MTI
2020.04.20 13:15 Frissítve: 2020.04.20 13:47

Játékossors: Nasri kihúzta a gyufát az Anderlechtnél, elküldik

Samir Nasrit elküldi az RSC Anderlecht labdarúgócsapata, mivel megsértette a koronavírus-járvány miatt a klub által bevezetett előírásokat.

 

Nasri nem alkotott maradandót az Anderlechtnél (Forrás: Twitter)

 

Belga és brit sajtóértesülések szerint a francia középpályás hetek óta nem adott életjelet magáról: a keretből egyedüliként nem tájékoztatta a szakmai stábot arról, hogy milyen egyéni edzésmunkát végzett, továbbá elmulasztotta értesíteni az együttest arról is, hogy elutazott Dubaiba.

A 32 éves futballista szerződése nyáron járna le, de klubjának lehetősége lett volna a hosszabbításra. Nasri egykori csapattársától, az Anderlechtnél játékos-edzőnek kinevezett Vincent Kompanytól kapott lehetőséget karrierje újraindítására, miután letöltötte 18 hónapos eltiltását a tiltott intravénás kezelése után, de nem sikerült formába lendülnie. Nyolc találkozón kétszer volt eredményes, mielőtt októbertől különböző sérülések miatt harcképtelenné vált.

Nasri kétszeres angol bajnok volt a Manchester Cityvel, a francia válogatottban 41 alkalommal lépett pályára. Korábban szerepelt még az Olympique Marseille és az Arsenal színeiben, illetve később a Sevillában kölcsönben, ott bukott le a doppingszabályok megsértésével.

Európában elsőként a belga bajnokságot nyilvánították befejezettnek, az Anderlecht a 8. helyen zárt. Ez részben a rossz szezonkezdés miatt alakult így. Kompany már augusztusban távozott, helyét a walesi Simon Davies vette át.

2022.09.30 14:33:37

Minden más foci nemzetisport.hu

Még volt egy felvillanása a Köln ellen, aztán a futballistaként tett próbálkozásai kudarcba fulladtak.

2022.09.29 22:11:04

Minden más foci nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A teljesítménysportban persze előbb-utóbb az eredmény kerül előtérbe, de ez így is van jól, mint ahogy az is, hogy egyelőre jár a már-már életszerűtlenül józan szurkolói türelem egy valóban sokra érdemes csapatnak. A folyamatos sikerközeliséghez szokott nagy futballhatalmak esetében persze korántsem ennyire megengedő a közeg.

2022.09.28 22:40:17

Minden más foci nemzetisport.hu

A Marco Rossi vezette magyar válogatott szerezte a legnagyobb meglepetést.