NL: tizenegyesekkel nyert Kazahsztán, maradhat a C-divízióban

CS. M.CS. M.
Vágólapra másolva!
2022.03.29. 18:56
null
Kedden véget érnek a Nemzetek Ligája osztályozói (Fotó: Getty Images)
Moldova a rendes játékidőben 1–0-ra legyőzte Kazahsztánt, kiegyenlítette a párharcot, majd tizenegyesekkel 5–4-re kikapott a Nemzetek Ligája C-divízió osztályozójának visszavágóján. A kazahok így benn maradtak, Moldova a D-divízióban folytathatja. Később Ciprus 2–0-ra győzte le Észtországot a gól nélküli odavágót követően, így szintén megtartotta C-divíziós tagságát.  

 

A Kazahsztán–Moldova párharc első meccsén előbbi nyert idegenben 2–1-re, így jóval kedvezőbb helyzetből várhatta a keddi visszavágót, de Armas találata révén már a 13. percben hátrányba került. Moldova a meccs hátralévő részében is megtartotta egygólos előnyét, így 2–2-es összesítés után jöhetett a hosszabbítás.

A kétszer tizenöt perc során nem esett gól, a tizenegyesek ötödik köre előtt pedig a moldovaiak vezettek 4–3-ra, mégis kikaptak – a kazahok nem hibáztak a következő két körben, míg Moldova kétszer is, így előbbi maradt bent a C-divízióban.

Ezt követően Ciprus a gól nélküli odavágót követően 2–0-ra legyőzte hazai pályán Észtországot – úgy is, hogy a 47. perctől kezdve emberhátrányban játszott, így megtartotta C-divíziós tagságát.

NEMZETEK LIGÁJA
OSZTÁLYOZÓ A C-DIVÍZIÓBAN MARADÁSÉRT, VISSZAVÁGÓK

Kazahsztán–Moldova 0–1
(Armas 13.) – 11-esekkel 5–4
Ciprus–Észtország 2–0 (Tzionis 19., Sotiriou 51.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik