Románia: a Sepsi elleni botrány után kizárja szurkolóit a Craiova

Vágólapra másolva!
2023.02.01. 15:18
null
Kitiltja saját szurkolóit a hazai- és az idegenbeli mérkőzésekről az FCU Craiova (Fotó: Tókos Csaba)
Önként kizárja a nézőket az FCU Craiova mérkőzéseiről Adrian Mititelu, a román klub tulajdonosa a Sepsi OSK elleni, magyarellenes rigmusok félbeszakadt mérkőzés következményeként.

 

Bár a profi liga fegyelmi bizottsága csupán február 8-ára idézte be a FCU Craiovát, hogy megtárgyalja a sepsiszentgyörgyi találkozó ügyét, Adrian Mititelu – egy nappal azután, hogy elismerte: klubja felelősséget vállalt szurkolóiért a székelyföldi találkozón – bejelentette, hogy csapata meghatározatlan ideig nézők nélkül rendezi meg a mérkőzéseit.

A döntés oka azonban nem az ultrák xenofób viselkedése, hanem a tőlük való félelem: a craiovai üzletember arra kéri a Román Labdarúgó-szövetséget, hogy a játékvezetők a klubvezetők és a játékosok szidalmazása esetén is szakítsák félbe a találkozókat.

„Már nem vagyunk képesek megrendezni egy futballmérkőzést. Megaláznak engem, a legalávalóbb módon támadják a családomat. Idegenben sem lesznek szurkolóink” – nyilatkozta a Pro Arena televíziónak Mititelu. A klub hivatalos oldalán pedig bejelentették, hogy a bérleteseknek visszafizetik a kieső mérkőzések árát.

Közben a román ultrák egy online petíciót indítottak, amelyben a Sepsi OSK kizárását kérik a román bajnokságból. Az indoklás szerint a székelyföldi klub „egy etnikai szempontok alapján létrehozott és közvetve a magyar állam által támogatott csapat, amelynek egyetlen célja, hogy életben tartsa a magyar irredentizmus lángját.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik