Super Bowl: minden, ami a pályán kívül történt

KERÉNYI ERVIN, KŐFALVI DÁNIEL, RÁCZ PÉTER, SOMLÓVÁRI DÁVIDKERÉNYI ERVIN, KŐFALVI DÁNIEL, RÁCZ PÉTER, SOMLÓVÁRI DÁVID
Vágólapra másolva!
2015.02.01. 21:31
Drive-ról drive-ra végigkövettük a Super Bowl legfontosabb történéseit, de a pályán kívül is akadt bőven látnivaló és érdekesség a 49. Super Bowl előtt, közben és után.

Köszönjük olvasóink megtisztelő figyelmét, ez volt a Super Bowl az oldalvonal mellől.

4.34: Tom Brady, a Gyűrűk ura.

(Forrás: NFL Memes)
(Forrás: NFL Memes)

4.28: NOOOOOOO! Így fogadta Richard Sherman Buttler – mindent eldöntő – interceptionjét. Alább Brady reakciója is látható.

4.24: Milyen színű sportitalt öntenek majd a győztes edző nyakába? – szólt az egyik legnépszerűbb fogadás kérdése. Itt a helyes megfejtés.

4.20: Így üdvözölte egymást a döntő után a két vezetőedző, a győztes Belichick és vesztes Carroll.

4.15: A Seahawks legénysége nem a legszimpatikusabb vesztesként fejezte be a meccset.

4.06: Így fogadta Tom Brady Buttler sorsdöntő interceptionjét.

4.05: az EA Sports NFL Madden játéka a jelek szerint nagyon keményen beletrafált a végeredménybe.

3.49: A Seahawks továbbra is előszeretettel feszegeti a határokat egy-egy TD ünneplésénél.

(Forrás: Reddit)
(Forrás: Reddit)

3.41: Néhány Seattle-drukker Tom Bradyt emlékeztette a két csapat 2012-es mérkőzésére, Sherman és Brady meccs utáni találkozására. Azt a csatát 24–23-ra nyerte a Seahawks.

(Forrás: Sports Illustrated)
(Forrás: Sports Illustrated)
(Forrás: Twitter)
(Forrás: Twitter)

3.28:Richard Sherman mutatja a Seattle pontjainak számát a harmadik negyed végén, Doug Baldwin TD-ja után (24–14-nél).

3.17: Snoop Dogg a Twitteren azzal viccelődött, hogy ő bújt az egyik cápajelmezbe Katy Perry half time showja alatt.

2.30: ÖSSZEFOGLALÓ! Aki esetleg lemaradt volna Perry kisasszony bevonulásáról, íme egy összefoglaló kép róla. A viccet félre téve, ITT AZ ÖSSZEFOGLALÓ!

2.25: A MEGLEPI! Missy Elliott volt az előre beharangozott meglepetés. A 43 éves előadóművész lefogyott az utóbbi időben.Ezt a számot adta elő:

2.20: LENNY KRAVITZ IS BESZÁLLT A BULIBA! Katy Perry egyébként nagyon jól tolta. És talán most volt a legjobb a hangosítás a Super Bowlok történetében.

2.17: „Make some noise Super Bowl!” Katy Perry tüzes ruhában, óriási tigris hátán érkezett a félidőben.

2.10: Kilenc perc alatt épült fel a színpad a szünetben, pillanatokon belül kezdődik a Half Time Show Katy Perryvel.

02.08: A 49. Super Bowl legfájdalmasabb poénja, a „szuper tál”.

(Forrás: Reddit)
(Forrás: Reddit)

01.59: Drew Brees...akarjuk mondani Drew Barrymore (Charlie egyik angyala) is a helyszínen élvezi a Super Bowlt.

(Forrás: Twitter)
(Forrás: Twitter)

01.36: Az NBC-nél már Brady TD-passza előtt tudták, hogy vezetni fog a New England?

Bal felső sarok
Bal felső sarok

01.31: Pár (hollywoodi) nagyágyú a lelátón. Will Ferrel, Mark Wahlberg, John Travolta.


01.15: Rob Gronkowski
olyan fejet vágott a himnusz közben, mintha először hallotta volna. Pedig nem.


01.12:

Jeremy Lane balszerencséje: karrierje első interceptionje közben a karját törte.
Jeremy Lane balszerencséje: karrierje első interceptionje közben a karját törte.

00.55:Bill Vinovich, a Super Bowl játékvezetője egy apró mosolyt azért megengedett. Hollywoddi történetét alább megismerhetik olvasóink.

00.50: A Chevy reklámja egy pillanatra a frászt hozta az amerikai nézőkre.

00.40: Marshawn Lynch és a cukorkái.

00.28: Russell Wilson koncentrál a himnusz közben.

(Forrás: NBC)
(Forrás: NBC)

00.26: Az elmaradhatatlan vadászgépek a himnusz közben.

00.22: Így érkezett a Seahawks a pályára.

00.20: Idina Menzel baki nélkül elénekelte az amerikai himnuszt, a közönség (egyik fele) csak akkor fütyült, mikor Belichicket mutatta a kivetítő.

00.19: Közben elindult élő közvetítésünk is, drive-ról drive-ra.

00.14: Rob Gronkowski a pályán.

00.12: Rendkívüli hangzavar van a stadionban, főként a Seattle szurkolói hallatják a hangjukat. Mi lesz itt ha egyszer bezárják a tetőt?

00.10: Pete Carroll, a Seattle Seahawks vezetőedzője 1968-ban, a Redwood középiskolában.

(Forrás: ESPN)
(Forrás: ESPN)

00.06: Az este főszereplői, a tojáslabdák is készen állnak.

(Forrás: Twitter.com/BleacherReport)
(Forrás: Twitter.com/BleacherReport)

00.03:A feszültség Bill Belichick arcára van írva.

23.58: Alakul a hangulat.

23.52.: A Super Bowl végén hagyományosan a játékvezetők is kapnak gyűrűket, akárcsak a játékosok. Persze méretre és értékre nem ugyanazt, de így sem panaszkodhatnak a „zebrák”.

23.45: Drágaságok a Super Bowl helyszínéről. 5750 dollárért bárki kedveskedhet magának egy egyedi, kézzel készített Seahawks- és Patriots-sisakkal.

23.40:NYITOTT LESZ A TETŐ.

23.34: SHERMAN JÁTSZIK. Richard Sherman megerősítette, hogy pályára lép a Super Bowlon. A Seahawks hátsó védőjének felesége bármelyik pillanatban szülhet. Illetve ma már valószínűleg nem.

23.29:CSALÓK? Ehhez kapcsolódóan egy reggeli címlap. A New York Post Bajnokok vs. csalók címmel vezeti fel az első oldalán a címvédő Seattle és a labdaleeresztéssel gyanúsított New England párharcát.


23.24: A LABDÁK MÁR KÉSZEN ÁLLNAK.
Vajon van bennük elég levegő?

A főszereplők
A főszereplők

23.14: AMIKOR MÉG MINDEN MÁS VOLT! A képen Len Dawson, a Kansas City irányítója látható, amint éppen egy cigivel vezeti le a feszültséget az 1967-es Super Bowlon.


Brady nem fog rágyújtani, az biztos
Brady nem fog rágyújtani, az biztos

23.09: BILL BÁCSI A STADIONBAN! Bill Belichick, a Patriots főedzője már körbenézett a döntő színhelyén.

23.03: BRADYNÉ KÉSZEN ÁLL! Gisele Bündchen, Tom Brady felesége már teljes harci díszben. Apu este megszerezheti a negyedik bajnoki gyűrűjét.

Gisele-nek minden jól áll
Gisele-nek minden jól áll

22.57: LYNCH FIZETÉSÉT DUPLÁZNÁK! Egybehangzó hírek szerint Marshawn Lynchnek új szerződést kínál a Seattle. A Seahawks futójának egy év van hátra a mostani megállapodásából, a 2015-ös szezonban ötmillió dollárt keresne. Az új szerződés viszont ennek a dupláját garantálná neki.

Biztos mindenki orvosi célra használja majd...
Biztos mindenki orvosi célra használja majd...

22.50: A FŰVEL NEM LESZ GOND! Se a pályán, se azon kívül. Seattle-ben legális a marihuana. Egy orvosi célból a szert áruló cég élt is a lehetőséggel, speciális pakkot gyártott.

Sok férfi álma tört össze két éve...
Sok férfi álma tört össze két éve...

22.45: Már kétéves a popdíva, Beyoncé finoman szólva sem hízelgő fotója a 2013-as Super Bowlról. A kép kimondottan azért lett híres, mert a többszörös Grammy-díjas énekesnő sajtófelelőse megpróbálta letöröltetni az internetről. Sajnáljuk, Beyoncé, de ilyet nem lehet.

22.34: A REKLÁMOK! Négy és fél millió dolcsiba kerül egy félperces spot a SB alatt. Kiváló összeállításunkban meg is tekinthetik, hogy a marketinggépezet mivel rukkolt ki a jeles alkalomra.

22.28: MÉG A BÍRÓ ESETE IS OLYAN AMERIKAI! Bill Vinovich először 2001 és 2006 között volt NFL-játékvezető, de 2007-ben kiderült, hogy az egyik aortája, amely a szívéből a lábaiba vezeti a vért, elrepedt. Műteni képtelenség volt a gerinc mellett futó főeret, azt mondták neki, feküdjön be az intenzívre és imádkozzon. Két százalék esélye volt a túlélésre. Tizenegy napig feküdt az intenzíven, az aorta gyógyszeres kezelésre reagálva gyógyult, de a pályára nem térhetett vissza, videobíróként ténykedett, mígnem fél tucat szakorvost kért fel, hogy levelükben biztosítsák az NFL-t, elég jól van ahhoz, hogy visszatérjen a pályára. Visszatért. Ma este pedig a Super Bowl főbírója lesz.

22.22: RICSI BEJELENTKEZIK – PART 2! Milyen meglepetések lehetnek a mérkőzésen? Viszont ha ezek lesznek, akkor már nem is lesznek meglepetések...


Az árak dollárban értendők
Az árak dollárban értendők

22:08: ESTEK AZ ÁRAK! Állítólag a két évvel ezelőtti Super Bowlon drágább volt a büfé. Most tíz dolcsiért kaphatunk egy remek sajtburgert. És a sör sem sokkal drágább. Egy sajtburger, sör, M&M’s menüért 27 dollárt, azaz 7200 forintot kell fizetni. Persze az átlagban 4800 dolláros (1.2 millió forintos) belépőkhöz képest ez már aprópénz.

21.52: MINDEN SIKERES FÉRFI MÖGÖTT ÁLL EGY NŐ! Kivéve persze, ha eszméletlenre üti őt, mint tette azt Ray Rice... Szerencsére azonban van, aki megbecsüli az asszonyt. Dögös képgaléria az NFLeségekről!

A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!
A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!

21.48: HA MÁR ÁLLATOK... Szerkesztőségünkben is forgott a kamera. Egy-két értelmes és értelmetlen gondolatot mi is megosztottunk a nagyvilággal. Íme!

21:37: SZŐRÖS CSATA! Paul, a polip sporttörténelmet írt anno. Az állat sikere óta minden valamire való sporteseménynél jósállatok tömege bukkan elő. Összeállításunkban megtekintheti, hogy melyikük melyik csapat győzelmét vetítette elő.

21.25: A KAJA MEGVAN MÁR? Bár este nem ildomos teletömnie magát az embernek, de mivel hajnali öt előtt úgysem fekszik le a kedves olvasó, szükség van némi tápra. Még nem késő beszerezni a flamót a sarki éjjel-nappaliban. Meg persze össze is lehet dobni valamit a konyhában. azzal is megy az idő legalább.

21.18: RICSI BEJELENTKEZIK – PART 1! Faragó Richard elévülhetetlen érdemeket szerzett abban, hogy ennyire népszerűvé vált az amerikai futball kis hazánkban is. Pár óra múlva a tévében is megosztja majd gondolatait, de aki addig nem bírná ki, annak itt egy kis ízelítő. Vajon mik a kulcskérdések a döntő előtt?

21.12: A NAP SZÁMA: 1 250 000 000! Na jó, azért nem a nap száma, de mindenképp alapinformációnak számít, hogy ennyi darab csirkeszárny tűnik el az amerikai gyomrokban a mérkőzés folyamán.

21.10: MEGKÜZDÖTTEK ÉRTE! Egyik együttes sem kezdte túl jól a szezont, most mégis az ő összecsapásuk lesz az utolsó. Tekintse meg a két csapat döntőig vezető útját.

21.05: A LEGFIATALABB! A Seattle irányítója, Russell Wilson minden idők legfiatalabb QB-ja lesz, aki a második Super Bowlján szerepel. 26 évesen és 64 naposan fog kezdeni három és fél óra múlva.


Wilson a legfiatalabb
Wilson a legfiatalabb

21.00:KEZDJÜK IS EGYBŐL AZ ALAPINFORMÁCIÓKKAL A találkozót magyar idő szerint 2015. február 2-án 0.30-kor kezdik. Magyarországról ezúttal is a Sport Tv jelentkezik élő közvetítéssel, sőt, a csatorna már 22 órakor bejelentkezik a „Trash Talk” című műsorral. A helyszíni közvetítésben ezúttal is Faragó Richard tudósít, mellette szakértőként Herczeg Ádám, a bowl.hu szerkesztője működik közre.

A 49. finálénak az Arizona Cardinals otthonául szolgáló University of Phoenix Stadium ad otthont. Arizonában ez lesz a harmadik Super Bowl, 1996-ban, a Sun Devil Stadionban a Dallas 27–17-re legyőzte a Pittsburghöt, 2008-ban pedig itt szakadt meg a New England 18 mérkőzéses veretlenségi sorozata, miután a New York Giants 17–14-re nyert. Ez utóbbi ütközetet már a most is helyszínül szolgáló arénában rendezték, 71 101 fizető néző előtt.

Az amerikaiak jó szokásuknak megfelelően óriási show-t építenek a találkozó köré, a mérkőzés előtt a nemzeti himnuszt ezúttal Idina Menzel énekes-színésznő és dalszerző adja elő.

A másik kiemelt esemény a félidei műsor, amelyben ezúttal a méltán népszerű Katy Perry szórakoztatja a közönséget,Lenny Kravitzcel együtt.

KÖSZÖNTJÜK A KEDVES OLVASÓKAT! HOSSZÚ ÉJSZAKA ELÉ NÉZÜNK. AKI TEHETI, DŐLJÖN MÉG LE EGY KICSIT, HAJNALI HÁROM FELÉ JÓL JÖHETNEK EZEK A PLUSZALVÁSSAL ELŐRE KIPIHENT PERCEK. AKI VISZONT NEM AKAR VAGY NEM TUD EZZEL A FEGYVERREL ÉLNI, AZ NYUGODTAN HANGOLÓDJON VELÜNK A SUPER BOWLRA.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik