PSG: Nem tárgyaltunk Zidane-nal – az elnök az edzőkeresésről

Vágólapra másolva!
2022.06.22. 11:56
null
Nem Zidane lesz a PSG edzője (Fotó: AFP)
Nasszer al-Kelaifi, a Paris Saint-Germain labdarúgócsapatának elnöke kizárta, hogy Zinédine Zidane legyen a párizsi sztárgárda új vezetőedzője.

„Szeretném világossá tenni, hogy Zidane-t játékosként nagyra tartottam és edzőként is nagyon becsülöm. De sem közvetlenül, sem közvetetten nem tárgyaltunk vele” – nyilatkozott a klubelnök a Marca lapban.

A játékosként világ- és Európa-bajnok, BL-győztes Zidane Bajnokok Ligáját háromszor, bajnokságot kétszer nyert a Real Madriddal, és tavaly május óta nincs csapata.

A PSG jelenlegi edzője, az argentin Mauricio Pochettino sajtóhírek szerint távozik a párizsi csapattól, a helyére Christophe Galtier az új kiszemelt, aki 2020–21-ben bajnokságot nyert az OSC Lille együttesével.

Al-Kelaifi beszélt arról is, hogy miért utasította el a Real Madrid állítólagos 180 millió eurós ajánlatát Kylian Mbappéért múlt nyáron.

„Tudtam, hogy Kylian a PSG-nél akar maradni. Jól ismerem őt, a családját is, tudom mit akar. És nem akarnak azért költözni, hogy pénzt keressenek” – mondta. A világbajnok francia csatár végül idén májusban 2025-ig meghosszabbította szerződését a PSG-nél. A 23 éves játékos állítólag 300 millió eurós aláírási pénzt kapott a PSG-től.

A spanyol labdarúgóliga panaszt tett az európai szövetségnél (UEFA) a Paris Saint-Germain – és a Manchester City – ellen azért, mert álláspontja szerint a két klub folyamatosan megsérti a pénzügyi fair play szabályait. A La Liga vezetősége már áprilisban előzetes beadványt küldött az UEFA-nak, amelyben kifogásolták a két együttes átigazolási politikáját. Ebben Nasszer al-Kelaifi kapcsán az összeférhetetlenséget is felvetették, mivel a katari üzletember amellett, hogy a PSG elnöke, az európai labdarúgóklubok szervezetének (ECA) is a vezetője, utóbbi titulusának köszönhetően pedig az UEFA végrehajtó bizottságának is tagja.

„Amit tettünk, azért tettük, mert tudtuk, hogy megtehetjük. Nem a mi stílusunk egy másik bajnokságot, klubot vagy szövetséget minősíteni. Nem fogunk leckét venni senkitől. Folytatjuk a terveink megvalósítását” – jelentette ki al-Kelaifi.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik