BOROS MIKLÓS
2023.02.01 15:18 Frissítve: 2023.02.08 15:04

Románia: a Sepsi elleni botrány után kizárja szurkolóit a Craiova

Önként kizárja a nézőket az FCU Craiova mérkőzéseiről Adrian Mititelu, a román klub tulajdonosa a Sepsi OSK elleni, magyarellenes rigmusok félbeszakadt mérkőzés következményeként.

Kitiltja saját szurkolóit a hazai- és az idegenbeli mérkőzésekről az FCU Craiova (Fotó: Tókos Csaba)

 

 
 A 26. percben lefújták a Sepsi meccsét a vendégultrák magyarellenes rigmusai miatt!

Bár a profi liga fegyelmi bizottsága csupán február 8-ára idézte be a FCU Craiovát, hogy megtárgyalja a sepsiszentgyörgyi találkozó ügyét, Adrian Mititelu – egy nappal azután, hogy elismerte: klubja felelősséget vállalt szurkolóiért a székelyföldi találkozón – bejelentette, hogy csapata meghatározatlan ideig nézők nélkül rendezi meg a mérkőzéseit.

A döntés oka azonban nem az ultrák xenofób viselkedése, hanem a tőlük való félelem: a craiovai üzletember arra kéri a Román Labdarúgó-szövetséget, hogy a játékvezetők a klubvezetők és a játékosok szidalmazása esetén is szakítsák félbe a találkozókat.

„Már nem vagyunk képesek megrendezni egy futballmérkőzést. Megaláznak engem, a legalávalóbb módon támadják a családomat. Idegenben sem lesznek szurkolóink” – nyilatkozta a Pro Arena televíziónak Mititelu. A klub hivatalos oldalán pedig bejelentették, hogy a bérleteseknek visszafizetik a kieső mérkőzések árát.

Közben a román ultrák egy online petíciót indítottak, amelyben a Sepsi OSK kizárását kérik a román bajnokságból. Az indoklás szerint a székelyföldi klub „egy etnikai szempontok alapján létrehozott és közvetve a magyar állam által támogatott csapat, amelynek egyetlen célja, hogy életben tartsa a magyar irredentizmus lángját.”

2023.03.26 22:13:45

Minden más foci nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Önmagában vöröskeresztes társaságnak minősíteni szigorúan tilos az ECA-t, hiszen részben a lázadók felvetéseire, részben pedig a tagok újabb források iránti éhségére alapozva elérte, hogy az UEFA-val együtt dolgozhasson a 2024 őszén életbe lépő kupareformokon. De hogy ezek jók lesznek-e vagy sem, most még megjósolhatatlan…

2023.03.25 22:59:25

Minden más foci nemzetisport.hu

2023.03.21 10:25:28

Minden más foci nemzetisport.hu

The head of the Hungarian Football Federation (MLSZ) can remain FIFA vice president but not UEFA vice president.

2023.03.19 16:03:43

Minden más foci nemzetisport.hu

Továbbra is vezeti a szlovák első osztályt a DAC, a nagyszombatiak sem tudtak pontot szerezni a MOL Arénában.

2023.03.19 14:47:49

Minden más foci nemzetisport.hu

A Craiova elleni fölényes, elégtételt jelentő győzelem után vereséggel kezdte a felsőházi rájátszást a Sepsiszentgyörgy.