K. T. I.
2020.10.29 16:19 Frissítve: 2020.10.29 16:41

Bayern: kudarcba fulladt az Alaba jövőjéről szóló titkos találkozó

A Bild beszámolója szerint újabb tárgyalási kísérlet fulladt kudarcba a Bayern München vezetősége és csapat osztrák válogatott labdarúgója, David Alaba képviselői között. A titkosnak szánt találkozóra múlt pénteken kerítettek sort. Tizenegy plusz bónuszokban további hatmillió eurós éves fizetésre mondott nemet Pini Zahavi játékosügynök.

Pini Zahavi, David Alaba ügynöke (Fotó: AFP)

 

A 77 esztendős Zahavi a koronavírus-járvány miatt kifejezetten kerüli a nyilvános helyeket, így a Bayern Säbener Straße-i edzőközpontjában találkoztak a felek. A német lap úgy tudja, a többórás találkozót követően ismét feszült hangulatban távoztak a résztvevők. Ennek oka, hogy Alaba képviselői tapodtat sem engedtek korábbi feltételeikből. Lapértesülések szerint a játékos menedzsmentje évi 20 millió eurós bért szeretne, amivel Robert Lewandowskival és Manuel Neuerrel egy szintre kerülne, és a müncheniek egyik legjobban fizetett játékosa lenne Alaba.

A Bayernt jelenleg még vezérigazgatóként irányító Karl-Heinz Rummenigge, valamint a sportigazgató Hasan Salihamidzic ehhez képest 11 millió eurós alapfizetéssel, valamint további öt-hat millió eurós bónusszal kecsegtető szerződéstervezetet tett le az asztalra. Zahaviék állítólag azt szeretnék, ha az alapfizetés érné el minimum a 15 millió eurót, nem pedig csak bónuszokkal együtt juthatna Alaba e fölé az összeg fölé.

Az ügynök, valamint George Alaba – David édesapja – úgy érvel, mivel az osztrák játékos már 12 éve hűséges a klubhoz, megérdemelné, hogy a lehető legmagasabb elismeréssel díjazzák a hűségét.

David Alaba menedzsmentje azt szeretné, ha az osztrák olyan fizetést kapna, mint a kapus, Manuel Neuer (Fotó: AFP)

Szeptemberben Uli Hoeness tiszteletbeli elnök „pénzéhes piranhának” nevezte Alaba menedzserét. Nem sokkal később Salihamidzic is megszólalt az ügyben: hangsúlyozta, a Neuerrel és Lewandowskival kötött megállapodások esetében elérték a „sportszakmai és pénzügyi felső határt”, s nem gondolja, hogy az osztrák válogatott Alaba azt hinné, hogy az említett csapattársai felett áll. A bosnyákok korábbi kiváló szélsője szintén a menedzsert hibáztatta a tárgyalások megakadásáért.

„Megteheti, de mi nem fogjuk követni. Olyan őrültségekbe, mint amelyeket más klubok esetében talán tapasztalt már, mi nem fogunk belemenni” – mondta a Kickernek.

Ha a felek januárig sem jutnak egyezségre, akkor Alaba szabadon kezdhet tárgyalni más klubokkal. Sajtóhírek szerint a Juventus lehet ebben az esetben a befutó, de a Chelsea és a Manchester City érdeklődéséről is olvashattunk már.

2023.02.02 00:19:22

Német labdarúgás nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A világbajnokságot követően minden német válogatott futballista megkapta a kellően hosszú szabadságát, illetve a feltöltődésre szolgáló időt, januártól viszont illik profin teljesíteni. Az pedig minősít, hogy a Bayern 2023-ban a háromból egy bajnokiját sem nyerte meg.

2023.02.01 14:02:40

Német labdarúgás nemzetisport.hu

A Hoffenheim csupán pár perc erejéig tudta szorossá tenni a mérkőzést.

2023.01.27 19:28:03

Német labdarúgás nemzetisport.hu

A magyar válogatott játékos a svábok ellen ismét villogott.

2023.01.24 17:50:38

Német labdarúgás nemzetisport.hu

Szoboszlai Dominik 71 percet kapott, Willi Orbán végig a pályán volt a parádézó Lipcsében.

2023.01.23 12:38:53

Német labdarúgás nemzetisport.hu

Nem sok hiányzott ahhoz, hogy megdőljön a 2000-es évek rekordja a német labdarúgó-bajnokságban.