Futsal Eb: Portugália döntőzhet az oroszokkal

Vágólapra másolva!
2022.02.04. 22:07
null
Zicky Té döntött (Fotó: Twitter, UEFAFutsal)
Oroszország 3–2-re legyőzte Ukrajnát a Hollandiában zajló futsal Európa-bajnokság első elődöntőjében pénteken, és bejutott a fináléba. Ellenfele a címvédő Portugália lesz, amely a nap második elődöntőjében a hajrában fordítva nyert Spanyolország ellen, szintén 3–2-re.

 

PORTUGÁLIA–SPANYOLORSZÁG

Különösen pikáns volt ez a párosítás, hiszen a legutóbbi Eb-döntőt éppen Portugália és Spanyolország játszotta egymás ellen: hosszabbítás után 3–2-re a portugálok nyertek. Ezúttal a spanyolok már az 1. percben megszerezték a vezetést, majd a szünetre már kétgólos előnnyel vonulhattak.

A címvédőt azonban sosem szabad leírni – Portugália a 29. percben szépített büntetőből, majd Zicky Té révén a 32. és a 39. percben is betalált, az utolsó előtti percben megfordítva a mérkőzést, valamint kivívva a döntős szereplést. 3–2

UKRAJNA–OROSZORSZÁG

Az oroszok már a 2. percben vezetést szereztek, majd negyedóra elteltével kétgólosra növelték az előnyüket. Alig egy perccel később már szépítettek is az ukránok, a félidőben 2–1 volt az állás.

Oroszország ott van a döntőben (Fotó: Twitter, UEFAFutsal)
Oroszország ott van a döntőben (Fotó: Twitter, UEFAFutsal)

A második félidőben aztán újra elléptek kettővel az oroszok, de ezúttal is jött válasz az ukránoktól, akik bő egy perccel a vége előtt büntetőhöz, így egyenlítési lehetőséghez jutottak – ezzel azonban nem tudtak élni. Oroszország tehát 3–2-re behúzta a meccset, és ott van a döntőben, ahol Portugália lesz az ellenfele.

FUTSAL EB, ELŐDÖNTŐ
Ukrajna–Oroszország 2–3 (1–2)
Portugália
–Spanyolország 3–2 (0–2)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik