nemzetisport.hu 2019.06.16 20:46 Frissítve: 2019.06.17 02:08

PSG: „Akinek nem tetszik, ciao!” – a klubelnök üzent sztárjainak

Nasszer el-Kelaifi, a PSG elnöke hosszú interjút adott a France Footballnak, amely a kedden megjelenő számában közli azt. A francia szaklap ízelítőül nyilvánosságra hozott néhány olyan részletet, amelyben a katari sportpolitikus a csapat sztárlabdarúgóinak „üzent”.

Nasszer el-Kelaifi (Fotó: AFP)

 

„A futballistáinknak sokkal felelősebben kell hozzáállniuk a feladatokhoz – idézi a France Football a PSG elnökét. Teljes fordulatra van szükség. Többet kell vállalniuk, többet kell dolgozniuk. Nem azért vannak itt, hogy jól érezzék magukat. S ha nem értenek egyet velem, ha ez nem tetszik nekik, az öltöző ajtaja nyitva áll. Ciao! Elegem van a sztárallűrökből.”

A PSG katari elnöke arról is beszélt, hogy az elveszített Francia Kupa és Ligakupa, illetve az ismételten csalódást keltő BL-szereplés után miért szerződtette sportigazgatónak a brazil Leonardót a két év után menesztett Antero Henrique helyére.

„Megértettem, hogy elkerülhetetlenek a változtatások, máskülönben a semmibe rohanunk. Az egyezségünk két perc alatt megszületett (…) Minden sportszakmai hatalmat megkap (…). Leo az én emberem. Hihetetlen figura, vakon megbízom benne. A természetéből fakadó tekintély jó hatással lesz mindenkire, elsősorban a játékosokra.”