nemzetisport.hu 2019.06.17 08:27 Frissítve: 2019.06.17 09:16

PSG: a klub készen áll elengedni Neymart – sajtóhír

A L’Équipe információja szerint Neymar valóban távozhat a nyáron a Paris Saint-Germaintől, amennyiben megfelelő ajánlat érkezik érte.

Neymar jövője továbbra is kétséges a PSG-nél (Fotó: AFP)

 

A francia lap kiemeli a párizsi egyesületnél küszöbönálló változásokat: Nasszer el-Kelaifi a France Footballnak adott, kedden megjelenő hosszabb interjújában üzent a csapat sztárjainak, akiknek az elnök elmondása szerint sokkal felelősebben kell hozzáállniuk a feladatokhoz, emellett a régi-új sportigazgató, Leonardo már utalt arra, hogy a klubnak szüksége van a megújulásra, s ehhez több téren is elkerülhetetlen a változás.

Mindezek ismeretében nem meglepő, hogy a sajtó elsősorban Neymar jövőjét kérdőjelezi meg. A brazil támadó finoman fogalmazva is nehéz hónapokon van túl: januári súlyos sérülése miatt nem tudott segíteni csapatának a Bajnokok Ligájában, amelyben ismét csalódást keltően szerepelt a klub; áprilisban összeszólalkozott Julian Draxlerrel, akivel majdnem tettlegességig fajultak a dolgok; az idény végén Thomas Tuchel tudta nélkül, az utolsó bajnoki előtt távozott a brazil válogatott edzőtáborába; ráadásul időközben nemi erőszakkal is megvádolták.

A L’Équipe mindezeket felsorolva támasztja alá Neymar lehetséges nyári klubváltását, amelyre a lap szerint a PSG is áldását adta, azzal a kitétellel, hogy legalább annyit szeretne kapni érte, amennyiért két éve megvásárolta a Barcelonától (222 millió euró).

A klasszist képviselő Pini Zahavi már megkezdte az előkészületeket az esetleges spanyolországi visszatéréshez, s bár szóba került a Real Madrid is, az tűnik valószínűbbnek, hogy korábbi klubjához, a Barcához térhet vissza – igaz, konkrétumok egyelőre nincsenek.

2021.01.22 22:24:24

Minden más foci BACSKAI JÁNOS

TÉLI ÁTIGAZOLÁSOK Talán soha, talán a nyáron, és Mbappé lesz az ára, egyelőre „csak” Allit és Keant vehetik meg.

2021.01.23 11:18:45

Minden más foci BOROS MIKLÓS, BACSKAI JÁNOS

Tizenkét hiányzó, hóemberek, Himnusz: kevesen fogadtak volna a szentgyörgyiek győzelmére.

2021.01.22 20:34:41

Minden más foci N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. Akarjuk, nem akarjuk, üdvösnek tartjuk vagy sem e fordulatot, a futballról való beszédnek kisebb része az, ami a pályán megesik, igen nagy hányadát e virtuális tér inspirálja, befolyásolja, alakítja ma már.

2021.01.22 13:11:29

Minden más foci H. D.

Ramón Miérez duplázott, az NK Osijek gond nélkül nyert a Lokomotiva Zagreb otthonában.

2021.01.21 19:25:14

Minden más foci CSILLAG PÉTER

Ha létezik szerelem ember és város között... – exkluzív képgaléria a Maradona-királyság éveiről.