Francia Szuperkupa: Icardi volt a vezér, tizedszer is a PSG-é a trófea

Vágólapra másolva!
2021.01.13. 22:59
null
Icardi (kékben) egy lépésre a vezetés megszerzésétől (Fotó: AFP)
Szerda este rendezték meg a Francia Szuperkupa-mérkőzést, amelyet a PSG 2–1-re megnyert az Olympique Marseille ellen, így sorozatban nyolcadszor, fennállása során 10. alkalommal hódította el a trófeát.

A nagy kérdésre már a kezdés előtt megkaptuk a választ: a december 13-án bokasérülést szenvedő brazil Neymart csak a kispadra ültette Mauricio Pochettino. Ugyan az első lehetőségek az OM előtt adódtak, mégis a PSG támadója, Mauro Icardi zörgette meg először a hálót, Ruddy Buquet játékvezető azonban les miatt nem adta meg a gólt 20 perc játékot követően.

Alig tíz perc múlva Kylian Mbappé is betalált, de Buquet bíró ezt a gólt is visszavonta – videózás után. A 39. percben aztán már nem kellett videózni, Icardi fejese után a labda túljutott, ám lelassult Steve Mandanda kapuson, így az argentin egy lépésről pofozta a hálóba.

Az első félidőt egy újabb Icardi–Mandanda összecsapás zárta le, a kapus ezúttal a lécre tolta a csatár lövését.

A második félidő közepén Pochettino pályára küldte Neymart, és a brazil a neki jutott 25 percet igyekezett is tartalommal megtölteni: rendre ő végezte el a szögleteket és a szabadrúgásokat, neve mégis gólszerzőként került fel a meccs statisztikai lapjára. A 85. percben Icardit felborította a tizenhatoson belül a szünetben Mandandát váltó Yohann Pelé kapus, a videózás után megítélt büntetőt pedig a brazil nem hibázta el.

NEYMAR BÜNTETŐJE

S hogy milyen fontos volt Neymar találata, azt jelzi, hogy alig négy perccel később Dimitri Payet szépített,2–1-re módosítva az állástamely a végeredmény is lett. A PSG sorozatban nyolcadszor, összesen 10. alkalommal hódította el a trófeát.

FRANCIA SZUPERKUPA
PSG–Olympique Marseille 2–1
(Icardi 39., Neymar 85. – 11-esből, ill. Payet 89.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik