U17-es Eb: Hollandia a döntőben, megismétlődik a tavalyi finálé

Vágólapra másolva!
2019.05.16. 22:14
Az Írországban zajló U17-es labdarúgó Európa-bajnokság első elődöntőjében Hollandia Mohamed Taabouni 89. percben szerzett góljával 1–0-ra legyőzte a legjobb nyolc között a magyar válogatottat búcsúztató Spanyolországot. A másik mérkőzésen Olaszország fordított Franciaország ellen, így megismétlődik a tavalyi finálé.

A több helyzetet kialakító, ziccert hibázó és a lécet is eltaláló hollandok megérdemelten jutottak be a döntőbe, megadva magunknak az esélyt a címvédésre: a tavalyi torna fináléjában tizenegyesekkel múlták felül Olaszországot, amely a franciák kiejtésének köszönhetően visszavághat Hollandiának.

Pedig sokáig nem így nézett ki a forgatókönyv, a franciák az első félidő hajrájában megszerezték a vezetést, amit azonban nem tudtak megőrizni a szünetig: az olaszok pazar szabadrúgásgóllal egyenlítettek, majd kilenc perccel a mérkőzés vége előtt egy kontra után fordítottak – két kaput találó lövésből szereztek két gólt.

A vasárnapi döntőben így Olaszország küzdhet meg Hollandiával, előbbi másodszor, utóbbi negyedszer lehet Európa-bajnok ebben a korosztályban.

U17-ES EURÓPA-BAJNOKSÁG, ÍRORSZÁG
ELŐDÖNTŐ
Hollandia–Spanyolország 1–0
(Taabouni 89.)
Franciaország–Olaszország 1–2 (Millot 41., ill. Esposito 45+1., Udogie 81.)

DÖNTŐ
Május 19., vasárnap
17.30, Dublin, Tallaght Stadion:
Hollandia–Olaszország

PLAYOFF A VILÁGBAJNOKI SZEREPLÉSÉRT
MAGYARORSZÁG–BELGIUM 1–1 (0–0) – 11-esekkel: 5–4
Dublin,
Tolka Park. Vezette: Jakubik (lengyel)
Magyarország: Hegyi – Buna (Szalay, 94.), Horváth M., Balogh Botond, Bekker – Kata – Komáromi, Kosznovszky, Major, Zuigeber – Németh A. (Molnár R., 82.). Szövetségi edző: Preisinger Sándor
Belgium: Vandevoordt – Persyn, Landu, Sardella, Nizet – Kalulika (Idumbo-Muzambo, 92.), George (De Wolf, 60.), Asoma, Ait El Hadj (Baeten, 82.), Doku – Engolo. Szövetségi edző: Bob Browaeys
Gólszerző: Komáromi (61.), ill. Kalulika (56.)
Sárga lap: Komáromi (17.), Buna (91.), ill. Sardella (27.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik