Vb 2026: megvan, mely 16 város fogadja a 48 csapatot

I. SZ.I. SZ.
Vágólapra másolva!
2022.06.17. 07:01
null
Gianni Infantino FIFA-elnök és Victor Montagliani, a CONCACAF elnöke a New York-i bejelentésen (Fotó: AFP)
A FIFA magyar idő szerint péntekre virradóra bejelentette, mely 16 stadion ad otthont a 2026-os labdarúgó-világbajnokság mérkőzéseinek Észak-Amerikában. Az Egyesült Államok 11, Mexikó három, Kanada két helyszínen fogadja a 48 résztvevőt, a finálé helyszínéről 2023-ban döntenek.

Az Egyesült Államok helyszínei: New York, Los Angeles, Dallas, San Francisco, Miami, Atlanta, Seattle, Houston, Philadelphia, Kansas City, Boston.

Az 1994-es vb-döntőnek otthont adó Rose Bowl ezúttal kimarad, Los Angeles új, modern stadionja, a SoFiad otthont mérkőzéseknek. Egyik 1994-es helyszín sem lesz a házigazdák között, de öt akkori házigazda város (Boston, Dallas, Los Angeles, New York, San Francisco) új stadionja is fogadja a résztvevőket.

Az USA 60 meccsnek ad otthont, köztük a negyeddöntőnek, az elődöntőnek és a döntőnek is.

Az összes mérkőzést füvön játsszák, azokban a stadionokban is, amelyeknek jelenleg műfüves a pályájuk.

Az 1994-es döntőnek otthont adó Rose Bowl helyett az ultramodern SoFi lesz a Los Angeles-i helyszín (Fotó: AFP)
Az 1994-es döntőnek otthont adó Rose Bowl helyett az ultramodern SoFi lesz a Los Angeles-i helyszín (Fotó: AFP)

Mexikóban Guadalaraja, Mexikóváros és Monterrey, Kanadában Toronto és Vancouver lesz a helyszín, mindkét országban tíz-tíz meccset játszanak. A mexikóvárosi Azteca Stadion az első, amely három világbajnokságon is házigazda lesz.

A pályázók közül az utolsó rostán fennakadó városok: Baltimore/Washington, Orlando, Cincinnati, Nashville, Denver és Edmonton.

Ez lesz az első vb 48 országgal, ebből 16 lesz európai. Arról még nem döntöttek, hogy a házigazdák automatikusan szerepelnek-e, a pályázók szerint számukra kedvező döntés várható erről.


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik