Javi Martínez immár a Bayern játékosa - hivatalos

Vágólapra másolva!
2012.08.29. 20:01
null
Javi Martínez a Bayernben folytatja
A német élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Bayern München hivatalos honlapján jelentette be, hogy öt évre szerződtette az Athletic Bilbaótól 40 millió euró ellenében távozó 23 éves spanyol védekező középpályást, akit „nagyon nehéz volt” megszerezni a baszk klubtól.

A Bayern München megerősítette azokat a korábbi német lapértesüléseket, miszerint Javi Martínez már átesett az orvosi vizsgálatokon a német klubnál. Mint ismert, a futballista a Bilbao engedélye nélkül utazott Münchenbe.

A spanyolországi sajtóhírek is igaznak bizonyultak, amelyek arról írtak, hogy a spanyol válogatott játékos ma délután a Spanyol Labdarúgóliga madridi központjában járt a Bayern képviselőinek társaságában, hogy 40 millió eurós szerződésben rögzített kivásárlási árának kifizetésével felbontsa a szerződését a baszk klubbal.

Javi Martínez már új, ötéves szerződését is aláírta a Bayernnel, ennek értelmében 2017 júniusáig lesz a bajorok játékosa.

„Nagyon boldog vagyok, és izgatottan várom, hogy egy ekkora múltú klubbal szerepeljek. Sokáig kellett várnom erre a pillanatra, de most vége a várakozásnak. A Bayern Európa és az egész világ egyik legjobb klubja. Rengeteg fantasztikus futballista van itt. Ez nagyon motiváló számomra. Szeretnék számos trófeát nyerni" – mondta Javi Martínez a Bayern hivatalos honlapjának.

Karl-Heinz Rummenigge, a Bayern elnöke elárulta, nem volt könnyű megszerezniük a középpályást, mivel a Bilbao nagyon ragaszkodott a futballistához.

„Nagyon bonyolult ügylet volt, mivel a Bilbao az első naptól kezdve elzárkózott az együttműködéstől, ezért most még inkább örülünk, hogy Javi Martínez végre csatlakozott hozzánk. Voltak adó- és jogi problémáink az elmúlt napokban, de szerencsére sikerült megoldanunk őket" – mondta Rummenigge, aki elismerte, hogy a Bundesliga-rekordot jelentő 40 millió euróért szerezték meg a futballistát.

„Nyilvánvalóan ez egy nagy összeg. De a játékos közvetetten hozzájárult az átigazoláshoz a fizetésével. A vezetőség meggyőződése, hogy a futballista nagyon jól teljesít majd nálunk" – mondta az elnök, aki elárulta, Vicente del Bosque, a spanyol válogatott szövetségi kapitánya is javasolta számukra, hogy szerződtessék Javi Martínezt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik