NCAA: a Heisman-díj után a bajnoki cím is a csodagyereké

NSO/MTI NSO/MTINSO/MTI NSO/MTI
Vágólapra másolva!
2014.01.07. 07:18
null
Kelvin Benjamin bajnoki címről döntő elkapása (Fotó: Reuters)
A legjobb játékosnak járó Heisman-trófea után az állami bajnoki címet is bezsebelte Jameis Winston, a Florida State egyetemi amerikaifutball-csapatának elsőéves irányítója. Pedig az Auburn már 18 ponttal is vezetett a fináléban, de Winston vezérletével a Florida State bemutatta az állami nagydöntők 1998 óta íródó történetének legnagyobb feltámadását, és 34–31-re nyert.

 

A kaliforniai Pasadenában található Rose Bowl Stadionban telt ház, 94 208 néző fogadta a csapatokat, s a félidőben még úgy tűnt, a meccs nem hoz komolyabb izgalmakat, az Auburn ugyanis a második negyed közepén már 21–3-ra is vezetett. Ráadásul a nagydöntők történetében eddig mindig az a csapat nyert, amely a forduláskor jobban állt.

A második játékrészben azonban feltámadt a floridai gárda, és elképesztő izgalmak után megnyerte a találkozót. Az utolsó öt percben három TD született, háromszor változott a vezető csapat kiléte. A floridaiak előbb átvették a vezetést egy 100 yardos visszahordás után, de Tre Mason futásával az Auburn 31–27-tel „visszaelőzött”.

Az utolsó, mindent eldöntő támadássorozatban Jameis Winstonnak, a Seminoles elsőéves irányítójának – aki elnyerte az NCAA legjobb játékosának járó Heisman-trófeát – hét passzkísérletéből hat sikerült, amivel 77 yardot haladt előre a csapata, az utolsó, touchdownt érő átadását pedig 13 másodperccel a vége előtt Kelvin Benjamin kapta el.

Az Auburn részéről feltétlenül ki kell emelni a 195 yardot futó, 42 yardot elkapó, 1-1 TD-t szerző Tre Masont, de az ő fantasztikus játéka sem bizonyult elegendőnek.

A Florida State 1999 után nyerte meg ismét a nemzeti bajnokságot, ráadásul most veretlenül tette mindezt. A következő évtől négycsapatos rájátszás dönt az állami egyetemi bajnoki címről.

NCAA
BCS NATIONAL CHAMPIONSHIP
Florida State Seminoles–Auburn Tigers 34–31 (3–7, 7–14, 3–0, 21–10)
Legtöbb passzolt yard: Jameis Winston (FSU) – 20/35, 237 yard, 2 TD
Legtöbb futott yard: Tre Mason (AUB) – 34 futás, 195 yard, 1 TD
Legtöbb elkapott yard: Rashad Greene (FSU) – 9 elkapás, 147 yard

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik