NFL: újabb sztár a Coltsnál; belelendült a Patriots

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.03.12. 00:39
null
Andre Johnson ezentúl a csoportrivális Indianapolis szurkolóit örvendeztetheti (Fotó: Action Images)
Azok után, hogy a bajnok New England Patriots a szabadügynökpiac első napján szinte csak veszteségeket könyvelhetett el, a másodikon már érkezők is akadtak.

 

A hátvédsorból Darrelle Revis és Brandon Browner távozott, a védőfalból Vince Wilfork, a támadóktól pedig a Super Bowl során 11 elkapást felmutató futó, Shane Vereen. A Patriots az elit hátvédsor helyett úgy tűnik, ezúttal a nyomásgyakorlásra helyezi majd a hangsúlyt, ezzel megkönnyítve a szélső védők helyzetét.

A Super Bowl-győztes ugyanis ma megállapodott a korábbi Cleveland Browns-irányítósiettető Jabaal Shearddel, aki két év alatt 11 millió dollárt kereshet a Hazafiaknál. A még mindig csak 25 éves védő – aki eddig 23 sacket jegyzett karrierje során – mellett pedig érkezett Brandon Gibson elkapó és Chimdi Chekwa szélső hátvéd is. A bajnokkal kapcsolatos további hír még, hogy Brian Tyms elkapó és Sealver Siliga védőfalember is maradt a csapatnál.

Sokkoló hírt kaptak ma a Pittsburgh szurkolói, a csupán 27 éves irányítósiettető Jason Worilds ugyanis bejelentette visszavonulását. Hozzá hasonlóan a szélső hátvéd Cortland Finnegan is szögre akasztotta sisakját.

A Tampa Bay tavalyi bevásárlása nem (sem) alakult a legjobban, Michael Johnsont és Anthony Collinst is menesztették egy év után.

A Philadelphia Eagles megszerezte a hátvédsorába Walter Thurmondot is, valamint megvan az együttes új futója is, a korábbi San Diegó-i Ryan Mathews személyében – három év alatt 11.5 millió dollárt kereshet.

Az Oakland is belelendült, Curtis Lofton (linebacker, 3 év, 18 millió), Rodney Hudson (center, 5 év, 45 millió) és Dan Williams (belső védőfalember) is aláírt.

A New York Jets egy csere keretében megszerezte Ryan Fitzpatrick irányítót a Houstontól, a Texans pedig Brian Hoyert szerezte meg helyette. Érdekesség, hogy Ryan Mallett-tel vívhat meg a kezdő posztért, akivel korábban Tom Brady mögött küzdtek a Patriots csereirányítói állásáért.

A Miami Dolphins hivatalosan is bejelentette Ndamukong Suh érkezését, a kiváló védő 114.375 millió dollárt kereshet 6 év alatt, ebből brutálisan sok, majdnem 60 (59.955) millió a garantált tartalom. Cserébe, Randy Starks távozott a csapattól, őt, és a Suhhoz hasonlóan korábbi detroiti Nick Fairleyt a hírek szerint a Patriots csábítja.

Kövessen minket a Facebookon is!
Kövessen minket a Facebookon is!

Az Indianapolis Colts tovább folytatja a nagybevásárlást, Andre Johnson sztárelkapó is aláírt Andrew Luck nagy örömére – három év alatt 21 millió dollárt kereshet.

A Cincinnati hosszabbított belső támadófalemberével, Clint Boling öt év alatt 26 millió dollárt kaphat, a Green Bay pedig tackle-jével újított kontraktust, Bryan Bulaga 33.75 millió dollárt kereshet öt év alatt.

Edzőváltások, hosszabbítások, átigazolások, sérülések – minden, ami a tengerentúli profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) 2015-ös idénye előtti uborkaszezon során történik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik