Véget ért a "Hughton-éra"!

2469347 24693472469347 2469347
Vágólapra másolva!
2014.04.09. 19:04
A már ex-menedzserünk megszólalt, a vasárnapi menesztését követően. Csapatunk 1:0-s vereséget szenvedett, a szintén kiesés elől menekülő...

A már ex-menedzserünk megszólalt, a vasárnapi menesztését követően.A már ex-menedzserünk megszólalt, a vasárnapi menesztését követően.

Csapatunk 1:0-s vereséget szenvedett, a szintén kiesés elől menekülő West Bromwich ellen. A vereség utáni vasárnapon, a klub menesztette Chris Hughton-t és helyére az U18-asokkal kupát nyerő, Neil Adams-ot nevezte ki.

Hughton szerint a döntés túl korán született, és kitart az mellett, hogy a klub-ot benn tudta volna tartani az élvonalban.

A klubnak ez a harmadik idénye az élvonalban mióta feljutott, de a következő meccseket tekintve, nem ígérkezik könnyűnek a bennmaradási harca.

"Természetesen nagyon csalódott vagyok, hogy elvesztettem a munkámat, de büszke vagyok arra, hogy a Norwich City menedzsere lehettem."-kezdte Hughton a nyilatkozatát.

"Megértem a frusztrációt, de én továbbra is teljesen biztos vagyok abban, hogy a klub negyedik egymást követő szezonját is a Premier ligában játszhassa."

"Összességében készen álltunk a kihívásra az utolsó 5 meccsre, és úgy gondoltuk, hogy a szurkolóknak és a klubnak, a célunk elérése lett volna a jutalma."

"Az elmúlt két szezonban sok új játékos érkezett, de ez már egy át meneti időszak volt. Szeretném, hogy az eredmény, az elkötelezettség és a munkamorál továbbra is a játékosokat tartaná együtt.

"Ugyan ez vonatkozik az edzőkre és a háttérben dolgozó alkalmazottaknak, akiknek hozzájárulásuk hatalmas volt."

"Most már várom a következő kihívást és őszintén kívánom a legjobbakat a klubnak, mindenkinek, aki csatlakozik a klubhoz és a szurkolóknak is ebben a szezonban és a jövőben."

"A Norwich City egy nagyszerű klub, megtisztelve érem magam, hogy a menedzsere lehettem."

Az LMA vezérigazgatója is megszólalt: "Mindannyian nagyon csalódottak vagyunk, különösen Chris, akit felmentettek a munkavégzés alól. Fel kell ismerünk, hogy a Norwich City hosszú utat tett meg, nagyon rövid idő alatt."

"Négy évvel ezelőtt voltak a Liga One-ban. Chris élvezte az első szezont és a 11. helyen zárt a csapata. Ez volt az elmúlt 20 év legjobb teljesítménye a Norwich-tól."

"Chris első sikereit a Newcastle-ben élte át, majd a Birmingham-nél, miután csatlakozott a Norwich City-hez."

Chris menesztését a média és a szurkolók egyre jobban várták, hála a defenzív futballjának és a csatárok gólképtelenségének.

Chris vesztét többek között az idegenbeli teljesítmény is okozta. A csapat az idei szezonban a leggyengébb teljesítményt produkálta idegenben, a többi csapathoz képest.

Világossá vált, hogy Hughton érkezése óta, nem a támadó futball fejlődött, hanem a defenzív futball stabilizálódott.

A nyáron 26 milliót költött erősítésekre, de az új játékosok közül talán Leroy Fer dolgozta le az árát.

Már a Birmingham city-vel is a defenzív futballt erőltette, ráadásul az eddigi Norwich City menedzserek közül ő költhette a legtöbbet az igazolásokra.

Hughton szakmai tapasztalatát tekintve, legalább is a pinkun.com szerint, a nyáron biztos kap egy állást, valamelyik angol bajnokságban, de a Premier Liga egyenlőre túl nagy kihívás volt neki.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik