Profi ökölvívás: Stieglitz letaszította trónjáról Abrahamot

Vágólapra másolva!
2013.03.24. 00:59
null
Stieglitz (jobbra) visszahódította a WBO nagyközépsúlyú világbajnokának járó övet (Fotó: Action Images, archív)
Szombat késő este Magdeburgban csapott össze egymással a WBO nagyközépsúlyú ökölvívó világbajnoka, a Sauerland Event kötelékébe tartozó Arthur Abraham és az S. E. S. (Sport Events Steinforth) istállót erősítő korábbi bajnok Robert Stieglitz, és a mérkőzés meglepetésre utóbbi győzelmével ért véget.

Az összecsapást a hazai pályán szorítóba lépő Stieglitz nagyon motiváltan és rendkívül agresszívan kezdte, amivel alaposan meglepte az általában lassan bemelegedő világbajnokot. A második menetben Abraham bal szeme csúnyán bedagadt, és a sérülés drámaian befolyásolta a mérkőzés végkimenetelét. A harmadik menetre még kijött a világbajnok, és egy tarkóütést követően pontlevonással sújtotta őt Mike Ortega vezetőbíró, a felvonást követő szünetben viszont már a ringorvos is megvizsgálta Abraham teljesen lezárult szemét, és rövid konzultáció után a befejezés mellett döntött. Mivel a bíró vélhetően úgy ítélte meg, hogy ütéstől és nem fejeléstől származott a sérülés, hivatalosan a kihívó T. K. O.-győzelmével fejeződött be az összecsapás.

Stieglitz ezzel a meglepő győzelemmel visszahódította az általa korábban már birtokolt címet, azonban valószínűleg még egy harmadik összecsapás vár rá Abrahammal szemben.

www.profiboksz.hu

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik