Negyedosztályú csapat ejtette ki Lőw Zsolt élvonalbeli együttesét, a Mainzot

Vágólapra másolva!
2009.07.31. 23:14
Hat mérkőzést rendeztek pénteken a labdarúgó Német Kupa első fordulójában. A bajnoki címvédő Wolfsburg magabiztos, 4–1-es győzelmet aratott a harmadik ligás Wehen ellen, míg a Bayer Leverkusen a negyedosztályú Babelsbergen verekedte túl magát. Lőw Zsolt hibája sokba került csapatának, az élvonalbeli Mainzot a negyedik ligás Lübeck búcsúztatta hosszabbítás után. Szabics Imre végigjátszotta az Augsburg győztes mérkőzését, Torghelle Sándor nem kapott lehetőséget.
Lőw Zsolt csapata már az első fordulóban elbúcsúzott
Fotó: Imago (archív)
Lőw Zsolt csapata már az első fordulóban elbúcsúzott
Lőw Zsolt csapata már az első fordulóban elbúcsúzott
Fotó: Imago (archív)
Lőw Zsolt csapata már az első fordulóban elbúcsúzott

Az élvonalba frissen feljutott Mainz megkínlódott a negyedik ligás Lübeckkel, Lőw Zsolték a rendes játékidőben 1–1-re végeztek az ellenféllel, úgyhogy hosszabbítás következett a találkozón.

A ráadás első félidejének ötödik percében éppen Lőw hibáját használta ki a kiscsapat – a magyar válogatott labdarúgó alászaladt egy labdának, és az érkező Jakob Sachs nem hibázta el a ziccert. A kezdőként pályára lépő Lőwöt a gól után néhány perccel lecserélték, 97 percet játszott a találkozón. A hátralévő időben már nem változott az állás, így a Mainz meglepetésre már az első körben kiesett a kupából.

A másodosztályú Augsburg az egy ligával lejjebb szereplő Ingolstadtot búcsúztatta a sorozattól, a 2–1-es győzelemből az FCA két magyarja közül Szabics Imre vette ki a részét, ő végigjátszotta a kilencven percet. Torghelle Sándor nem kapott lehetőséget a találkozón.

A bajnok VfL Wolfsburg magabiztos, 4–1-es győzelmet aratott a harmadik ligás Wehen ellen. A „farkasokat” – mint az elmúlt bajnoki szezonban oly sokszor – ismét a Zvjezdan Misimovic, Grafite, Edin Dzeko trió vezette győzelemre: a középpályás kétszer, a két támadó egyszer-egyszer volt eredményes. Ráadásul az említett három játékos a gólpasszokat is magára vállalta…

A Leverkusen nem rendezett gólparádét, de Eren Derdiyok második félidő derekán szerzett góljának köszönhetően továbbjutott a sorozat második fordulójába.

NÉMET KUPA

1. FORDULÓ
Osnabrück (III. o.)–Hansa Rostock (II.) 2–1
Babelsberg (IV.)–Leverkusen 0–1
Lübeck (IV.)–Mainz 2–1 – hosszabbítás után
Ingolstadt (III.)–Augsburg (II.) 1–2
Eintracht Braunschweig (III.)–Kaiserslautern (II.) 0–1
Wehen (III.)–Wolfsburg 1–4
A többi mérkőzést szombaton, vasárnap és hétfőn rendezik.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik