Világfutball: megszakadt San Marino 18 meccses vereségsorozata

Vágólapra másolva!
2022.09.22. 10:24
null
San Marino gól nélküli döntetlent játszott a Seychelles-szigetekkel, ezzel megtörte 18 mérkőzésből álló vereségsorozatát (Fotó: San Marino Football/Fb)
San Marino labdarúgó-válogatottja megszakította 18 meccses vereségsorozatát, története második győzelmét azonban nem sikerült megszereznie a Seychelles-szigetek elleni szerdai barátságos mérkőzésen, amelyen nem született gól – írja az MTI.

A 33 ezer lakosú San Marino a nemzetközi szövetség (FIFA) rangsorának utolsó, 211. helyén áll, Afrika legkisebb országa, a több mint háromszor annyi lakossal rendelkező Seychelles-szigetek pedig a 198.

A szerdai házigazda San Marino – amely az észtek elleni, hétfői Nemzetek Ligája-találkozóra készül – 18 éve nem nyert nemzetközi mérkőzést. Százkilencvenhárom fellépése során egyetlen sikerét 2004-ben, Liechtenstein ellen aratta egy barátságos meccsen.

A vendég Seychelles-szigetiek sem büszkélkedhetnek sok jó eredménnyel, utóbbi 45 nemzetközi összecsapásukon nyeretlenek maradtak, ők legutóbb 2016-ban, Leshotót tudták legyőzni az Afrika-kupa selejtezőjében.

San Marino mindössze másodszor csapott össze Európán kívüli ellenféllel, s a csapatnál nagyon reménykedtek abban, hogy ezúttal ismét összejön a győzelem. A szerdai mérkőzés hajrájában mindent egy lapra feltéve rohamoztak, de a helyzeteik rendre kimaradtak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik