Franciaország: dráma Párizsban – a PSG 2–0-ról elbukta a kupadöntőt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.04.28. 00:07
null
Mbappét kiállította a bíró, a PSG elbukta a kupadöntőt (Fotó: AFP)
A bajnokságot már korábban megnyerő PSG egymás után másodszor húzhatta volna be a bajnoki aranyérem mellé a Francia Kupát is, de hiába vezetett a 21. percben 2–0-ra a Rennes elleni párizsi fináléban, végül 11-esekkel alulmaradt.

A Francia Kupa legutóbbi négy kiírását a PSG nyerte meg és összességében a 13. győzelméért lépett pályára a fővárosi csapat a korábban kétszeres győztes Rennes elleni, szombati döntőben. A Stade de France-ban megrendezett fináléban a párizsiak a 21. percre már 2–0-ra vezettek.

Előbb Neymar ívelt szögeltből a mélységből érkező Dani Alves elé, aki a tizenhatos előteréből, kapásból hatalmas gól lőtt, majd Ángel Di María passzával Neymar lépett ki ziccerben és okos emeléssel szerezte meg csapata második gólját.

A meccs harmadik gólját is párizsi játékos szerezte, csak éppen Presnel Kimpembe öngólt vétett, miután egy bal oldali beadásnál nem tudott felszabadítani és a lábáról a PSG kapujába jutott a labda, még a szünet előtt.

Így a nagy párizsi fölény ellenére sem vált lefutottá a második félidő. Olyannyira nem, hogy a 66. percben egy bal oldali szöglet után Edson Mexer fejjel egyenlített.

A Rennes úgy ért el két gólt 66 perc alatt, hogy mindössze két kaput eltaláló lövése volt. A PSG-nek ugyanennyi idő alatt hét, viszont a második félidőben a kapott gólig egyszer sem találták el a kaput Neymarék. Ez azért mutatja, hogy abban a játékrészben már inkább az előnyük megtartását, sem mint növelését tartották szem előtt a fővárosiak, akik erre fizettek rá. A rendes játékidőben pedig már nem is tudtak változtatni a játék képén, csak egy helyzetig jutottak, de gól nem született.

A rendes játékidő összefoglalója a gólokkal

Ahogy a kétszer 15 perces hosszabbításban sem rezdültek meg a hálók, ráadásul a 118. percben a PSG emberhátrányba is került: Kylian Mbappé egy kíméletlen belépő után kapott piros lapot.

A kupadöntőt végül 11-es rúgások döntötték el: sokáig senki sem hibázott, aztán a hatodik párban, a 121. percben, a PSG-be csereként beálló Christopher Nkunku rontott, így a Rennes története harmadik kupagyőzelmét ünnepelhette. A tavaly nyáron érkezett szakmai stáb, melynek Thomas Tuchel vezetőedző mellett Lőw Zsolt pályaedző is a tagja, így nem tudta ismét a bajnoki cím mellett kupagyőzelemre is vezetni a párizsi csapatot.

FRANCIA KUPA
DÖNTŐ
Rennes–PSG 2–2
(Kimpembe 40. – öngól, Mexer 66., ill. Dani Alves 13., Neymar 21.), 11-esekkel: 6–5
Kiállítva:
Mbappé (118.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik