T. M. 2020.10.05 09:57 Frissítve: 2020.10.05 18:57

Bajnokok reggelije: Húsz évig rosszul fogyasztottam – Erdei Zsolt

Főzünk és beszélgetünk. Az utóbbi években a mentális és fizikai  felkészülés egyik alappillére lett a megfelelő étrend kiválasztása és betartása. A Nemzeti Sport és a Príma legújabb sorozatában utánajárunk, hogy Magyarország élsportolói milyen táplálkozási szokásokat követnek a versenyszezonban és azon kívül. Ebben a részben reggeli helyett igazi magyaros ebédet készítünk el egy igazi legendával és példaképpel, az amatőr és profi világbajnok ökölvívó Erdei Zsolttal.

 

Remek volt a hangulat a konyhában (Fotó: Tumbász Hédi)

Erdei Zsoltot, az amatőr és profi világbajnok ökölvívót aligha kell bemutatni bárkinek is. Most viszont egy teljesen új arcát mutatta meg, ugyanis a Nemzeti Sport és a Príma legújabb sorozatában a konyhai tudására voltunk kíváncsiak. Számításainkkal ellentétben nem kifejezetten sportos étellel érkezett…

„Nem egy diétás ételt hoztam, és nem olyat, amelyet a felkészülési, hanem inkább a bűnözési fázisban fogyaszt a sportoló. Én szeretem az olyan ételeket, amik jobban csúsznak, ezért esett a választásom a csülökpörköltre, ráadásul időnk is van mellette nyugodtan beszélgetni.”

A magyar ökölvívó-legenda nemcsak a főzési szokásairól, a családjáról és a karrierjéről beszélt, hanem arról is, ha visszamehetne az időben, táplálkozás szempontjából mit csinálna másképp.

„Én harminc éven keresztül voltam aktív, abból nagyjából húsz-huszonöt évig rosszul fogyasztottam. Nekem nem volt olyan ember, aki megmondja, hogyan kell táplálkoznom helyesen, erre a pályafutásom végén jöttem rá. Rengeteget számít az, hogy milyen minőségű táplálékot fogyaszt egy sportoló.” 

Hogy milyen étrend változtatta meg Erdei Zsolt teljesítményét utolsó éveiben? Kiderül a Bajnokok reggelije című sorozatunk első epizódjából.

 

KARAKAS HEDVIG MANDULÁS CSIRKÉJE

Az NSO Tv Youtube-csatornáján új sorozatot
indítunk, a Príma üzletlánc alapanyagaival és támogatásával, a Mindmegette.hu internetes portállal együttműködve. Kameráink előtt a legjobb magyar sportolók készítik el kedvenc ételeiket – amelyeket általában ők sem reggelire fogyasztanak el, hiszen jóval tartalmasabbak, laktatóbbak, de bármelyik napszakot választjuk is a megkóstolásukhoz, biztos, hogy nagyon ízletesek!

 

A Bajnokok reggelije-sorozatunk második részét október 10-én olvashatják lapunkban – vendégünk Karakas Hedvig, világbajnoki bronzérmes cselgáncsozó lesz –, és a Képes Sport ízelítője után október 12-én nézhetik meg az NSO Tv-n a Kárpáti Rebeka vezetésével forgatott teljes adást, izgalmas beszélgetéssel, Karakas Hedvig „főzőleckéjével”. 

 

2020.08.16 17:02:07

Ökölvívás L. PAP ISTVÁN

Portré a rendszerváltozást követő évtizedek egyik legnagyobb formátumú magyar sportolójáról.

2020.06.08 13:02:58

Ökölvívás L. PAP ISTVÁN

A harmatsúlyú Széles János tíz évvel Trianon után románt vert az Iparcsarnokban – ezért külön is megünnepelte a közönség.

2020.05.31 12:38:39

Ökölvívás K. T. I.

Toplista: 70–61. A The Athletic több mint 120 munkatársa értékelései alapján állította össze listáját – itt a 4. rész.

2020.05.01 11:58:40

Ökölvívás KÉPES SPORT

Az amerikai klasszis minden idők legjobbjának tartotta magát, akit senki sem lökött le a trónról.

2020.03.07 22:52:13

Ökölvívás BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Ennek a mai, megbolydult világnak éppen ez lehet a fő gondja a boksszal. Hogy lecsupaszítottan férfias, emberi, zsigeri. A küzdés maga.