ICC: az Arsenal az utolsó fél órában kiütötte a PSG-t

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.07.28. 15:40
null
Az első félidőben Mesut Özil (jobbra) nyitotta meg a gólcsapot (Fotó: AFP)
Az Arsenal labdarúgócsapata az International Champions Cup (ICC) elnevezésű felkészülési torna keretein belül 5–1-re kiütötte a Paris Saint-Germaint. A londoni sztárcsapatban Alexandre Lacazette duplázott.

A szingapúri Nemzeti Stadionban, több mint 50 ezer néző előtt lejátszott mérkőzésen az Arsenal a Leno – Bellerín, Mustafi, Papasztathopulosz, Kolasinac – Elneni, Guendouzi – Mhitarjan, Özil, Iwobi – Aubameyang összeállításban lépett pályára, a PSG kezdőcsapatában viszont a közvélemény számára ismert játékosok közül csak Gianluigi Buffon, Lassana Diarra, Adrien Rabiot, Christopher Nkunku és George Weah fia, Timothy Weah kapott helyet. A sok hiányzó miatt a Thomas Tuchel és Lőw Zsolt vezette PSG-ben ezúttal is sok fiatal játékos kapott lehetőséget.

A különbség a második félidő második felében jött ki a két csapat között, miután az „ágyúsok” menedzsere, Unai Emery nyolc helyen is változtatott csapatán. A szünetben beálló Alexandre Lacazette duplázott, rajta kívül betalált Mesut Özil, Rob Holding és Eddie Nketiah is – utóbbi két futballista már a Buffon helyére becserélt Sébastien Cibois kapuját vette be. A párizsiak gólját Nkunku szerezte tizenegyesből.

A MÉRKŐZÉS GÓLÖSSZEFOGLALÓJA

A Paris Saint-Germain a következő meccsét július 30-án az Atlético Madriddal játssza, míg az Arsenal augusztus elsején a Chelsea-vel csap össze Dublinban.

NEMZETKÖZI BAJNOKOK KUPÁJA (ICC)
Arsenal (angol)–Paris Saint-Germain (francia) 5–1 (1–0)
Szingapúr.
Gólszerző:
Özil (13.), Lacazette (67., 71.), Holding (88.), Nketiah (94.), ill. Nkunku (60. – 11-esből)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik