MTI 2013.01.17 13:56 Frissítve: 2014.04.08 01:28

Bayern: Guardiola bizonyíthat - német lapszemle

Egész Németország számára dicsőség, hogy Josep Guardiola a Bayern Münchent választotta – értékelte a német sajtó csütörtökön a spanyol sikeredző és a bajor klub megállapodását, amely szerint a Barcelona korábbi trénere lesz a Bayern München labdarúgócsapatának a vezetőedzője a következő szezontól. Ám egyesek hangsúlyozzák, a spanyol tréner most bizonyíthatja, hogy igazán jó edző.

A müncheni Süddeutsche Zeitungban a Jelzésértékű személyzeti döntés című kommentár szerint erőteljes jelzés a nemzetközi futballközösségnek, hogy a Bayern München felül tudta múlni a „mindenféle, Katarból és Abu-Dzabiból származó sejkek” révén szinte kimeríthetetlen anyagi forrásokkal rendelkező francia és brit klubokat „a világ legkeresettebb edzőjének” megszerzéséért indult versenyben. Guardiola szerződtetésének az az üzenete, hogy német klubok is megjelentek „a legmagasabb szinten”.

A három évre szóló szerződés emeli a Bundesliga egészének tekintélyét, a csillagászati fizetések körüli állandó vitában pedig ugyancsak jó jel, hogy Guardiola nem a legtöbb pénzt, hanem a legjobb sportszakmai programot ajánló klubot választotta – írta a müncheni lap.

A Bayern nagy fogása című kommentárjában a Die Welt hangsúlyozta: a Bayern München nem csupán egy klub, hanem egy „mintaszerűen vezetett részvénytársaság”, a spanyol sikeredző választása pedig jócskán túlmutat a sport világán, megerősíti Németország kiemelt helyét Európában, és rávilágít, hogy a németek helytállnak a tehetségekért folytatott globális versenyben.

A Frankfurter Allgemeine Zeitung Nem díva, hanem szerető című kommentárja szerint Guardiola döntése a lehető legnagyobb elismerés a  német labdarúgás számára, hiszen az edző bármilyen állást megkaphatott volna. Ugyanakkor a bajorok a spanyol szakember szerződtetésével „nem váltottak bérletet” a Bundesliga vagy a Bajnokok Ligája első helyére. Guardiolának először „bizonyítania kell, hogy hazáján kívül is használni tudja különleges képességeit” – írta a frankfurti lap.

A német újságok szinte kivétel nélkül a címoldalon, a hírportálok, hírműsorok pedig vezető helyen foglalkoztak Josep Guardiola szerződtetésével. A szerződést elsőként megszellőztető Bild például „A Bayern elhozza a csodaedzőt” szalagcímmel számolt be a hírről, míg a Berliner Morgenpost a „Spanyol lesz az FC Bayern” címet adta a „rekordbajnok szenzációs fogásáról” a címlapon közölt beszámolónak.

2021.09.11 18:03:28

Német labdarúgás K. T. I.

A második félidőben a címvédő sokkal élesebben, hatékonyabban futballozott – és szerencséje is volt.

2021.09.02 13:40:27

Német labdarúgás BACSKAI JÁNOS

Szerzett egy védőt még a Dortmund, barcelonai csodagyereket vett a Leipzig a bajoroktól kapott pénzen.

2021.08.28 23:08:34

Német labdarúgás BACSKAI JÁNOS

NYÁRI ÁTIGAZOLÁSOK, 2021. Két csatáráért 50 millió eurót kapott a Hertha • Raiola segítségével készül a Bajnokok Ligájára a Wolfsburg?

2021.08.29 16:32:26

Német labdarúgás R. P.

Orbán ziccert hibázott, Roussillon gólja döntött. A Wolfsburg három győzelemmel vezeti a bajnokságot.

2021.08.28 17:47:28

Német labdarúgás R. Gy.

Lewandowski háromszor is betalált, a Hertha csak vergődött a müncheni arénában.