H. Á.
2021.01.13 22:59 Frissítve: 2021.01.13 23:18

Francia Szuperkupa: Icardi volt a vezér, tizedszer is a PSG-é a trófea

Szerda este rendezték meg a Francia Szuperkupa-mérkőzést, amelyet a PSG 2–1-re megnyert az Olympique Marseille ellen, így sorozatban nyolcadszor, fennállása során 10. alkalommal hódította el a trófeát.

 

Icardi (kékben) egy lépésre a vezetés megszerzésétől (Fotó: AFP)

A nagy kérdésre már a kezdés előtt megkaptuk a választ: a december 13-án bokasérülést szenvedő brazil Neymart csak a kispadra ültette Mauricio Pochettino. Ugyan az első lehetőségek az OM előtt adódtak, mégis a PSG támadója, Mauro Icardi zörgette meg először a hálót, Ruddy Buquet játékvezető azonban les miatt nem adta meg a gólt 20 perc játékot követően.

Alig tíz perc múlva Kylian Mbappé is betalált, de Buquet bíró ezt a gólt is visszavonta – videózás után. A 39. percben aztán már nem kellett videózni, Icardi fejese után a labda túljutott, ám lelassult Steve Mandanda kapuson, így az argentin egy lépésről pofozta a hálóba.

Az első félidőt egy újabb Icardi–Mandanda összecsapás zárta le, a kapus ezúttal a lécre tolta a csatár lövését.

A második félidő közepén Pochettino pályára küldte Neymart, és a brazil a neki jutott 25 percet igyekezett is tartalommal megtölteni: rendre ő végezte el a szögleteket és a szabadrúgásokat, neve mégis gólszerzőként került fel a meccs statisztikai lapjára. A 85. percben Icardit felborította a tizenhatoson belül a szünetben Mandandát váltó Yohann Pelé kapus, a videózás után megítélt büntetőt pedig a brazil nem hibázta el.

NEYMAR BÜNTETŐJE

S hogy milyen fontos volt Neymar találata, azt jelzi, hogy alig négy perccel később Dimitri Payet szépített, 2–1-re módosítva az állást  amely a végeredmény is lett. A PSG sorozatban nyolcadszor, összesen 10. alkalommal hódította el a trófeát.

FRANCIA SZUPERKUPA
PSG–Olympique Marseille 2–1
(Icardi 39., Neymar 85. – 11-esből, ill. Payet 89.)

2023.01.30 18:04:47

Minden más foci nemzetisport.hu

A „kicsi Póknak” becézett argentin támadó lehet a kulcs a Manchester City hőn áhított BL-győzelméhez.

2023.01.30 19:58:19

Minden más foci nemzetisport.hu

ALAPVONAL. E tendenciát leghívebben, leglátványosabban és – sajnos, mondom – legvonzóbb módon CR7 alakja, pályaíve s maga a jelenség példázza, láttatja velünk. Aki arra kíváncsi, világunk merre tart, elég reá – pályafutására – néznie, s ha képes kilépni annak bűvköréből, mindent meg fog érteni.

2023.01.30 13:51:11

Minden más foci nemzetisport.hu

„Valahogy már langyos víz vett körül bennünket, és nem a csapból vagy a zuhanyrózsából folyt.”

2023.01.29 21:48:11

Minden más foci nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A sporteseményekre beülő nézők, szurkolók bizonyos mértékig mindig is lázadóknak számítottak, mert bár a sport sokáig hatékony eszköznek tetszett a mindennapok feszültségének oldásában, arra is alkalmasnak bizonyult, hogy nemzeti vagy klubszínek alapján egységbe kovácsolja a drukkereket.

2023.01.29 13:17:41

Minden más foci nemzetisport.hu

Az eszékiek három kölcsönjátékosa sem segített az ellenfélen, ismét három pontot szereztek Miérezék.