K. Zs.
2023.09.26 13:53 Frissítve: 2023.09.26 14:50

Hertha: Dárdai Bence szuperül játszott, érik a kezdő – Bild

A Bild szerint Dárdai Bence, a Hertha BSC 17 éves labdarúgója olyan jól szállt be csereként a Kiel elleni német második ligás bajnoki mérkőzés hajrájában, hogy legközelebb édesapja nyugodt szívvel beállíthatja a kezdőcsapatba is.

Dárdai Bence a Braunschweig elleni, szeptemberi bajnoki meccs megnyerése után (Fotó: Getty Images)

 

„Bence fordulatot hozott a meccsbe, ami tényleg nagyszerű” – idézi a Bild Dárdai Pál vezetőedzőt, majd feleleveníti, mi történt a berliniek 3–2-es győzelmével végződő mérkőzés halrájában. 

Smail Prevljak kényszerű lecserélésekor Dárdai Bence profi karrierjének eddigi legjobb 13 perce vette kezdetét – írja keddi cikkében a játékos kieli teljesítményét „szupernek” minősítő német lap. – Mindenhova odaért, döntően hozzájárult a Hertha győzelméhez. Az U17-es Európa-bajnok először kialakított egy óriási helyzetet Haris Tabakovicnak, majd kiharcolta a győzelmet eredményező tizenegyest, végül szemtelen játékstílusával kieszközölt egy sárga, valamint egy pirosat érő második sárga lapot is az ellenfél játékosainak. (Utóbbi szituációnál nemcsak Marvin Schulz kapta meg a második sárga lapot, hanem az ifjú Dárdai is az elsőt.)

„Bence mindent megtett, amit megtehetett” – idézi a Bild ismét Dárdai Pált.

Az edző édesapánál már a Kiel elleni mérkőzés előtti is érdeklődött a német sajtó Bence kezdőcsapatbeli esélyeiről. Akkor így hangzott a válasza:

„A stábom tagjai régóta mondogatják, hogy kiérdemelte a kezdőcsapatba jelölést. Mert igazi csapatember, rengeteget fut, termete a rögzített szituációknál előnyt jelent, és megvan az érzéke ahhoz, hogy támadásban elronthatatlan utolsó passzokat adjon. De az én véleményem egyelőre más. Ez nem egy tizenhét éves srác mérkőzése.”

Kielben aztán történt, ami történt, ráadásul a sérült ifjabb Dárdai Pál kidőlése után immár Prevljak játéka is kérdésessé vált – a Bild mindezt figyelembe véve úgy véli, a feltételek adva vannak ahhoz, hogy Dárdai Bence legközelebb kezdő legyen bajnoki mérkőzésen.

A Herthára ismét nehéz ellenfél vár: szombat este az egyelőre veretlen (háromszor nyerő, négyszer döntetlent játszó) St. Pauli látogat Berlinbe.

A legutóbbi két bajnokiját megnyerő Hertha kilenc ponttal a kilencedik, a St. Pauli 13-mal a második helyen áll a 2. Bundesliga tabelláján.

2023.11.04 18:13:13

Német labdarúgás nemzetisport.hu

Thomas Tuchel együttese már a 9. percben két góllal vezetett a Signal Iduna Parkban.

2023.09.30 18:21:16

Német labdarúgás nemzetisport.hu

A második félidőben Leroy Sané és Harry Kane volt eredményes Thomas Tuchel együttesében.

2023.09.24 22:30:23

Német labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Lehet, a jelenlegi Nationalelfben valóban nincsenek jó hátvédek, nincs jó befejező csatár, nincsenek vezérlő klasszisok, s kizárólag ennyi a lényegi ok. De mi van, ha egy ország azt veszítette el időközben, amire ’54 táján rátalált? Mi van, ha nem is csak a 2014-ben még diadalittas német futball, hanem egy – önmagát vezető nemzetnek tudó – ország keresi egyre görcsösebben a helyét, s e tétovaságnak a gyarlóbb eredmények a visszfényei csupán?

2023.09.15 19:55:02

Német labdarúgás nemzetisport.hu

Amikor már úgy látszott, hogy új csapat áll a Bundesliga élére, egy ráadásbeli büntető mindent megváltoztatott.

2023.09.11 19:30:37

Német labdarúgás nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Mindenki csak találgatja, mi a probléma gyökere.