NL: a brazilok és az argentinok is csatlakozhatnak a 2024-es kiíráshoz

Cs. B.Cs. B.
Vágólapra másolva!
2021.12.17. 16:35
null
Boniek azt mondta, dél-amerikai csapatok is csatlakozhatnak az NL-hez (Fotó: AFP)
Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) alelnöke, Zbigniew Boniek azt nyilatkozta a lengyel Meczykinek, hogy mind a tíz dél-amerikai csapat – köztük Argentína és Brazília – is csatlakozhat a Nemzetek Ligája 2024-es kiírásához.

 

Az ESPN úgy tudja, az UEFA és a Dél-Amerikai Labdarúgó-szövetség (CONMEBOL) új megállapodást kötött egymással szerdán, amely lehetővé teszi, hogy közös futballeseményeket szervezzenek a jövőben is.

Azt már korábban megerősítette a két szövetség, hogy az idei nyári Európa-bajnokságot megnyerő Olaszország és az idei Copa América-győztes Argentína vívja meg az első Finalissimát a Wembleyben.

„Ez lesz az ebben a formában megrendezett utolsó Nemzetek Ligája – idézte a Meczykia nemzetközi szövetség jelenlegi alelnökét, Zbigniew Bonieket. – Tartottunk egy találkozót a dél-amerikai szövetséggel, 2024-től az innen érkező csapatok is részt vehetnek a sorozatban. Az, hogy milyen formában zajlana a torna, még nem tisztázott.”

A lengyel szövetség korábbi elnöke azt is elárulta, a legmagasabban rangsorolt hat dél-amerikai ország – köztük Brazília és Argentína – az A-divízióhoz csatlakozna, míg a másik négy csapat a B-divízióhoz társulna. A mérkőzéseket Európában játszanák le.

Amióta az NL leváltotta a barátságos (felkészülési) mérkőzéseket, a dél-amerikai csapatoknak nincs lehetőségük európai válogatottakkal játszani.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik