USA: a 316. meccsen lezárult egy remek válogatott karrier

Vágólapra másolva!
2021.10.27. 12:30
null
Carli Lloyd családi körben búcsúzott (Fotó: Getty Images)
Utoljára öltötte magára az Egyesült Államok női labdarúgó-válogatottjának mezét Carli Lloyd. A visszavonulását 39. születésnapján bejelentő legenda a Dél-Korea elleni keddi gálameccsen búcsúzott a nemzeti csapattól.

A minnesotai Saint-Paulban, az Allianz Field Stadionban az amerikai válogatott telt ház előtt, a Dél–Korea elleni 6–0-s győzelemmel búcsúztatta a nemzeti csapattól visszavonuló Carli Lloydot.

A 39 éves legenda a közönség hatalmas ovációjától kísérve, könnyek között hagyta el a pályát, amikor a 65. percben lecserélték. Lloyd a pályáról lefelé jövet levette a stoplisát, majd lehúzta a mezét, felfedve egy másik trikót, amelynek a hátán a férje neve állt.

A minden idők egyik legjobbjának tartott Lloyd 2005-től kezdve 316 mérkőzésen lépett pályára az Egyesült Államok válogatottjában – ezzel második a nemzeti csapat örökranglistáján a 2010-ben visszavonuló Kristine Lilly (354) mögött–, ezeken 134 gól mellett 61 gólpasszt jegyzett. Válogatott karrierje során két világbajnokságot és két olimpiát nyert.

A 2008-as pekingi olimpia döntőjét az ő gólja döntötte el, majd négy évvel később, Londonban két gólt rúgott a Japán ellen megnyert fináléban. A legemlékezetesebb alakítása azonban kétségkívül a 2015-ös világbajnokság döntőjében volt: 16 perc alatt mesterhármast ért el, a harmadik gólját a felezővonalról küldve a japánok hálójába.

Lloyd mintegy 12 éven keresztül játszott klubszinten profiként a mára megszűnő Women's Professional Soccer League–ben és az utódjaként működő National Women's Soccer League-ben. Pályafutását az NJ/NY Gotham FC csapatában fejezi be, amelynek még két meccse van hátra a bajnokság alapszakaszából.

LLOYD-VILLANÁSOK AZ AMERIKAI VÁLOGATOTTBAN

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik