Bellew pedig okosan kihasználta ellenfele sérülését és többször keményen el is találta az erejével teljesen elkészült Haye-t.

Haye a 11. menetben ismét padólra került, kis híján kiesett a ringből és ugyan felállt a léütésből, edzője, Shane McGuigan bedobta a törölközőt, így vetve véget a korábbi világbajnok szenvedésének.


www.profiboksz.hu

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik