Haladás: volt szövetségi kapitány is lehet Pacsi utódja

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.11.09. 11:43
Mint beszámoltunk róla, szerdán, az új stadion és sportkomplexum átadásának napjának délelőttjén a Haladás menesztette Pacsi Bálint ideiglenes jelleggel megbízott vezetőedzőt, aki ráadásul éppen tegnap ünnepelte 43. születésnapját. Az esti, NK Osijek elleni, 3–1-re megnyert mérkőzésen Vörös Csaba, a klub technikai vezetője irányított, a klub vezetősége pedig megkezdte az utódkeresést. A hírek szerint három jelöltje van a klubnak a vezetőedzői posztra, köztük egy korábbi magyar és egy volt szlovák szövetségi kapitány.

A Nyugat.hu információi szerint a volt magyar kapitány Egervári Sándor mellett Prukner László szerződtetése is komolyan szóba került a Vas megyei klubnál, míg a harmadik jelölt kiléte egyelőre nem ismert, ám róla úgy tudni, a szlovák válogatott korábbi szövetségi kapitánya volt.

A korábbi szlovák kapitányok névsora nem túl terjedelmes, ráadásul többségük vagy jelenleg is alkalmazásban van valahol, vagy már hosszú évek óta nem dolgozik edzőként, esetleg visszavonult. Aki nem, azok közül Michal Hipp, Stanislav Griga, Dusan Galis, Ladislav Jurkemik, valamint Dusan Radolsky jelenleg nincs alkalmazásban.

Úgy tudni, korábban László Csaba is a jelöltek között volt, ám őt tegnap, nagyjából Pacsi menesztésével egy időben kinevezték a skót másodosztályú Dundee United élére. Mindemellett úgy tűnik, egy horvát „vonal” is él a vasiaknál, a zuhanyhíradó szerint elképzelhető, hogy déli szomszédunktól érkezik Pacsi utódja.

A klub vezetősége a héten szeretné lezárni az edzőkérdést.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik