Petrovics János egy építkezésen, bontási munkálatok közben vesztette életét

B. D. K.B. D. K.
Vágólapra másolva!
2024.07.10. 10:03
Petrovics János 1992-ben (Fotó: Németh Ferenc/MTI)
Mint hétfőn beszámoltunk róla, életének 53. évében elhunyt Petrovics János ökölvívó, aki szerepelt az 1992-es barcelonai olimpián. A Bors megtudta, a sportoló munkahelyi balesetben vesztette életét, bontási munkálatokban vett részt a hévízi Aqua Hotelben, amikor egy fal rádőlt.

Petrovics Jánost bántotta, hogy hosszú évek óta nem szerveznek neki meccseket, így a szeretett sportága már nem biztosított a számára megélhetést. Eredetileg géplakatosnak tanult, de a szakmájában egy percet sem dolgozott, ezért kénytelen volt segédmunkásnak szegődni. Július 8-án, hétfőn ennek következtében vesztette életét – írja a Bors. A lapnak Petrovics gyászoló élettársa, Mónika nyilatkozott.

„Tizennégy évig éltünk együtt, nagy szerelemben. Ugyan nem kötöttünk házasságot, de minden tekintetben az élettársam volt. Bármiben számíthattunk egymásra. Hétfő reggel hat órakor indultam otthonról munkába, előtte persze mint mindig, János megfőzte a kávémat. Amikor kiértem a házból az utcára, Jani még kilépett az erkélyre, hogy integessünk egymásnak. Utánam is szólt, hogy majd telefonál, de nem telefonált” – mesélte a Borsnak, amelynek megjegyezte, Petrovics vállalkozó főnöke több brigádot foglalkoztat.

„János eredetileg nem is abba a csapatba tartozott, amelyikkel tegnap dolgozni ment, de valamiért a munkát átszervezték. Így került a hotel bontására – mondta. – Egyszerűen képtelen vagyok felfogni, hogy elvesztettem a páromat.”

„János munkatársa felmászott a létrára, majd néhány pillanattal később, az öt méter hosszú, ötven centiméter vastag betontömb megindult. A kollégának sikerült leugrania, a törmelékek viszont a páromat maguk alá temették” – értesült az élettárs a baleset körülményeiről.

Mónika elmesélt egy történetet, mennyire jószívű volt Petrovics. „Az utolsó ezer forintját is odaadta, és ez szó szerint megtörtént. A múltkor az egyik közért előtt egy koldus kért tőle pénzt, ő pedig gondolkodás nélkül segített, mondván, másnap úgyis dolgozni megy és kap pénzt, miközben aznapra még van otthon étele.”

A keszthelyi rendőrkapitányság halált okozó, foglalkoztatás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétség ügyében eljárást indított.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik