S. T. J. 2022.05.25 23:23 Frissítve: 2022.05.26 10:38

Interjú Lars Rickennel; hétfő óta már Magyarországon vakációzik Varga Kevin

A Nemzeti Sport csütörtöki számából ajánljuk.

A Liverpool–Real Madrid Bajnokok Ligája-döntő napján „ünnepli” a 25. születésnapját a BL-finálék történetének egyik legkülönlegesebb gólja. Egy akkor mindössze 20 éves dortmundi srác néhány másodperccel a becserélése után emelte futtából a labdát a Juventus kapujába, érdemben eldöntve a 3–1-es német sikert hozó csatát. Interjú Lars Rickennel, aki azóta a Borussia utánpótlásrészlegének vezetője lett, és már nem csupán Puhl Sándor miatt van jelen az életében a magyar futball.


Korábban a holland, belga bajnokságot képzelte el magának, ám amint betöltötte a harmincat és nem volt válogatott, magában leszámolt ezzel a kalanddal, vagyis a ciprusi lehetőség akkor jött, amikor Bognár István már nem igazán számított rá. Gyorsan pörögtek az események – január 29-én gólt lőtt szabadrúgásból a ZTE-nek és adott két gólpasszt. Másnap hívták, hogy egy jól rúgó támadó középpályást keres az Arisz Limassol, de a hónap végén lejár az átigazolási időszak, sok ideje tehát nem volt gondolkodni. Kilenc meccsen szerepelt a ciprusi bajnokságban, és egy gólt szerzett. Hogy marad-e a szigetországban, arról is kérdeztük.

Hétfő óta már Magyarországon vakációzik Varga Kevin. A török Kasimpasa 26 éves, 13-szoros válogatott szélsője a tavaszt kölcsönben a svájci Young Boysnál töltötte. Amikor februárban Bernbe került, azt mondta, nagy lehetőséget kapott, hiszen a gárda célja a bajnoki cím megszerzése. Utólag azonban kijelenthető, hogy az idény nem úgy alakult, ahogyan remélte, s a bajnoki bronzérem megszerzése sem siker. Varga néhány napja volt a klub játékosa, amikor az akkori vezetőedzőtől, David Wagnertől lehetőséget kapott az FC Basel ellen 3–1-re megnyert bajnokin. Akkor aligha fordult meg a fejében, hogy a folytatásban csak egyszer lesz kezdő, csereként pedig még négyszer futballozhat.     
     

 

2022.07.06 02:24:52

Minden más foci MURÁNYI DOMONKOS

Az angolok nagyon szeretnék, ha a futball „hazatérne” • Hollandia a címvédő, de nem az első számú favorit.

2022.07.06 03:32:44

Minden más foci M. D.

Július 6. és 31. között Angliában rendezik a 13. női Eb-t. Menetrend és eredmények egy helyen.

2022.07.03 12:21:19

Minden más foci nemzetisport.hu