Old Firm: tíz éve nem látott sikert aratott a Rangers

SZ. R.SZ. R.
Vágólapra másolva!
2021.05.02. 15:44
null
A bajnoknak nem okozott gondot a városi rivális legyőzése (Fotó: Getty Images)
A skót élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Premiership) rájátszásának második fordulójában a már biztos bajnok Glasgow Rangers nagyon simán, 4–1-re legyőzte a rivális Celticet. Az Old Firmek történelmében így tíz éve nem látott sikert aratott a házigazda.

 

A Rangers számára egyetlen tét maradt a hátralévő négy mérkőzésen, méghozzá a veretlenség megőrzése a bajnokságban. Ennek megfelelően a 26. percben egy megpattanó labdát követően Kemar Roofe volt eredményes, viszont az idő közben Callum McGregor kiállítása miatt megfogyatkozó Celtic négy perccel később egyenlíteni tudott Odsonne Edouard révén. Az öröm nem tartott sokáig, 12 perccel a játékrész vége előtt Alfredo Morelos ismét előnyhöz juttatta a hazaiakat (2–1).

A fordulás után aztán kiszakadt Steven Gerrard csapatának gólzsákja: az 57. percben ismételten Kemar Roofe, majd a rendes játékidő hosszabbításának második percében Jermain Defoe volt eredményes, így 4–1-re győzött a Rangers, amely tíz éve nem látott sikert ért el: legutóbb 2011-ben volt arra példa, hogy négy gólt szerezzen a gárda a Celtic ellen, akkor 4–2-re diadalmaskodott.

SKÓCIA, PREMIERSHIP
36. FORDULÓ

Glasgow Rangers–Celtic 4–1 (Roofe 26., 57., Morelos 33., Defoe 90+2., ill. Edouard 30.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik