Francia Kupa: kilencgólos őrület végén jutott tovább a Rennes

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2020.01.28. 21:52
null
Jérémy Gelin, a Rennes játékosa a győztes gólját ünnepli (Fotó: AFP)
Emlékezetes csatában győzött 5–4-re a Rennes az Angers vendégeként a labdarúgó Francia kupa nyolcaddöntőjének keddi játéknapján. A Dijon nagy csatában átverekedte magát ötödik ligás ellenfelén, a Montpellier elvérzett a negyedosztályú Belfort ellen, míg késő este a Saint-Étienne kiejtette vendéglátóját, a Monacót.

A Rennes előbb 2–0-ra, majd nem egészen hat perccel a rendes játékidő vége előtt 3–1-re vezetett az Angers ellen, de a hazaiak képesek voltak döntetlenre menteni az eredményt, sőt egyszer a hosszabbításban is egyenlítettek – aztán Jérémy Gelin 110. percbeli lövésére már nem volt válaszuk.

A RENNES GYŐZTES GÓLJA

Az ötödik ligás Limonest szépen helytállt a Dijon ellen – amelynek győztes gólját Stephy Mavididi a 121. percben lőtte –, a negyedosztályú Belfort pedig erre is rátett egy lapáttal: tizenegyesekkel kiejtette a Montpellier-t.

Tette ezt úgy, hogy edzőjét, Anthony Hacquard-t a 62. percben – két figyelmeztetés után – elküldték a kispadtól. Az élvonalbeli csapat sem maradt teljes: a rendes játékidő legvégén, a 93. percben Gerónimo Rulli kapus piros lapot kapott, mert a tizenhatoson kívül kézzel állította meg a Belfort ellentámadását.

A késő esti főmeccset két patinás klub vívta, és csatájukban érvényesült az utóbbi évek tendenciája: a gaboni Denis Bouanga góljával a Saint-Étienne legyőzte a Monacót. A zöldek sorozatban negyedszer múlták felül a hercegségbeli csapatot.

A SAINT-ÉTIENNE GYŐZTES GÓLJA

FRANCIA KUPA
NYOLCADDÖNTŐ, keddi mérkőzések
Angers–Rennes 4–5 – h. u.
ASM Belfort (IV.)–Montpellier 0–0 – tizenegyesekkel 5–4
Limonest (V.)–Dijon 1–2 – h. u.
Monaco–Saint-Étienne 0–1

A további program
Szerda
18.30:
Epinal (IV.)–Lille
18.30: Pau (III.)–PSG
21.05: Olympique Marseille–Strasbourg
Csütörtök
20.55:
Nice–Lyon

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik