BOROS MIKLÓS
2022.09.29 18:47 Frissítve: 2022.10.01 17:04

Román Kupa: tizenegyesekkel esett ki Csíkszereda

Nem sikerült bejutnia a Román Kupa csoportkörébe az FK Csíkszeredának, a Liga 2-es székelyföldi csapat szétlövésben búcsúzott a harmadosztályú CSM Alexandria ellen. 

Illusztráció: FK Csíkszereda, archív

 

A Duna-menti megyeszékhelyen nyárias idő, 27 fok fogadta a jóval hűvösebb erdélyi őszhöz szokott csíkszeredai csapatot.

A harcias Liga 3-as házigazda az első félidőben egyrangú ellenfele volt az FK-nak, kétszer is csak Karácsony Márk kapus bravúrjai akadályozták meg, hogy a CSM gólra váltsa szépen kijátszott helyzeteit. A másik oldalon Csiszér Balázs beadásai főként Jelena Richárdot keresték, aki két méterről fejelt a hazai kapusba. A félidő végén viszont Marius Barabas indításából Csiszér Balázs már lőhetett is, és jobbról, laposan a hosszú sarokba küldte a labdát.

A szünet után az FK elsősorban labdatartással próbálta őrizni előnyét, gólt mégis az Alexandria lőtt, a csereként beállt Robert Jerdea találatával egyenlített. A felpörgő hazaiak a rendes játékidő végén pontrúgásokkal beszorították a Csíkszeredát, amely csak a hosszabbításban vette át újra a kezdeményezést. Csiszér kevéssel fejelt mellé, Apró Claudiu fejesét Cristica kapus hárította, Barabas pedig három lövésből sem találta el a kaput. A végén a csereként beállt Stancic tört egyedül a CSM kapujára, de a tizenhatosnál beérték, így jött a szétlövés, amelynek hőse Cristica lett.

A hazai kapus a harmadik körben Nemanic, a negyedikben Jelena lövését védte, miközben társai nem hibáztak – így az Alexandria jutott a főtáblára.

Ahol így is lesz székelyföldi csapat, a címvédő Sepsi OSK – mivel az előző idényben a Liga 1 legjobb nyolc csapata között végzett – selejtezők nélkül szerepelhet az idén létrehozott csoportkörben.        

Román Kupa, 4. forduló
CSM Alexandria–FK Csíkszereda 1–1
(Jerdea 71., ill. Csiszér 41.) – 11-esekkel 4-2

2022.11.24 17:30:06

Minden más foci nemzetisport.hu

Igaz, nem volt könnyű kicsikarni a három pontot az emberhátrányban is veszélyesen futballozó Rózsahegy ellen.

2022.11.22 16:13:04

Minden más foci nemzetisport.hu

A Viber szórakoztató és interaktív tippjátékkal ünnepli a labdarúgás legnagyobb eseményét!

2022.11.20 16:27:13

Minden más foci nemzetisport.hu