Játékossors: másfél év szünet után az MLS-ben kötött ki a korábbi MU-támadó

B. L.B. L.
Vágólapra másolva!
2020.02.27. 17:29
null
Giuseppe Rossi 30 meccsen lépett pályára az olasz felnőttválogatottban (Fotó: AFP)
A tengerentúli profi labdarúgó-bajnokságban (MLS) szereplő Real Salt Lake a hivatalos honlapján bejelentette, hogy a korábbi Manchester United- és Villarreal-támadó, Giuseppe Rossi aláírt a csapathoz.

 

A „sárga tengeralattjáró” történetének legeredményesebb futballistája (82 gólt szerzet, a második helyen Diego Forlán áll 59-cel) pályafutása során szerepelt a Newcastle United, a Parma, a Fiorentina, a Levante, a Celta Vigo és a Genoa színeiben is.

A New Jersey-i születésű Rossi az olasz utánpótlás-válogatottakat végigjárva 2008 és 2014 között 30 alkalommal lépett pályára a squadra azzurra felnőttcsapatában, hétszer talált be a címeres mezben. A pekingi olimpián a negyeddöntőben búcsúzó csapatban négyszer volt eredményes, így övé lett a torna Aranycipője.

„Alig várom már, hogy pályára lépjek és a kitűzött célok eléréséhez segítsem a Real Salt Lake-et. Az MLS évről évre fejlődik, egyre izgalmasabb a bajnokság” – idézi a klubhonlap Giuseppe Rossit.

Giuseppe múltja önmagáért beszél. Elképesztő mértékű nemzetközi rutint hoz a már eddig is tehetséges és egységes csapatunkhoz. Az előszezonbeli szereplését figyelembe véve egyértelmű, hogy sokat tud segíteni együttesünknek” – mondta ezt már Elliot Fall vezérigazgató.

„Csodálatos, hogy ilyen képességű játékosom van. Olyan srác, aki bármikor képes eldönteni a mérkőzést, mindent látott már, rengeteg mindent elért, úgyhogy önbizalmat ad a csapatnak”
– lelkendezett Freddy Juarez vezetőedző.

A 33 éves futballistának 2018 júliusa óta nem volt csapata – legutóbb 2018. május 20-án játszott tétmérkőzésen –, miután az utóbbi években szinte folyamatosan súlyos sérülésekkel küzdött, ráadásul 2018 szeptemberében doppingügybe keveredett, amelynek végén aztán csak egy figyelmeztetést kapott.

Real Salt Lake

Welcome to the family!



Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik