MTI/H. D. 2020.11.20 14:48 Frissítve: 2020.11.20 17:21

Olympiakosz: koronavírusos esetek, a FIFA-t hibáztatják

Az Olympiakosz levelet írt a Nemzetközi Labdarúgó-szövetségnek (FIFA), melyben a szervezetet teszi felelőssé amiatt, hogy afrikai játékosai koronavírusosak lettek válogatottjaiknál – írja az MTI.

Juszef el-Arabi (balra) is elkapta a koronavírust (Fotó: AFP)

 

A Bajnokok Ligájában szereplő görög élklub azután fogalmazta meg bírálatait, hogy a napokban marokkói csatára, Juszef el-Arabi Kamerunban, míg az egyiptomi Ahmed Hasszan Koka hazájában került karanténba, mert megfertőződtek a vírussal az Afrikai Nemzetek Kupája selejtezőjében. Októberben pedig Mady Camarának, a gárda guineai játékosának lett pozitív a tesztje.

Az Olympiakosz szerint a klubok kérték a FIFA-t, hogy biztosítsa mindenhol a szükséges intézkedések betartását, ám ezt a szövetség nem tette meg, az afrikai országok szövetségei pedig nem tudták megvédeni játékosaikat a vírustól az októberi és a novemberi válogatott szünet alatt.

„Ki kell fejezzük legmélyebb csalódottságunkat egy olyan eljárás miatt, amely védtelenül hagyja a klubokat akkor, amikor azok milliókat költenek a túlélésre, olyan időkben, amikor a bevételeik eltűnnek” – fogalmazott levelében a görög klub.

A kritikára a FIFA még nem reagált, az afrikai szövetség viszont azt közölte, hogy nagyon szigorú eljárásrendet dolgoztak ki, amit teljes mértékig betartottak és az a kívánt eredményt hozta.

(MTI)

2020.12.04 21:25:07

Minden más foci N. PÁL JÓZSEF

ALAPVONAL. Ember volt Maradona, gyarló lélek, aki sorsával a futballt a maga összetettségében megismételhetetlen töménységgel mutatta meg, a pályán az öröm és e játék csodájának emlékezetét hagyta reánk.

2020.12.03 21:51:48

Minden más foci PIRCS ANIKÓ

„Mindig ki kell valamit találni, amivel ösztönözni tudjuk a fiatalokat” – véli a korábbi kapitány.

2020.12.02 15:30:02

Minden más foci DUDUCZ TIBOR

A kilencmérkőzéses nyeretlenségi szériáját megszakító szeredi csapat 37-szer szabálytalankodott.

2020.12.01 12:23:55

Minden más foci KOCSMÁR-TÓTH ISTVÁN

Már az is kisebb csoda volt, hogy Carlos Tévez túlélte nyomortól sújtott gyerekkorát – 76-szoros válogatottként ér véget a karrierje.