NL: Ha engem akarnak hibáztatni, tegyék csak – Donnarumma a 2–5 után

Vágólapra másolva!
2022.06.15. 13:48
null
Gianluigi Donnarumma (Fotó: AFP)
Az olasz labdarúgó-válogatott 5–2-re kikapott Németországtól a Nemzetek Ligájában. Érthetően csalódottan nyilatkoztak az olaszok.

 

 

„Sajnálatos, hogy így fejeztük be a júniusi szereplést, ám tudtuk, Németország kiváló csapat – idézi a Football Italia a RAI Sportnak nyilatkozó Roberto Mancinit, az olasz válogatott szövetségi kapitányát. – Akadt néhány pozitívum a végeredmény ellenére, persze összességében szomorúak vagyunk. Az az igazság, azt hittem, Bolognában is nagyon kikapunk a németektől. Ennek ellenére a csoportunkban a verseny nyitott. Négy forduló után öt pontunk van, nem rossz. Ez az út, amit követnünk kell. Lesznek kockázatos helyzetek, s nem szabad meg nem történtnek tekinteni a közelmúltban elért sikereket. Lesznek jó és rossz pillanatok. Most sokkal derűlátóbb vagyok, mint a bolognai döntetlen után. Meglátjuk, szeptemberben mi lesz.”

„Ez egy új időszak kezdete, érthető, ha van néhány kisiklás
– így Nicolo Barella, az Inter középpályása. –Csalódottak vagyunk. El kell ismerni, a németek roppant erősek, kegyetlenül megbüntetik a hibákat. A kapitány számos dolgot kipróbált a Nemzetek Ligájában. Szomorúak vagyunk, de még sok van hátra. Nem nevezném szégyennek a vereséget. Sajnáljuk azokat, akik eljöttek a helyszínre szurkolni. Nem volt könnyű mérkőzés.”

„Bosszúsak vagyunk, nincs kifogás, be kell bizonyítani, hogy nem ilyenek vagyunk
– mondta Gianluigi Donnarumma, a Paris Saint-Germain kapusa. – Ma semmi sem működött. Nyilván fáradtak voltunk ilyen sok meccs után, de nem keresünk alibit. Egymás szemébe nézünk és kielemezzük a helyzetet. Sajnáljuk, hogy a szurkolók ezt kapták.”

A 23 éves játékos hibázott az ötödik német gól előtt, emiatt kemény kritikát kapott a helyi sajtótól.

„Mindannyian hibázunk. Jobban megoldhattam volna a helyzetet, de ebből tanulunk. Mi az, hogy ez már máskor is előfordult? Amikor a Real Madrid elleni Bajnokok Ligája-meccsen szabálytalankodtak velem szemben? Ha engem akarnak hibáztatni, tegyék csak. Én vagyok a kapitány, felemelt fejjel megyek tovább. Csak botrányt akarnak csinálni ezekből a hibákból.”

NEMZETEK LIGÁJA
4. FORDULÓ
A-LIGA
3. CSOPORT

Németország–Olaszország 5–2 (2–0)
Mönchengladbach, Borussia Park. Vezette: Kovács István (romániai)
Németország: Neuer – Klostermann, Süle (Tah, 87.), Rüdiger, Raum – Gündogan (Stach, 88.), Kimmich – Hofmann (Gnabry, 64.), T. Müller (Musiala, 75.), L. Sané – Werner (L. Nmecha, 75.). Szövetségi kapitány: Hans-Dieter Flick
Olaszország: Donnarumma – Calabria, G. Mancini (Scamacca, 78.), Bastoni, Spinazzola (Dimarco, 65.) – Frattesi (Caprari, a szünetben), Cristante, Barella – Politano (Luis Felipe, 44.), Raspadori (Scalvini, a szünetben), Gnonto. Szövetségi kapitány: Roberto Mancini
Gólszerző: Kimmich (10.), Gündogan (45+4. – 11-esből), T. Müller (51.), Werner (68., 69.), ill. Gnonto (78.), Bastoni (90+4.)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik