Videó: Lamkel Zé revansot vett korábbi csapatán, amiért nem engedte el az FTC-be

KRASZNAI BENCEKRASZNAI BENCE
Vágólapra másolva!
2022.10.04. 12:56
null
Didier Lamkel Zé nem fogta vissza magát korábbi csapata ellen (Fotó: AFP)
Nem mindennapi műsorral szolgált a belga első osztályú labdarúgó-bajnokságban szereplő Kortrijk játékosa, a nyáron a Ferencvárosba készülő Didier Lamkel Zé: gólpasszt jegyzett korábbi csapata, a Royal Antwerp ellen hazai pályán 2–1-re megnyert mérkőzésen, s mozdulatát úgy ünnepelte, mintha ő talált volna be. Ezt követően rendre konfliktusba keveredett a vendég szurkolókkal, az egyik ilyen esetnél sárga lapot kapott. A mérkőzés után a hivatalos Instagram-oldalára magyar fordítást nem igénylő szöveggel töltött fel fotót: „F*ck Antwerp” – írta.

 

A kameruni futballista augusztus 2-án már Budapestről jelentkezett be az Instagram-oldalán, azonban pár óra alatt minden megváltozott: másnap délelőtt honfitársával, Macky Bagnackkal beszélgetett Instalive-ban, amelyben elmondta, vissza kell térnie Belgiumba a Royal Antwerphez. Az Onze Lions Twitter-oldal beszámolója szerint a tárgyalások azért szakadtak meg az Antwerp és a Ferencváros között, mert az Omonia panaszt tett a FIFA-nál a játékos ellen – a ciprusiak azt nehezményezték, hogy a csatár állítólag már előszerződést kötött velük, ám az utolsó pillanatban mégis elutazott Budapestre, amit nem tehetett volna meg.

Dider Lamkel Zé végül nem az Omoniában, hanem a rivális KV Kortrijk csapatába szerződött, amelyben stabil kezdőként eddig egy-egy gól és gólpassz fűződik a nevéhez. Utóbbit most vasárnap, korábbi csapata, a Royal Antwerp ellen 2–1-re megnyert összecsapáson érte el, és úgy ünnepelte, mintha ő találta volna be... Íme:


Nem sokkal később aztán sárga lapot kapott, mivel a folyamatos szurkolói inzultálásra provokatív karmozdulatokkal reagált.

A nieuwsblad.be így idézte a kameruni csatárt: „Nem értem, miért kaptam sárgát, mindenki ugyanazt tette volna, amit én, és újra így járnék el. Egyébként imádom ezeket a meccseket, a szurkolók provokálása mindig a legjobbat hozza ki belőlem. Amikor a Kortrijkba igazoltam, két mérkőzést akartam megnyerni: az Antwerp ellenieket. Sok minden történt az elmúlt időszakban, a klub blokkolta az összes átigazolási lehetőségemet. A Ferencvárosba akartam menni, de nem engedtek (a belga lap itt megjegyzi, az ő információi szerint ez nem igaz – a szerk.). Ez járt a fejemben a mostani összecsapáson, tökéletes revans volt.”

Didier Lamkel Zé az Instagramon sem fogta vissza magát, a találkozót követően magyar fordítást nem igénylő szöveggel töltött fel fotót: „F*ck Antwerp” – írta.

 

Lamkel Zének nem ez az első konfliktusa, 2021 januárjában érdekes módját választotta, hogy távozhasson a Royal Antwerptől. A legnagyobb rivális, az Anderlecht mezében jelent meg edzésen, így mutatta meg mindenkinek, mennyire elege van csapatából. Az akció viszont nem sült el jól, még az edzőközpontba sem engedték be. Az eset után a tavaszt még addigi belga klubjánál töltötte, majd a 2021–2022-es idényt már a DAC-ban kezdte meg, de azóta megfordult kölcsönben Oroszországban és a francia Metzben is.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik