nemzetisport.hu 2018.10.19 10:00 Frissítve: 2018.10.19 10:30

Szlovákia: játékosai buliztak, ezért távozott a kapitány

Mint megírtuk, öt év után lemondott posztjáról Ján Kozák, a szlovák labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. A szakember most elárulta, azért távozott a nemzeti együttestől, mert hét játékosa a tiltása ellenére elment szórakozni.

Ján Kozák váratlanul lemondott, most elárulta, miért (Fotó: AFP)

 

A szóban forgó esemény a csehek elleni vesztes Nemzetek Ligája-összecsapás utáni éjszaka történt.

Mint Kozák elmondta, hét futballistája, Lubomír Satka, Milan Skriniar, Martin Dúbravka, Michal Sulla, Norbert Gyömbér, Stanislav Lobotka és Vladimir Weiss tettével megsértette a válogatottnál érvényben lévő szabályt azzal, hogy a tiltása ellenére egy éjszakai bárban töltötte az éjszakát.

„Nem azért mondtam le, mert kikaptunk egymás után kétszer is, de a pletykákkal ellentétben nem is azért, mert öreg lennék vagy elfáradtam volna. Ezek kitalációk. A csehek elleni meccs után szembesültem vele, hogy néhányan elmentek bulizni, ezt akkor láttam, amikor kimentem, hogy megnézzem, mit csinálnak a srácok, és páran pont akkor érkeztek vissza.”

„Mérhetetlenül csalódott voltam. Úgy éreztem magam, mint akit arcon köptek, vagy mintha jól felpofoztak volna. Na persze tehettem volna úgy is az eset után, mint aki mit sem sejt, de ez nem az én stílusom. Gondolkoztam azon is, hogy fogom, és eltiltom a hét játékost, aki megszegte a szabályokat, de azzal a csapatnak ártottam volna, elvégre többen is kulcsemberei ennek a válogatottnak. Nem akartam, hogy kiszúrjak egy egész nemzettel. Így maradt az a lehetőség, hogy én távozom.”

Azt egyelőre még nem tudni, ki lesz Kozák utódja a szlovák válogatottnál, mint ahogy azt sem, hogy a szövetség milyen büntetést szab ki a hét futballistára, akik megsértették a szabályokat.

2020.11.29 16:25:06

Minden más foci BACSKAI JÁNOS

A magyar középpályás csereként lépett pályára, de emberelőnyben is csak egyenlíteni tudtak az eszékiek.

2020.11.29 16:42:36

Minden más foci TŐKE JÁNOS, BACSKAI JÁNOS

Holender Filip kétszer betalált és adott egy gólpasszt adott a Partizan színeiben, négy góllal kikapott a TSC.

2020.11.28 15:41:23

Minden más foci DUDUCZ TIBOR (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Két góllal nyert Nagyszombatban a listavezető, végig sokkal veszélyesebben futballozó DAC.

2020.11.27 17:44:48

Minden más foci H. D.

Van, aki majdnem megbukott miatta, van, akinek a testi épségét mentette meg • „A foci egyetlen egyéni világbajnoka.”

2020.11.26 14:26:19

Minden más foci PÓR KÁROLY

Szoboszlai menedzsere is megszólalt: „2020-at írunk, eddig még nem emeltek szót, amiért a gyerekek az ő nevükkel, arcképükkel játszanak.”