2. Bundesliga: ifj. Dárdai Pál megsérült, öccse váltotta, a Hertha simán nyert

Vágólapra másolva!
2023.09.17. 15:31
A Hertha BSC jó formában tért vissza a válogatott szünetről, s 3–0-ra legyőzte a Braunschweiget a 2. Bundesliga 6. fordulójában.


Jó meccsel tért vissza a válogatott szünetről a Hertha (Fotó: Getty Images)
Jó meccsel tért vissza a válogatott szünetről a Hertha (Fotó: Getty Images)

 

A válogatott szünet előtt 6–4-re kapott ki a Magdeburgtól egy emlékezetes meccsen az idényt rosszul kezdő Hertha, de Dárdai Pál alakulata az eddig szintén nem brillírozó Braunschweig ellen visszatalált a győztes útra.

A 30. percben a korábbi NB I-es légiós Haris Tabakovic betalált, de ezt a videóbíró érvénytelenítette, a svájci azonban ezt követően háromszor (!) érvényesen is betalált: a 38. percben lett 1–0, a 47. percben egy büntetőt lőtt be, majd az utolsó 20 perc kezdetén is beköszönt.

Ami a magyar szálakat illeti, Dárdai Pál ezúttal két fiának Dárdai Mártonnak és ifj. Dárdai Pálnak szavazott bizalmat a kezdőben, utóbbit viszont a 40. percben le kellett cserélni kisebb sérülés miatt, sántított. Helyére öccse, Dárdai Bence jött be.

A Hertha győzelmével feljött a tabella 15. helyére.

NÉMET BUNDESLIGA 2.
6. FORDULÓ
Hertha–Braunschweig 3–0
(Tabakovic 38., 45+2, 71. – a második 11-esből)
Hertha: Dárdai Bence csereként jött be a 40. percben, Dárdai Márton kezdett, a 70. percben lecserélték, ifj. Dárdai Pál kezdett, a 33. percben sárga lapot kapott, a 40. percben lecserélték kisebb sérülés miatt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik