Hajnal Tamás és Huszti Szabolcs együttese is elbúcsúzott

Vágólapra másolva!
2007.10.30. 21:43
Huszti Szabolcs, Hajnal Tamás és Dárdai Pál csapata is búcsúzott a Német Kupa második fordulójában. A Hannover Gelsenkirchenben, a Karlsruhe hazai pályán a Wolfsburgtól, míg a Hertha Wuppertalban kapott ki. Honfitársaink közül egyedül Lőw Zsolt örülhetett, a Hoffenheim győzött a Greuther Fürth ellen.
Rosenthal és Ernst bűvöli a labdát Gelsenkirchenben
Reuters
Rosenthal és Ernst bűvöli a labdát Gelsenkirchenben
Rosenthal és Ernst bűvöli a labdát Gelsenkirchenben
Reuters
Rosenthal és Ernst bűvöli a labdát Gelsenkirchenben

A Karslruhe együttesében Hajnal Tamás ezúttal is a kezdők között kapott szerepet. A Wolfsburg elleni meccset jól kezdte a csapat, a magyar középpályás is sokat volt játékban.

A 16. percben akár előnyt is szerezhetett volna az élvonal újonca, ám Sippel nagyvonalúan továbbot intett, amikor Madlung gyanús körülmények között küldte földre Hajnalt.

A 45. percben a vendég Wolfsburg szerzett vezetést, miután Munteanu jobbról beadott, Dejagah pedig a hálóba fejelt. Néhány perccel korábban Hajnal Tamás sárga lapot kapott, miután egy wolfsburgi szabadrúgásnál a letett labdát néhány méterrel hátrább rúgta.

A második félidő Kapllani nagy ziccerével indult, de az albán támadó hiába nyargalt egyedül a kapu felé a labdával, nem tudott túljárni Jentzsch kapus eszén.
Szünet után hiába volt fölényben a KSC, a Wolfsburg tartotta az eredményt, és bejutott a következ körbe. Kapllani a lefújás előtt is elszúrt egy nagy helyzetet, Jentzsch nagy bravúrral hárított.

A Hannoverben Huszti Szabolcs is kezdő volt, az alsó-szászországiak Gelsenkirchenbe látogattak. Kicsit nehezen lendült bele a vendégcsapat, a Schalke veszélyesebb volt. Igaz, a hazaiak legnagyobb helyzetét Fahrenhorst hozta össze, aki felszabadítani próbált, és a saját kapujának felső lécét találta el.
Ez a helyzet felébresztette a Hannovert, és Huszti révén ők is kialakítottak egy veszélyes helyzetet: a magyar középpályás 13 méterről lőtt, és a labda az oldalhálóban kötött ki. Utána Huszti már a védekezésben jeleskedett, Kuranyit szerelte.

Gól nélkül vonultak szünetre a csapatok, a félidő végén még Kuranyi fejese ment el centikkel a kapu mellett, talán még érintette is a labda a kapufát.
Aktívan kezdett a második félidőben a Hannover, de utána magára talált a Schalke is. Kuranyi újabb nagy gólszerzési lehetőséget puskázott el, öt méterről kapu mellé fejelt. A 78. percben Huszti mentette meg góltól a csapatát, Krsztajics fejesét a gólvonalról bólintotta ki.

Hosszabbításra került sor, és egy szerencsétlen találattal a Schalke szerzett vezetést: Rafinha jobb oldali beadása utána a labda a kapufáról Enke kezére, majd pedig a hálóba pattant. A Hannovernek erre már nem volt válasza, sőt Kuranyi gólja már mindent eldöntött.

Lőw Zsolt a kezdőben kapott szerepet a Hoffenheimben, a második ligás csapat hazai pályán verte a szintén a Bundesliga II-ben szereplő Greuther Fürth gárdáját.
A Hertha Wuppertalban szenvedett vereséget, Dárdai Pál a 74. percben váltotta Ebertet.

NÉMET KUPA

2. FORDULÓ
Alemmania Aachen (II) – Bochum 3-2 (Milchraum 50., Pecka 62., Ebbers 81. ill. Ebbers 20.-öngól, Drsek 83.)
Hansa Rostock – Offenbach (II) 6-0 (Kern 20., 29., Beinlich 23., Rydlewicz 33., Yelen 62., Langen 79.)
Hoffenheim (II) – Greuther Fürth (II) 2-1 (Carlos Eduardo 6., Copado 45.-11-es ill. Kotuljac 43.)
Karlsruhe – Wolfsburg 0-1 (Dejagah 45.)
1860 München (II) – Mainz (II) 2-1 (Di Salvo 50., Göktan 88. ill. Borja 52.)
Schalke – Hannover 2-0 – hosszabbítás után (Enke 97. – öngól, Kuranyi 119.)
Werder Bremen amatőr (III) – St. Pauli (II) 2-2 - tizenegyesekkel 4-2 (Schindler 31., Harnik 60. ill. Rothenbach 23., Kuru 82.)
Wuppertaler (III) – Hertha 2-0 (Lintjens 81., Jerat 86.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik