Németország: hiába a negatív teszt, hazaküldték a válogatott kapust

Vágólapra másolva!
2020.11.11. 18:33
null
Bernd Leno aligha a legrövidebb hazautat mutatta meg Oliver Baumann-nak, a hoffenheimi kapusnak mégis mennie kellett (Fotó: AFP)
Oliver Baumann elhagyta a német válogatott edzőtáborát – számolt be a helyi labdarúgó-szövetség. A Hoffenheim kapusának azután kellett hazatérnie és karanténba vonulnia, hogy klubcsapatánál több pozitív teszteredmény is született, s szerdára virradóra már hét igazolt esetnél járnak a sinsheimiek. Az angol U21-es válogatottba behívott, szintén a Hoffenheimben futballozó Ryan Sessegnon is karanténba került, annak ellenére, hogy Baumannhoz hasonlóan negatív teszteredményeket adott mindeddig.

Baumann hétfő óta készült együtt a német válogatottal, azóta a DFB beszámolója szerint kétszer tesztelték, mind a két vizsgálat negatív eredményt adott koronavírus-fertőzöttségre. A német egészségügyi hatósággal konzultálva mégis úgy döntöttek, Baumann-nak házi karanténba kell vonulnia.

Az AP időközben arról számolt be, az angol Ryan Sessegnon szintén elhagyta U21-es válogatottja edzőtáborát. Az ok az, hasonlóan Baumannhoz, hogy közvetlen kapcsolatba került igazoltan fertőzött emberekkel a Hoffenheimnél.

A német élvonalban szereplő sinsheimi klubnál eddig öt játékosról és két stábtagról derült ki, hogy Covid-pozitív, az izraeli Munasz Dabburról és a dán Robert Skovról például az után, hogy megérkezett a válogatottjához.

A németek a csehekkel meccselnek ma este. A találkozót a Nemzeti Sport Online-on élő, szöveges közvetítésünk segítségével követhetik nyomon.

LABDARÚGÁS
VÁLOGATOTT FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK

18.00: Románia–Fehéroroszország (Tv: Sport1)
18.45: Törökország–Horvátország (Tv: Sport2)
20.45: Hollandia–Spanyolország (Tv: Sport1) – élőben az NSO-n!
20.45: Németország–Csehország (Tv: Sport2) – élőben az NSO-n!
20.45: Belgium–Svájc
20.45: Lengyelország–Ukrajna
20.45: Olaszország–Észtország
20.45: Portugália–Andorra
20.45: Franciaország–Finnország
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik