K. T. I./MTI 2020.10.13 20:00 Frissítve: 2020.10.13 20:34

Bayern: a Juve előrehaladott tárgyalásokat folytat Alabával – sajtóhír

David Alaba és a Juventus előrehaladott tárgyalásokat folytatnak – írja az olasz SportMediaset. A 28 éves labdarúgó szerződése a jövő nyáron lejár a Bayern Münchennél, s ha nem sikerül a feleknek megállapodniuk a hosszabbításról, az osztrák bekk januártól bárhová aláírhat a 2021–2022-es idényre.

David Alaba egyre közelebb a búcsúhoz? (Fotó: AFP)

 

Olasz sajtóhírek szerint egyre közelebb kerül a Juventus ahhoz, hogy megszerezze a Bayern München saját nevelésű védőjét, a balszélsőként és középpályásként is bevethető, Hans-Dieter Flick irányítása mellett viszont első számú középhátvéddé váló David Alabát. Az osztrák játékos és a bajorok közti tárgyalások hónapokkal korábban megakadtak – az ok a futballista fizetése.

Nem is olyan régen Uli Hoeness tiszteletbeli elnök „pénzéhes piranhának” nevezte Alaba menedzserét, aki állítólag kikötötte, a védőnek annyi pénzt kell kapnia, amivel a Bayern legjobban fizetett játékosává válik.

Nem sokkal később Hasan Salihamidzic sportigazgató is megszólalt az ügyben. Hangsúlyozta, a Manuel Neuerrel és Robert Lewandowskival kötött megállapodások esetében elérték a „sportszakmai és pénzügyi felső határt”, s nem gondolja, hogy az osztrák válogatott Alaba azt hinné, hogy az említett csapattársai felett áll. A bosnyákok korábbi kiváló szélsője szintén a menedzsert, Pini Zahavit hibáztatta a tárgyalások megakadásáért.

„Megteheti, de mi nem fogjuk követni. Olyan őrültségekbe, mint amelyeket más klubok esetében talán tapasztalt már, mi nem fogunk belemenni” – mondta a Kickernek.

Ezt a huzavonát használhatja most ki a Juventus, amely pont a védelem bal oldalára keres megbízható embert – olyat, aki négy- és háromvédős rendszerben is képes megállni a helyét.

Alaba piaci értékét jelenleg 65 millió euróra teszi a Transfermarkt, így a Juventus újabb nagy fogást hozhatna össze a lejáró szerződésű futballisták piacán „vadászva”.

2020.11.28 14:56:04

Német labdarúgás RUSZNÁK GYÖRGY, VÉGH JÁNOS

Ráijesztett a Stuttgart a Bayernre, Dortmundban nyert a Köln • Sallai Roland megsérült, nem léphetett pályára.

2020.11.22 14:57:53

Német labdarúgás RUSZNÁK GYÖRGY

Sallai csapata meglepetésre hazai pályán vesztett az eddig nyeretlen Mainz ellen.

2020.11.21 18:00:01

Német labdarúgás M. G.

Gulácsi kezdő volt, Orbán a szünetben állt be, a Frankfurt nem érdemtelenül harcolt ki döntetlent.

2020.11.18 20:42:29

Német labdarúgás TÓTH ÁDÁM

NS-VÉLEMÉNY. Oda az ellenállhatatlan támadófutball, amiért milliók rajongtak.

2020.11.07 17:45:54

Német labdarúgás M. G.

A müncheniek elvesztették Kimmichet, de győztesként hagyták el Dortmundot, s ismét az élre álltak.