L’OL? Ugyan, ismerje meg az új Umtitit és az új Lacazette-et!

Vágólapra másolva!
2016.08.07. 18:31
null
Vajon meg tudja tartani a Lyon Lacazette-et? (Fotó: AFP)
Itt a nyár, az izzadás, az üdülés és a pálinkafőzés ideje – ha szeretne verejtékzamat, idegenforgalmi és jövedéki adó nélkül is jól szórakozni, önt is várja a labdarúgó-topligák transzferidőszaka! Itt is folyik a lé, elküldenek embereket (és néha bennünket is) egzotikus éghajlatokra és tájakra, és igen egészségesen el lehet bódulni a köröttünk röpködő összegektől. Szokásunk szerint az angol, az olasz és a német topliga után a franciával folytatjuk transzferológiai körsétánkat.

 

Mintha az őskorban történt volna, mamutvadászat után, gyűjtögetés előtt, a helyben szokásos nőrablást bevezető szakrális célú esti tűzbe bambulás közben, akkor, amikor még követ kellett pattintani egy közösségi megbökés előtt, hogy bejutott a Bajnokok Ligája elődöntőjébe az OLYMPIQUE LYON; pedig 2010-ben történt mindez, nem is olyan régen – merengtünk el tavaly az OL közelmúltja és jelene kapcsán. A BL-beli kalózkodást Hugo Llorisszal, Crisszel, Kim Källströmmel, Miralem Pjaniccsal, Aly Cissokhóval, Jérémy Toulalannal, Maxime Gonalons-nal, Michel Bastosszal, Sidney Govouval, Bafétimbi Gomisszal és Jean-Alain Boumsong-nal a fedélzeten produkálta a francia legénység, ahonnan azóta például Timothée Kolodziejczak, Dejan Lovren, Lisandro López, Clinton N'Jié vagy Yoann Gourcuff is leszerelt.

2011 nyara óta 40 millió eurót keresett a klub a transzferpiacon, nettóban, tehát az eladások és a vételek egyenlege volt ennyi, és érzésünk szerint a haszon ezen a nyáron könnyen megduplázódhat. Vásárolgatott is az OL, bár a 2010-es nagy vétel (Yoann Gourcufföt 22 millióért vette a Girondins Bordeaux-tól) után csak tavaly merészkedtek hárommillió euró fölé, Sergi Darder (13.1), Mapou Yanga-Mbiwa (9.4), Mathieu Valbuena (6), Claudio Beauvue (6) és Rafael (3.2) kedvéért.

Ezen a nyáron Samuel Umtiti hozta egyensúlyba a költségvetést, a fiatal védőért 25 milliót fizetett az FC Barcelona, de Umtiti két kollégája, Lindsay Rose és Bakary Koné is távozott pármillióért, illetve a Marseille elvitte ingyen a 32 éves balbekket, Henri Bedimót.

Csaknem tíz évvel ezelőtt dús reményekkel igazolt át a Portsmouth együtteséhez az utánpótlás-válogatott és a Stade Rennes szűrőreménysége, Arnold Mvuemba, de nem remekelt, bár később a Lorienttől hárommillióért vette meg a Lyon, amely ezen a nyáron már nem tartott már igényt a játékos további szolgálataira. Nála is sokkal ígéretesebb és tehetségesebb volt a már 36 éves, egykori válogatott kerettag technikás középpályás, Steed Malbranque, aki még serdülőként került a Lyonhoz Belgiumból, később a Fulhamet, a Tottenhamet, a Sunderlandet és a St.-Étienne-t is erősítette, majd 2012-ben visszatért az OL-hez, tulajdonképpen (gyermeke súlyos betegségét követő) visszavonulása után. Megérte meggondolnia magát: már akkor ősszel bekerült ismét a válogatott keretébe (pályára ugyan egyszer sem lépett), majd miután kikopott klubja kezdőjéből, csereként beállva is képes volt lendületet vinni a Lyon játékába – ezért is írhatott alá a szintén első osztályú Caenhoz.

Távozott mellettük a szintén saját nevelésű, volt francia U-válogatott, de már a tunéziai felnőtt nemzeti csapatnál számításba vett szélső, Zakarie Labidi is, szintén ingyen.

Természetesen ezen a nyáron is az a legnagyobb kérdés, hogy mi lesz Alexandre Lacazette-tel? Már tavaly vitte volna az Arsenal, a Wolfsburg és a Chelsea, de állítólag a Barcelona és főként a Real Madrid is szemezgetett vele; míg idén egyértelműen az Arsenal az érte folyó harc fő esélyese – bár a West Ham érdeklődését is illő tisztelettel kell kezelni, tekintettel a PL-es klubok anyagi lehetőségeire (sőt a L’Équipe szerint már a tavasz végén adtak volna a támadóért 40 plusz 4 milliót a „kalapácsosok”, de kosarat kaptak).

TÍZ ÉVE TÖRTÉNT...

... hogy visszatért kölcsönből Monacóba az egykori csodacsatár-ígéret Mohamed Kallon. Aki 1979-ben Sierra Leonében született, de hatalmas szerencséjére felfigyelt futballtehetségére a Lugano, majd az ANK korrekordere több olasz klubban is megfordult, az Inter pedig 2002 nyarán 13 millió eurót fizetett érte a Vicenzának. Kallon a nagy lehetőség közepette csődöt mondott, majd kiderült, nem csak a kihívás és a tét doppingolta... A Monaco ennek ellenére ötmilliót fizetett érte, ám egy év múlva kölcsönadta az al-Ittihadnak, majd egy újabb szezont követően felbontotta Kallon szerződését. Aki az AEK Athénben sem bizonyított, de sok pénzt keresett Kínában és Távol-Keleten 2016-os visszavonulásáig – amelyre saját hazai egyesületében, a Kallon FC-ben kerített sort. Két testvére, Kemokai és Musa is válogatott játékos volt, hősünk pedig készül az edzői pályára, hazája U-válogatottjában korábban már kipróbálta magát ezen a poszton.


Érzésünk szerint Lacazette legnagyobb eséllyel az Arsenalban köt ki, de nem 35-40 millió euró körüli áron
(Arsene Wenger 35 millióig merészkedett már el egy ajánlatában), főleg most, hogy a francia menedzser által Lacazette helyére kinézett Wissam Ben Yedder nemet mondott a londoniaknak a Sevilla kedvéért.

Van az az ajánlat, amelyre nem lehet nemet mondani – foglalta össze a transzfervilág mottóját a Lyon mestere, Bruno Génésio, egyértelművé téve a Lacazette-sagát. Ha valaki nem értené, miért is kell ennyire Wengernek a csatár: Lacazette az elmúlt három idényben 96 kanadai pontot termelt klubszínekben…

Emlékezzünk meg itt pihenésként egy másik Lacazette-ről is: Alexandre testvére, a 22 esztendős Romuald Simon Krisztián oldalán játszik az 1860 Münchenben.

Távozhat még jó pénzért a szélső védő Jordy Gaspar, akit Jürgen Klopp szúrt ki magának a Lyon B-ből, de kölcsönbe vinné a fiatalt a Villarreal és a Bayer Leverkusen is, a nem meglepő módon szintén saját nevelésű középső középpályás Corentin Tolissót a Nápoly kerülgeti (holmi 30 milliós plusz bónuszok!) ajánlattal, legalábbis erre esküszik a csodamód jól értesült Gianluca Di Marzio. Valbuena saját bevallása szerint marad még legalább két évig az Olympique-ben, hiába a Fenerbahce érdeklődése, miközben Clément Grenier az AC Milanban vagy a Torinóban köthet ki.

Mint láttuk, igencsak érdemes megnézni, kiket szemel vagy nevel ki magának a Lyon, előbbi kategóriába tartozik az argentin balhátvéd, Emiliano Insúa, akinek képességeit senki sem vitatja, csak éppen sem az Atlético Madridban, sem a Sporting CP-ben, sem a Boca Juniorsban, sem a Liverpoolban, sem a Galatasarayban nem tudta igazán áttörni a gátakat. B-terve az Olympiakoszban játszó Arthur Masuaku.

Ben Yedderről és a tavaly a Tottenhamnek eladott Clinton N’Jiéről lemaradt a klub (utóbbi kölcsönben Marseille-ben köt ki), de a mindkét oldalon bevethető francia-kameruni, kétszeres válogatott szélső, Paul-Georges Ntep befuthat még Lyonba, érte tízmillió euró körüli összeggel gazdagodhat a Rennes (csökkenti az árat, hogy jövőre lejár a játékos szerződése).

A következő nagy dobás a középpályás Ludovic Blas (Guingamp) lehet, feltéve, ha a Liverpool nem kavar bele a Lyon transzferlevesébe.

HÚSZ ÉVE TÖRTÉNT...

... hogy ingyen megszerezte a Bordeaux a Le Havre-tól a remek fizikai felépítésű jobb oldali középpályást, Ibrahim Bát. Aki olyan zseniális igazolásnak bizonyult, hogy egyetlen idényt követően elvitte az AC Milan – 12 millió mai euróért. Az olaszok már nem csaptak vele ilyen remek üzletet, 2003-ig jó félszáz bajnokin szerepelt Ba, kölcsönadták a Perugiának és a Marseille-nek is menet közben. Kapott még egy nagy esélyt Ba a Bolton Wandererstől, de az angolok sem nyertek ezen a bolton, a francia később a Rizesporban és a Djurgardenben is próbálta elhitetni, hogy még nem felejtett el futballozni. Kevély sikerrel, sérülései miatt is, hogy aztán 2007 elején szerződést kínáljon neki a Varese – nem sokra rá meg csodamód visszahívta a Milan. Ahol egy kupameccsen még pályára is lépett, majd felcsapott a klub afrikai játékosmegfigyelőjének. Édesapja, Ibrahima Ba Eusebio szenegáli válogatott volt, a párszoros válogatott ifj. Ba fia természetesen a Milanban pallérozódott.


Umtiti utóda egyénként az Argentínából érkező Emanuel Mammana, a 20 éves, a védelem közepén és jobb oldalán is bevethető játékos már felnőtt válogatott, ezért is kapott érte 7.5 milliót a River Plate. A védőkonkurenciát növeli a Marseille kezéről ingyen lecsapott Nicolas N'Koulou: kész csoda, hogy a 26 éves kameruni játékos még mindig a Ligue 1-ben szerepel, érzésünk szerint ugródeszka neki ez a nyári váltás.

Bedimót remekül sikerült pótolni, a lengyel bal oldali mindenes, Maciej Rybus Tyerek Groznijjal kötött szerződése éppen lejárt.

Mint láthattuk az elmúlt idényben, noha az AS Monaco anyagi lehetőségei jobbak, a Lyon fért oda a Ligue 1 PSG-n kívüli csapatainak fenntartott maximális, azaz a második helyre, és ezzel hozzáfért a klub a Bajnokok Ligája mézes bödönéhez is.

A második hely elérésére most is a (mondjuk az Anthony Lopes – Rafael, N'Koulou, Yanga-Mbiwa, Ribus – Gonalons, Tolisso, Darder – Gezzal, Fekir, Valbuena kezdővel felálló) Lyonnak adják a legnagyobb esélyt a szakemberek, ugyanakkor szögezzük le, egyáltalán nem olcsó fenntartani egy élcsapatot a Ligue 1-ben: az algériai szélsőt, a PSG, a Valencia és a Swansea által is monitorozott Rasid Gezzalt havi 300 ezer eurós szerződéssel marasztalják, ennyit keres ugyanis a titkos fegyver, a középcsatár Nabil Fekir is, akire minden bizonnyal főszerep jut ebben az idényben.

Lacazette távozása miatt.

SCO ANGERS
Érkezett: Famara Diédhiou (Clermont Foot, 1.600.000 euró), Karl Toko Ekambi (Sochaux, 1.000.000), Baptiste Santamaría (Tours, 500.000), Pablo Martinez (Chateauroux, ingyen), Flavien Tait (Chateauroux, i.), Mateo Pavlovic (Werder Bremen, i.), Dickson Nwakaeme (egyesület nélküli)
Távozott: Arnold Bouka Moutou (Dijon, 400.000), Antar Jahia (Orléans, i.)
Kölcsönből vissza: Goran Karanovic (Sochaux), Gael Angoula (Nimes, i.), Szaid Benrahma (Nice), Mohamed Yattara (Standard Liege)

SC BASTIA
Érkezett: Jerson Cabral (Twente, i.), Paul Charruau (Valenciennes, i.), Thievy Bifouma (Espanyol, i.)
Kölcsönbe: Allan Saint-Maximin (Monaco), Lenny Nangis (Lille), Enzo Crivelli (Bordeaux)
Távozott: Floyd Ayité (Fulham, 2.000.000), Jesper Hansen (Lyngby, i.), Christopher Maboulou (PASZ Jannina, i.), Julian Palmieri (Lille, i.), Francois Modesto (visszavonult), Brandao (szerződése lejárt), Famoussa Koné (Göztepe), Francois Kamano (Bordeaux, 2.500.000)
Kölcsönből vissza: Seko Fofana (Manchester City U21)

FC GIRONDINS BORDEAUX
Érkezett: Paul Bernardoni (Troyes, 2.500.000), Jérémy Toulalan (Monaco, i.), Jérémy Ménez (Milan, i.), Francois Kamano (Bordeaux, 2.500.000)
Kölcsönbe: Youssouf Sabaly (PSG)
Kölcsönből vissza: Gaetan Laborde (Clermont Foot), Junesz Kabuni (Red Star)
Távozott: Clément Chantome (Rennes, i.), Cheick Diabaté (Osmanlispor, i.), Jussie (szl.), Lamine Sané (Werder Bremen, i.)
Kölcsönbe: Cédric Yambéré (Anzsi), Enzo Crivelli (Bastia)
Kölcsönből vissza: Mathieu Debuchy (Arsenal), Paul Bernardoni (Troyes)

SM CAEN
Érkezett: Ismael Diomandé (St.-Étienne, 750.000), Mouhamadou Dabo (Troyes, i.), Steed Malbranque (Lyon, i.), Romain Genevois (Nice), Ronny Rodelin (Lille, 1.000.000), Ivan Santini (Standard Liege, 2.500.000)
Kölcsönből vissza: Pape Sané (Bourg-en-Bresse)
Távozott: Dennis Appiah (Anderlecht, 3.000.000), Saidi Ntibazonkiza (szl.)
Kölcsönből vissza: Ronny Rodelin (Lille)

FCO DIJON
Érkezett: Arnold Bouka Moutou (Angers, 400.000), Florent Balmont (Lille, i.), Junisz Abdelhamid (Valenciennes, i.), Benjamin Leroy (Évian), Fuad Safik (Laval), Vincent Rüfli (egyesület nélküli)
Kölcsönbe: Marvin Martin (Lille)
Távozott: Abdoulaye Bamba (szl.)
Kölcsönből vissza: Wesley Said (Rennes), Granddi N’Goyi (Palermo), Christopher Jullien (Freiburg)

EA GUINGAMP
Érkezett: Alexandre Mendy (Nice, i.), Romain Salin (Marítimo, i.), Lucas Deaux (Gent), Karl-Johan Johnsson (Randers), Sloan Privat (Gent), Étienne Didot (Toulouse), Jordan Ikoko (PSG B)
Kölcsönből vissza: Ronnie Schwartz (Bröndby), Ronnie Schwartz (Esbjerg), Rasid Aliui (Laval)
Távozott: Jonas Lössl (Mainz, 2.500.000), Lionel Mathis (Auxerre, i.), Mamadou Samassa (Troyes, i.), Laurent Dos Santos (Strasbourg), Younousse Sankharé (Lille)
Kölcsönből vissza: Mevlüt Erdinc (Hannover), Sloan Privat (Gent)

LOSC LILLE
Érkezett: Éder (Swansea, 4.500.000), Julian Palmieri (Bastia, i.), Stoppila Sunzu (Sanghaj Senhua), Younousse Sankharé (Guingamp)
Kölcsönből vissza: Ronny Rodelin (Caen), Sehrou Guirassy (Auxerre), John Jairo Ruiz (Dnipropetrovszk), Ryan Mendes (Nottingham Forest), Michael Frey (Luzern), Julian Jeanvier (Red Star)
Távozott: Djibril Sidibé (Monaco, 15.000.000), Michael Frey (Young Boys, 500.000), John Jairo Ruiz (Czvena zvezda, i.), Julian Jeanvier (Reims, i.), Florent Balmont (Dijon, i.), Sehrou Guirassy (1.FC Köln, 3.800.000), Ronny Rodelin (Caen, 1.000.000)
Kölcsönbe: Baptiste Guillaume (Strasbourg), Marvin Martin (Dijon), Lenny Nangis (Lille)

FC LORIENT
Érkezett: Cafú (Guimaraes, 2.000.000), Lindsay Rose (Lyon,1.500.000), Faiz Selemanie (Niort, 900.000), Paul Delecroix (Niort, i.), Sylvain Marveaux (egyesület nélküli)
Kölcsönből vissza: Valentin Lavigne (Laval)
Távozott:
Raphael Guerreiro (Borussia Dortmund, 12.000.000), Rémi Mulumba (GFC Ajaccio, i.), Lamine Gassama (szl.), Yann Jouffre (Metz, i.), Florent Chaigneau (szl.), Alain Traoré (szl.), Rafidine Abdullah (Cádiz, i.)
Kölcsönbe: Valentin Lavigne (Brest 29)
Kölcsönből vissza: Yrondu Musavu-King (Granada)

FC METZ
Érkezett: Franck Signorino (Reims, i.), Yann Jouffre (Lorient, i.), Opa Nguette (Valenciennes, i.), Florent Mollet (Créteil), Simon Falette (Brest), Renaud Cohade (St.-Étienne), Kavasima Eidzsi (egyesület nélküli)
Kölcsönbe: Mevlüt Erdinc (Hannover)
Kölcsönből vissza: Anthony Mfa Mezui (Seraing), Juan Falcón (al-Fateh)
Távozott: Ferjani Szasszi (Eszpéransz, 775.000), André Santos (Arouca, i.), Romain Métanire (Kortrijk, i.), José Luis Palomino (Ludogorec, i.), Nuno Reis (Panathinaikosz, i.), Szergej Krivec (Wisla Plock, i.), Juan Falcón (Independiente Santa Fé), Anthony Mfa Mezui (szl.)
Kölcsönből vissza: Daniel Candeias (Benfica), Christian Bekamenga (Troyes), Tiago Gomes (Braga)
Kölcsönbe: Hamza Sahi (Epinal)

AC MONACO
Érkezett: Djibril Sidibé (Lille, 15.000.000), Benjamin Mendy (Marseille, 13.000.000), Kamil Glik (Torino, 11.000.000), Jusszef Ait Bennasszer (Nancy, 3.000.000), Morgan De Sanctis (Roma, i.)
Kölcsönből vissza: Allan Saint-Maximin (Hannover), Gabriel Boschilia (Standard Liege), Abdou Diallo (Waregem), Valere Germain (Nice), Marcel Tisserand (Toulouse), Falcao (Chelsea), Edgar Salli (St. Gallen), Jessy Pi (Troyes), Corentin Jean (Troyes), Jérémy Toulalan (Bordeaux, i.), Delvin N’Dinga (Lokomotiv Moszkva)
Távozott: Jessy Pi (Toulouse, 700.000), Edgar Salli (Nürnberg, i.)
Kölcsönbe: Paul Nardi (Rennes), Lacina Traoré (CSZKA Moszva), Jusszef Ait Bennasszer (Nice), Allan Saint-Maximin (Bastia)
Kölcsönből vissza: Hélder Costa (Benfica), Mario Pasalic (Chelsea), Wallace (Braga), Fábio Coentrao (Real Madrid)

HSC MONTPELLIER
Érkezett:
Kölcsönbe: Anthony Vanden Borre (Anderlecht)
Kölcsönből vissza: Steve Mounié (Nimes)
Távozott: Bryan Dabo (St.-Étienne, 4.000.000), Jonas Martin (Betis, 3.000.000), Dzsamel Szaihi (szl.), Jean Deza (Levszki Szófia, i.), Sébastien Wüthrich (Aarau, i.), Djamel Bakar (Charleroi)
Kölcsönből vissza: Mustapha Yatabaré (Trabzonspor), Rami Benszebaini (Paradu)

AS NANCY-LORRAINE
Érkezett: Anthony Koura (Nimes, i.), Vincent Marchetti (AC Ajaccio), Szergej Csernik (BATE Boriszov), Christophe Mandanne (Fudzsairah)
Kölcsönbe: Jusszef Ait Bennasszer (Monaco)
Távozott: Jusszef Ait Bennasszer (Monaco, 3.000.000), Arnaud Lusamba (Nice, 2.50.000)
Kölcsönből vissza: Brice Samba (Marseille), Jonathan Iglesias (Tanque Sisley)
Kölcsönbe: Alexis Busin (Clermont)

FC NANTES
Érkezett: Diego Carlos (Estoril, 2.000.000), Lucas Lima (Arouca, 1.000.000), Nicolaj Thomsen (Aalborg, 600.000), Alexander Kacaniklic (Fulham, i.)
Kölcsönből vissza: Fernando Aristeguieta (Red Star)
Távozott: Birama Touré (Standard Liege, 550.000), Johan Audel (szl.), Rémi Gomis (szl.), Alejandro Bedoya (Philadelphia Union, 895.000)
Kölcsönből vissza: Youssouf Sabaly (PSG), Ermir Lenjani (Rennes), Adryan (Flamengo)

OGC NICE
Érkezett: Dalbert (Vitória Guimaraes, 2.000.000), Paul Baysse (St.-Étienne, 500.000), Walter Benítez (Quilmes, i.), Arnaud Lusamba (Nancy, 2.50.000), Wylan Cyprien (Lens, 5.000.000), Arnaud Souquet (Dijon, 1.250.000)
Kölcsönből vissza: Julien Vercauteren (Westerlo), Albert Rafetraniaina (Red Star), Valentin Eysseric (St.-Étienne), Szaid Benrahma (Angers)
Kölcsönbe: Anasztasziosz Donisz (Juventus)
Távozott: Nampalys Mendy (Leicester, 15.000.000), Niklas Hult (Panathinaikosz, 300.000), Hatem Ben Arfa (PSG, i.), Alexandre Mendy (Guingamp, i.), Romain Genevois (Caen), Jérémy Pied (Southampton, i.), Mahamane Traoré (szl.), Stéphan Raheriharimanana (szl.)
Kölcsönből vissza: Wallyson Mallmann (Sporting CP), Paul Baysse (St.-Étienne), Valere Germain (Monaco)

OLYMPIQUE LYON
Érkezett: Emanuel Mammana (River Plate, 7.500.000), Nicolas N’Koulou (Marseille, i.), Maciej Rybus (Groznij, i.)
Távozott: Samuel Umtiti (Barcelona, 25.000.000), Lindsay Rose (Lorient, 1.500.000), Bakary Koné (Málaga, 800.000), Steed Malbranque (Caen, i.), Arnold Mvuemba (Akhisarspor, i.), Henri Bedimo (Marseille, i.)

OLYMPIQUE MARSEILLE
Érkezett: Rémy Cabella (Newcastle United, 8.000.000), Tomas Hubocan (Dinamo Moszkva, 1.200.000), Szaif-Eddin Haui (Tours, 1.000.000), Szakai Hiroki (Hannover, i.), Henri Bedimo (Lyon, i.)
Kölcsönből vissza: Brice Samba (Nancy), Dória (Granada), Baptiste Aloé (Valenciennes)
Kölcsönbe: Zinédine Machach (Toulouse), Aaron Leya Iseka (Anderlecht), Florian Thauvin (Newcastle United), Bafetimbi Gomis (Swansea)
Távozott: Michy Batshuayi (Chelsea, 39.000.000), Benjamin Mendy (Monaco, 13.000.000), Mario Lemina (Juventus, 9.500.000), Brice Dja Djedjé (Watford, 3.600.000), Abdelaziz Barrada (al-Naszr Dubaj, 2.000.000), Steve Mandanda (Crystal Palace, i.), Alaixys Romao (szl.), Nicolas N’Koulou (Lyon, i.), Szaber Halifa (Klub Africain, i.)
Kölcsönbe: Lucas Ocampos (Genoa), Stéphane Sparagna (Auxerre)
Kölcsönből vissza: Lucas Silva (Real Madrid), Florian Thauvin (Newcastle United), Rémy Cabella (Newcastle United), Paolo De Ceglie (Juventus), Javier Manquillo (Atlético Madrid), Mauricio Isla (Juventus), Steven Fletcher (Sunderland)

FC PARIS SAINT-GERMAIN
Érkezett: Grzegorz Krychowiak (Sevilla, 33.600.000), Giovani Lo Celso (Rosário, 10.000.000), Thomas Meunier (FC Bruges, 7.000.000), Hatem Ben Arfa (Nice, i.)
Kölcsönből vissza: Lucas Digne (Roma), Jean-Christophe Bahebeck (St.-Étienne), Alphonse Aréola (Villarreal), Youssouf Sabaly (Nantes)
Távozott: Lucas Digne (Barcelona, 16.500.000), Zlatan Ibrahimovic (Manchester United, i.), Gregory van der Wiel (Fenerbahce, i.), Nicolas Douchez (Lens, i.)
Kölcsönbe:Giovani Lo Celso (Rosario Central), Youssouf Sabaly (Bordeaux)

FC STADE RENNES
Érkezett: Rami Benszebaini (Paradu, 2.000.000), Afonso Figueiredo (Boavista, 270.000), Clément Chantome (Bordeaux, i.)
Kölcsönbe: Paul Nardi (Monaco)
Kölcsönből vissza: Christian Brüls (Standard Liege), Ola Toivonen (Sunderland), Habib Habibou (Gaziantepspor), Ermir Lenjani (Nantes), Adrien Hunou (Clermont), Wesley Said (Dijon), Philipp Hosiner (1.FC Köln), Cédric Hountondji (Auxerre), Sanjin Prcic (Torino)
Távozott:
Ousmane Dembélé (Borussia Dortmund, 15.000.000), Fallou Diagne (Werder Bremen, 1.500.000), Philipp Hosiner (Union Berlin, 500.000), Cédric Hountondji (GFC Ajaccio, i.), Cheikh M’Bengue (St.-Étienne, i.), Olivier Sorin (szl.), Ola Toivonen (Toulouse, 1.500.000)
Kölcsönből vissza: Jeremie Boga (Chelsea)

AS SAINT-ÉTIENNE
Érkezett: Bryan Dabo (Montpellier, 4.000.000), Cheikh M’Bengue (Rennes)
Kölcsönből vissza: Jonathan Bamba (PSG), Yohan Mollo (Szamara)
Távozott: Ismaël Diomandé (Caen, 750.000), Paul Baysse (Nice, 500.000), Francois Clerc (GFC Ajaccio, i.), Jonathan Brison (Niort, i.), Renaud Cohade (Metz), Benoit Assou-Ekotto (szl.), Moustapha Sall (al-Arabi, 1.000.000)
Kölcsönből vissza: Franck Tabanou (Swansea), Valentin Eysseric (Nice), Jean-Christophe Bahebeck (PSG)
Kölcsönbe: Neal Maupay (Brest)

FC TOULOUSE
Érkezett: Christopher Jullien (Freiburg, 2.800.000), Jessy Pi (Monaco, 700.000), Ola Toivonen (Rennes, 1.500.000)
Kölcsönből vissza: Dominik Furman (Hellas Verona), Dusan Veskovac (Troyes), Issiaga Sylla (GFC Ajaccio)
Távozott: Maxime Spano (Grenoble, i.), Adrien Regattin (szl.), Mihai Roman (Botosani, i.), Étienne Didot (Guingamp), Jusszef Benali (szl.), Jean-Armel Kana-Biyik (Kayserispor), Wissam Ben Yedder (Sevilla, 9.000.000)
Kölcsönbe: Dominik Furman (Wisla Plock), Zinédine Machach (Marseille)
Kölcsönből vissza: Marcel Tisserand (Monaco)

AZ ÉLVONALBÓL KIESETT CSAPATOK

GFC AJACCIO
Érkezett: Christophe Diedhiou (Créteil), Julien Romain (Bastia), Francois Clerc (St.-Étienne, i.), Rémi Mulumba (Lorient, i.), Cédric Hountondji (Rennes), Rafik Budzsedra (Bourg-en-Bresse, i.), Jérome Mombris (Le Havre), Yoann Court (Troyes, i.), Sekou Cissé (Genk)
Távozott: Pablo Martinez (Angers, i.), Halid Boutaib (Strasbourg, i.), Amine Sermiti (al-Arabi), Rodéric Filippi (szl.)
Kölcsönből vissza: Issiaga Sylla (Toulouse)

STADE REIMS
Érkezett: Samuel Bouhours (Tours, i.), Julian Jeanvier (Lille, i.), Pablo Chavarría (Lens, i.), Edouard Mendy (Marseille B, i.), Grégory Berthier (Auxerre)
Kölcsönből vissza: Christopher Glombard (Paris FC)
Távozott: Aissa Mandi (Betis Sevilla, 4.000.000), Mickael Tacalfred (Auxerre, i.), Franck Signorino (Metz, i.), Mohamed Fofana (Lens, i.), Johnny Placide (szl.), David N’Gog (szl.)
Kölcsönből vissza: Abdelhamid el-Kautari (Palermo), Thievy Bifouma (Espanyol), Lass Bangoura (Rayo Vallecano)

ES TROYES AC
Érkezett: Johann Obiang (Chateauroux, i.), Jérémy Cordoval (Nimes, i.), Raphael Cacéres (Sochaux, i.), Mamadou Samassa (Guingamp, i.), Tristan Dingomé (Royal Mouscron)
Kölcsönből vissza: Paul Bernardoni (Bordeaux), Christian Bekamenga (Metz)
Távozott: Paul Bernardoni (Bordeaux, 2.500.000), Mouhamadou Dabo (Caen, i.), Babacar Gueye (Hannover, i.), Yoann Court (GFC Ajaccio, i.), Fabien Camus (Antwerpen), Christian Bekamenga (Balikesirspor), Quentin Othon (szl.), Guillaume Lacour (visszavonult)
Kölcsönből vissza: Corentin Jean (Monaco), Anele Ngcongca (Genk), Jessy Pi (Monaco), Brayan Perea (Lazio), Chris Mavinga (Rubin Kazany), Dusan Veskovac (Toulouse)

Lezárva szombat délben.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik