NFL: Ryan új szerződése - öt év, 103.75 millió dollár

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.07.26. 08:07
null
Matt Ryan az első három szezonjában 63 millió dollárt kereshet (Fotó: Action Images)
A tengerentúli profi amerikaifutball-ligában (NFL) szereplő Atlanta Falcons szerződést hosszabbított első számú irányítójával, Matt Ryannel.

 

 

Az NFL hivatalos honlapja megerősítette a korábbi pletykákat, miszerint Matt Ryan és a legutóbbi idényben a főcsoportdöntőig jutó Atlanta Falcons megegyezett, s a QB új szerződése további öt évig köti őt klubjához. Az új megállapodás értelmében Ryan öt év alatt 103.75 millió dollárt tehet zsebre, ebből 59 milliót garantáltan.

A Falcons 2008-ban a draft első körében választotta Ryant (összesen harmadikként), újonc-szerződéséből pedig még egy év volt hátra. Az új szerződés lejártával Ryan még mindig „csak” 32 esztendős lesz.

Ryan egyébiránt legjobb idényén van túl, több mint 4700 yardot passzolt 32 touchdownnal fűszerezve, s csupán 14-szer adta el a labdát. A Nemzeti Főcsoport-döntőben Ryanék viszont kikaptak a San Francisco 49erstől.

Új nevet kapott a 2009-ben felhúzott dallasi stadion, ezentúl az AT&T Stadiumban futnak hazai pályára a Cowboys játékosok.

A korábbi New Orleans, a holt szezonban a Chicago Bearshez aláíró Sedrick Ellis 28 évesen úgy döntött, hogy felhagy az aktív játékkal. Helyére a Medvék a korábbi Bengals-védőfalember, Jamaal Anderson érkezett.

A Nemzeti Sport Online szakmai 
együttműködő partnere a Bowl.hu
A Nemzeti Sport Online szakmai együttműködő partnere a Bowl.hu

Szintén a visszavonulás mellett döntött az Arizona Cardinals idén draftolt elkapója, Ryan Swope. A 6. körös választott játékos a számos agyrázkódás után döntött a sisak szögre akasztása mellett.

Sokkal pozitívabb hírek is érkeztek a Pintyek szurkolói számára, két klasszis veterán játékossal erősödött az együttes, a liga egyik legjobb jobb oldali szélső támadófalembere, Eric Winston egy évre, az aktív játékosok között 122 sackkel ranglistavezető irányítósiettető John Abraham két évre írta alá az együttesnél.

Kevésbé üdvös információ fogadta a Seattle-fanokat, a holt szezonban többek között egy első körös választási jogért megszerzett Percy Harvin könnyen lehet, hogy csípőműtétre szorul, és akár az egész 2013-as szezont is kihagyhatja ennek következtében.

A holt szezon történéseiről ide kattintva olvashat, s megtekintheti az edzőváltások és a fontosabb szabadügynökök listáját is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik