A Bayern München tizenegyesekkel nyert a Manchester United ellen

Vágólapra másolva!
2009.07.30. 21:09
A Bayern München nyerte meg az Audi-kupát, miután a döntőben 0–0-s rendes játékidőt követően tizenegyesekkel 7–6-ra nyert az angol Manchester United ellen. Az argentin Boca Juniors szerezte meg a harmadik helyet: a rendes játékidő itt sem döntött, 1–1 lett, végül a dél-amerikai csapat tizenegyesekkel 4–3-ra diadalmaskodott.
Bayern: győzelem!
Fotó: Reuters
Bayern: győzelem!
Bayern: győzelem!
Fotó: Reuters
Bayern: győzelem!

Thiago még az első félidőben megszerezte a vezetést a Milannak a bronzmérkőzésen, majd sokáig újabb gól nem született. Az olasz csapat végig jobban játszott argentin riválisánál, ám végül mégis vereséget szenvedett.

Pedig a második félidőben többször is bevihette volna a végső ütést a Milan.

Az 56. percben Pato kapott forintos labdát Ronaldinhótól, a fiatal támadó azonban nem tudta megkerülni a kapujából remek ütemben kimozduló Roberto Abbondanzieri kapust.

A 68. percben Borrielo került hatalmas ziccerbe, ám hiába állt üresen a kapuval szemben, lövése nagyon gyengére sikeredett.

Nem sokkal később ismét Roni ütempasszán ámulhatott a müncheni közönség. A címzett ezúttal is Pato volt, aki ügyesen pörgette el a kapus fölött a labdát, ám a kapuba ezúttal sem sikerült betalálnia.

Úgy tűnt, vereséget szenved az argentin csapat, nem sokkal a rendes játékidő vége előtt azonban Lucas Viatri egyenlített. A Boca játékosa fejesből vette be az olasz csapat kapuját – jöhettek a tizenegyesek.

Az „idegek harcát” pedig a Boca bírta jobban…

A mérkőzés góljait ide kattintva tekintheti meg!

A döntőben a Bayern München és a Manchester United gólképtelen maradt kilencven percen át, így a házigazda és az angol csapat küzdelmét is a „büntetők” döntötték el.

A mindent eldöntő, 8. sorozatban Johnny Evans hibázott, míg Daniel Van Buyten pontos volt. Korábban Danijel Pranjic és Patrice Evra egyaránt elhibázta 4. sorozatos lehetőségét.

A tornát a Bayern München nyerte meg.

BAYERN–MU TIZENEGYESPÁRBAJ



AUDI-KUPA

DÖNTŐ
Bayern München (német)–Manchester United (angol) 0–0 – tizenegyesekkel: 7–6
Manchester United: Van der Sar – Fletcher, Ferdinand (Cathcart, 69.), Evans, Evra – Gibson (Valencia, 63.), Scholes, Giggs, Nani – Owen (Rooney, 78.), Berbatov (Anderson, 78.)
Bayern München: Rensing – Lahm (Pranjic, 62.), Demichelis (Van Buyten, 62.), Breno (Badstuber, 62.), Braafheid – Van Bommel (Altintop, a szünetben) – Timoscsuk (Ottl, 77.), Schweinsteiger (Sosa, 62.), Baumjohann – Gomez (Gorlitz, 62.), Müller (Sene, 77.)

BRONZMÉRKŐZÉS
BOCA JUNIORS (ARGENTIN)–AC MILAN (OLASZ) 1–1 (THIAGO 27., ILL. VIATRI 87.) – TIZENEGYESEKKEL 4–3
BOCA JUNIORS: Abbondanzieri – Gunino, Paletta, Sauro, Krupoviesa (Monzón, 50.) – Chávez (Battaglia, a szünetben), Forlín (Insúa, a szünetben), Marino (Medel Soto, a szünetben), Gaitan (Riquelme, 62.) – Mouche (Palermo, 73.), Viatri
AC MILAN: Storari – Oddo (46. Zambrotta), Thiago Silva, Onyewu, Antonini – Abate (76. Jankulovski), Gattuso (65. Flamini), Pirlo, Ambrosini (46. Pirlo) – Ronaldinho (81. Zigoni), Borriello, Pato
Gólszerzők: Thiago Silva (27.), ill. Viatri (87.)





Samuel Eto’o bemutatkozott
Fotó: Reuters
Samuel Eto’o bemutatkozott

A nyáron igazolt argentin válogatott csatár, Diego Milito góljával az olasz Internazionale 1–0-ra legyőzte az AS Monacót felkészülési mérkőzésen.

Diego Milito remek formában van, a múlt hét végén az ő két góljával győzte le az Inter 2–0-ra az AC Milant az Egyesült Államokban, a World Football Challenge keretében rendezett felkészülési mérkőzésen.

A találkozó érdekessége, hogy az olasz csapatban bemutatkozott az FC Barcelonától érkező Samuel Eto’o. A kameruni támadó a szünetben érkezett a fekete-kékekhez, majd a 88. percben hagyta el a pályát.

NEMZETKÖZI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS

PIRELLI-KUPA
AS Monaco–Internazionale 0–1 (0–0)
MONACO: Ruffier (Roma, a szünetben) – Lolo, Mongongu (Adriano, 82.), Puygrenier, Traoré – Perez (Modesto, 79.), Mangani (Haruna, 65.), Alonso (Gakpé, a szünetben), Nené – Bakar (Pino, 65.), Pak Csu Jung (Muratori, 82.).
INTER: Júlio César (Toldo, a szünetben) – Burdisso, Córdoba (Maicon, a szünetben), Chivu (Materazzi, a szünetben ), Santon (J. Zanetti, a szünetben) – Vieira (Sztankovics, a szünetben), Krhin (Motta, a szünetben), Obi (Cambiasso, a szünetben) – Quaresma (Muntari, a szünetben), Mancini (D. Milito, a szünetben), Balotelli (Eto’o, a szünetben, majd helyette Destro, 88.)
G: D. Milito (56.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik