Varga Rolanddal a soraiban kapott ki az éllovastól a Sepsi

Vágólapra másolva!
2022.10.09. 16:36
null
Varga többször összezavarta a vendégek védelmének jobb oldalát a 90 perc során (Fotó: Tókos Csaba)
A tabellán ötödik helyen álló Sepsi OSK az éllovas Farul Constantától 1–0-s vereséget szenvedett hazai pályán a román labdarúgó-élvonal 13. fordulójának első vasárnapi meccsén. A hazaiaknál első alkalommal kapott lehetőséget kezdőként a magyar válogatott támadó, Varga Roland, aki végig is játszotta a találkozót, s kimondottan aktív volt.

ROMÁN SUPERLIGA 1
13. FORDULÓ
Sepsi OSK–Farul Constanta 0–1
(0–1)
Sepsiszentgyörgy,
Sepsi OSK Aréna. 4900 néző. V: Andrei Chivulete
Sepsi OSK: Niczuly – Dimitrov, Ciobotariu, Ninaj, Dumitrescu (Ispas, 87.) – Aganovic (J. Rodríguez, 72.), Paun – Stefanescu (Tudorie, 60.), Matei (Golofca 72.), Varga R. – Safranko (Rondón, 60.). Edző: Cristiano Bergodi.
Farul: Aioani – Sirbu, Larie, M. Popescu, Kiki (Nedelcu 54.; Banu 69.) – Doukouré, Artean, Grameni (Casap 54.) – Pitu (Torje, 63.) – Morar (Borza, a szünetben), L. Munteanu. Edző: Gheorghe Hagi.
Gólszerző:
L. Munteanu (33.)

ÖSSZEFOGLALÓ

Hazai pályán szakadt meg a Sepsi OSK győzelmi sorozata a román élvonalban, a listavezető Farul kivédekezte a székelyföldi csapatot és megbüntette a hazai védelem első hibáját.

A szentgyörgyi csapatban a szezon során először kezdett Varga Roland és Pavol Safranko, s vezérletükkel a Sepsi egyből nekirohant a konstancai kapunak. Safranko már a második percben eltalálta a lécet, majd Varga ívelte Marius Stefanescu fejére a labdát, de Marian Aioani elcsípte a léc alá tartó játékszert. Az 5. percben Safranko fejese ment mellé, ezt követően viszont a Farul a legnagyobb erősségének számító labdajáratással fékezte meg a szentgyörgyiek lendületét. Egy labdaszerzés után Safranko így is egyedül mehetett kapura, ám lövése elakadt Aioani lábában, következő kiugrásánál pedig Mihai Popescu lökte el a szlovák csatárt, azonban sem a játékvezető, sem a VAR nem látta büntetőnek az esetet.

A Sepsivel ellentétben a Farul az első helyzetét kihasználta, bár Louis Munteanu éles szögből lőtt góljához előbb Radoszlav Dimitrov eladott labdája, majd a kapuját feleslegesen elhagyó Niczuly Roland hibája is kellett. A hazaiak próbáltak még a szünet előtt kiegyenlíteni, de Varga Roland lemaradt Adnan Aganovic beadásáról, a 44. percben pedig Dimitrov jobbról eleresztett lövése a kapufát súrolva ment a hosszú sarok mellé.

A szünetben ötvédős rendszerre váltott Gheorghe Hagi, a Farul tulajdonos-edzője, a csatár Vlad Morar helyére a balhátvéd Gabriel Borzát cserélve be. A konstancai csapat így jóval sikeresebben tördelte a játékot és zökkentette ki ritmusából a Sepsit, amely sokáig csak távoli lövésekkel tudott veszélyeztetni, amelyek közül Aganovicé volt a legveszélyesebb.

Bergodi válasza végül a kétcenteres játék lett, de az utolsó félórára becserélt Mario Rondónt és Alexandru Tudoriét nem találták meg a Sepsi beadásai. Így a végjátékban főleg a végig pályán levő Varga lődözhetett, aki a tizenhatoson kívülről nem találta el a kaput, az ötösön viszont Ionut Larie blokkolta. A végén Tudoriéről bepattant ugyan Jonathan Rodríguez átlövése, ám a partjelző lest jelzett és döntését hosszas videózás után a VAR is megerősítette. Niczuly újabb felesleges kifutását Munteanu másodszor már nem büntette meg, éles szögből az üres kapu fölé lőtt, viszont a három pont így a vendégeké lett.

 

Nem bírt a listavezetővel a Sepsi (Fotó: Tókos Csaba)
Nem bírt a listavezetővel a Sepsi (Fotó: Tókos Csaba)

PERCRŐL PERCRE

Köszönjük a figyelmet, hamarosan jövünk az összefoglalóval.

90+8. perc: Vége a mérkőzésnek, győzött a listavezető!

90+7. perc: Varga emelt középre a tizenhatos jobb sarkáról, de elszállt középen mindenki fölött...

90+5. perc: Ninaj kapott sárgát.

90+3. perc: Az egyik oldalon Rondón lőtte laposan a tizenhatos vonaláról kapura a lekészített labdát, amit Aioani fogott, az ellenakció végén viszont Niczuly rosszul jött ki a tizenhatos jobb oldalára érkező indításra, s Torje el vitte mellette, majd éles szögből az üres kapu fölé bombázott – tegyük hozzá, egy védő zárta a szöget a kapufánál.

90. perc: Legkevesebb NYOLC PERC lesz a ráadás...

90. perc: Négy perc után sikerült kitalálni a szabad szemmel is jól látható lesről, hogy les...

87. perc: Közben a VAR-ozás alatt Dumitrescu helyére érkezett Ispas.

86. perc: Ott az egyenlítés! De les! J. Rodríguez lövésébe Tudorie tette bele a labdát, és a labda a bal alsó sarokba vágódott ugyan, de a játékvezető azonnal jelezte les volt. A VAR-ra várunk.

84. perc: Torje pakolt oda Ninajnak, ez is sárga.

82. perc:Aioani is kapott egy sárgát.

78. perc: És ismét csak a magyar válogatott szélső okozott zavart: jobbról egy bepassz után Paunnal kényszerítőzve a sarokkal vissza kapott labdát az ötös jobb sarkától próbálta a hosszú alsó felé lőni,de blokkolták a védők.

77. perc: Megint Varga, most 21 méterről lőtt fölé középről....

75. perc: Egy a jobbon elvégzett bedobás után a lekészített labdát Varga 18 méterről lőtte keresztbe mellé.

73. perc: Golofca máris egy lövéssel jelentkezik: megharcol a lehetőségért a tizenhatos előtt, majd 18 méterről a jobb alsó mellé lő.

72. perc: Matei helyén Golofca, Aganovic helyén Jonathan Rodríguez.

69. perc: Nedelcu most állt be negyedórája, de Paun becsúszása után megsérült, nem folytatja, Baun váltja.

68. perc: Varga jobbról laposan centerezett, Sirbu vágta ki a labdát Rondón elől. Fél perc múlva pedig Rondón beadását szedte fel Aioani Tudorie elől.

66. perc: Grobry jobbról veszélyesen kanyarodó beadást tett középre, Munteanu 9 méterről futtából fejelt a jobb alsó mellé.

65. perc: Aganovic csúszott oda rossz ütemben Torjének, sárga lap.

63. perc: Még egy váltás a vendégeknél: Torje érkezik Pitu helyére.

60. perc: Kettős csere a hazaiaknál is Rondón jön Safranko helyére és Stefanescu sem folytatja, Tudorie váltotta.

59. perc: Újabb szöglet, most jobbról, Ciobotariu fejelt 7 méterről a kapu jobb oldala mellé.

57. perc: Varga adott középre szögletet, balról, Aioani messzire kiöklözte a labdát

55. perc: Gyorsnak indult vendégkontra végén Pitu csavarodott rá a labdára, majd rabonával próbált középre adni jobbról, rosszul. Hagi dühös a padon...

54. perc: Kettős csere: Grameni és Kiki le, Casap és Nedelcu be.

49. perc: Aganovic tűzött rá 22 méterről egy röviden kifejelt labdát, Aioani nagyot vetődve tolta szögletre a labdát a jobb alsó elől.

47. perc: Borza beállítása kevéssé nevezhető posztra való cserének. Csatár helyére 17 éves balhátvéd érkezett.

46. perc: A Sepsi kezdett.

A második félidőre Morar helyett Borza érkezik a vendégeknél.

45+1. perc: Az egy percnek vége, ami azt jelenti, hogy az első félidőnek is.

45. perc: Egy perc lesz a hosszabbítás.

43. perc: Varga vezérletével fűzte a tizenhatos bal oldalánál az akcióját a Sepsi, de nem sikerült lövéshez jutnia a hazaiaknak, végül átkerült a labda a túloldalra Dimitrov elé, ő meg 12 méterről lőtt, a labda egy védőn megpattanva a jobb kapufát érintve hagyta el a pályát.

41. perc: Morar okos labdarúgó, elpöckölte a kezdőkörben a szabadrúgáshoz letett labdát Aganovic elől, jár a sárga.

39. perc: Munteanu próbált 20 méterről, középről a bal felső sarokba csavarni, de távol járt a sikertől, mellé, fölé szállt a lövése.

37. perc: Kiki kapta a meccs első sárga lapját. Felborította Aganovicot és közben kézzel ért a labdához.

33. perc: Vezet a Farul! Dimitrov adta el a labdát a felezővonal közelében, Pitu kiugratásával Munteanu indult meg a balon, mint néhány perccel ezelőtt, megint éles szögből lőtt, és ezúttal a rosszul helyezkedő Niczuly mellett a hosszú alsó sarokba talált, 0–1!

31. perc: Safranko esett nagyon Popescu mellett a tizenhatoson belül, a hazai közönség tüntet, és tizenegyest szeretne látni, Chivulete azonban határozottan jelezte, szó sincs ilyesmiről. Sokat jelent, hogy a VAR-szobából sem jeleztek.

30. perc: Befutott a hivatalos nézőszám, 4900 fő foglal helyet a lelátón.

26. perc: Varga tette ki a labdát balra saját helyére Mateinek, ő a tizenhatoson belülről, balról lőtt is, Larie fejéről került Aioanihoz a labda.

25. perc: Munteanu húzta meg a bal szélen, majd éles szögből lőtt, Niczuly eszén nem tudott túljárni.

22. perc: Doukouré borította fel Paunt a középpálya közepén, reklamálás mindkét oldalról, szabadrúgás a hazaiaknak.

18. perc: Micsoda ziccer maradt ki! Safranko kapott remek kiugrást a jobbösszekötő helyén, egyedül lépett be a tizenhatoson belülre, majd lőtt is, de Aioani lábbal védett! Üresen érkezett középen Varga... A kipattanót végül Stefanescu lőtte mellé 18 méterről.

14. perc: Larie vett át rosszul egy labdát a hazai védelem közepén békés passzolgatás közepette, Safranko megtámadta, de Popescu kisegítette.

10. perc: Az erős hazai kezdés után az elmúlt percekben már többet van a labda a vendégeknél, de a kapuk nem forognak veszélyben.

5. perc: Matei jobbról belőtt szöglete után Safranko csúsztatott az ötös jobb csücskétől, alig a hosszú alsó mellé, a kapus már verve volt.

3. perc: Megint Varga, most két jó csel után nyes középre balról, az ötös jobb sarkától Dumitrescu fejelt, Aioani ezúttal fogta a labdát.

2. perc: Vargától indult a hazai akció balról, amelynek végén Safranko lövése Aioani kapus közreműködésével pattant a keresztlécről fölé.

1. perc: A vendégek kezdték a találkozót.

Nagyjából 3500 néző foglal helyet a lelátókon és remek a hangulat.

Köszöntjük olvasóinkat, érkeznek a csapatok, a hazaiak piros-fehér csíkos mezben, a vendégek kék mez, fehér nadrág összeállításban játszanak.

Varga már a kezdésnél ledobhatja magáról a melegítőfölsőt (Fotó: (Fotó: Sepsi OSK)
Varga már a kezdésnél ledobhatja magáról a melegítőfölsőt (Fotó: (Fotó: Sepsi OSK)

ELŐZMÉNYEK

A SuperLiga két leggólerősebb csapata találkozik vasárnap Sepsiszentgyörgyön, ahol az ötödik helyen álló Sepsi OSK az éllovas Farult fogadja. A konstancai együttes 24, a székelyföldi pedig 20 gólt szerzett eddig, ráadásul mindkettő egyaránt megnyerte legutóbbi három mérkőzését.

Bár a Farul házi gólkirálya, De­nis Alibec a felgyűlt sárga lapjai miatt nem léphet pályára Szentgyörgyön, Cristiano Bergodi, a Sepsi edzője úgy véli, a konstancai csapat elsősorban csapategysége miatt veszélyes ellenfél.

„Megérdemlik az első helyet, jó csapatot alkotnak, edzőjük, Gheorghe Hagi mindig szép, pozitív futballra törekszik. A támadójátékuk kiváló, de mi is nagyon jó formában vagyunk és valószínűleg ismét jól játszunk, remélem, a szurkolóink is élvezik majd a meccset” – mondta a klub közösségi oldalainak adott nyilatkozatában az olasz edző, aki szerint csapatának még úgy is a legjobb hat között kell maradnia a táblázaton, hogy a közeljövőben rendre rangadókat játszik, a Farul után a CFR, majd az FCSB ellen. Bár az olasz edző sosem beszél arról, hogy kit tervez pályára küldeni, a Hermannstadt elleni fordításban csereként beállva fontos szerepet játszó Varga Roland szinte biztosan lehetőséget kap, Tamás Márk bemutatkozására viszont várni kell, mert egyelőre Bergodinak nincs oka megbontani a Branislav Ninaj és Denis Ciobotariu alkotta belsővédő-párost.

(B. O. M.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik