Döntetlen a rangadón: a Dunaszerdahely ikszelt a Zsolnával

DUDUCZ TIBORDUDUCZ TIBOR
Vágólapra másolva!
2021.02.21. 14:50
null
Schäfer András végig a pályán volt, a DAC ikszelt a Zsolnával (Fotó: Lelkes Ernő)
A szlovák élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Fortuna Liga) 20. fordulójában az FC DAC 1904 Dunaszerdahely hazai pályán 1–1-es döntetlent játszott az MSK Zilinával (Zsolna).

 

SZLOVÁK FORTUNA LIGA
20. FORDULÓ
FC DAC 1904 Dunaszerdahely–MSK Zilina 1–1 (Nicolaescu 10., ill. Jibril 47.)

Az élmezőny állása: 1. Slovan Bratislava 48 pont, 2. DAC 41, 3. Zilina 34

ÖSSZEFOGLALÓ

Magyar szempontból jó hír volt, hogy sérülése után Schäfer András ott volt a DAC kezdőcsapatában. A rossz azonban az, hogy Kalmár Zsolt neve hiányzott onnan. A Nemzeti Sport információja szerint a magyar játékosnak húzódása van – ez minden bizonnyal a múlt heti trencséni műfüves meccs következménye. A dunaszerdahelyi orvosi stáb mindent megtett, hogy a csapatkapitány pályára tudjon lépni, ám ilyen sérüléskor tíz nap pihenőre van szükség. Jövő héten Kalmár Zsolt már bekapcsolódik az edzésekbe és a Nagymihály elleni meccsen minden bizonnyal ott lesz a pályán.

Mivel eltiltás miatt hiányzott Adrija Balic is, Storck mesternek át kellett szerveznie a középpályássort. A múlt heti trencséni meccshez képest három helyen változtatott. Az említett Schäferen kívül visszatért Marko Divkovic és lehetőséget kapott Sebastian Nebyla, aki a múlt héten remekül játszott a Somorján, a dunaszerdahelyi tartalékcsapatban.

Míg a legtöbb szlovák stadionban nagyon rossz állapotban vannak a pályák, a dunaszerdahelyi Mol Aréna játéktere gyönyörű zöld volt. Köszönhető ez az Angliából vásárolt Matchsaver pályatakarónak, melyet többek között a Real Madrid, a Manchester United, vagy a Chelsea is használ.

Jól kezdett a hazai csapat. Schäfer szerzett labdát, Christie-Davis remekül ugratta ki Nicolaescut, aki ballal a jobb sarokba helyezte a labdát (1–0). Ezután feljebb jött a Zsolna, de a helyzet a hazaiak előtt volt, Nebyla közeli lövését fogta Petrás. Sokat tartotta a labdát a hazai csapat, gyakran felesleges tolták jobbra, balra a játékszert, nem volt, aki elvállalta volna a befejezést. Hiányzott Kalmár Zsolt a csapatból…

A szünet után Beszkorovajnij hibája után Jibril kiegyenlítette (1–1). Ez azt jelentette, hogy megszakadt a hazai kapus Martin Jedlicka remek sorozata, aki a Mol Arénában a Zsolna ellen 407 perc után kapott gólt. Ment, ment előre a Dunaszerdahely, Marko Divkovicnak voltak nagy lehetőségei. Egy esetben Petrás védett nagyot, majd a befejezés előtt 14 méterről leadott lövése a lécről a gólvonal elé pattant.

Maradt az 1–1, így a pozsonyi Slovan előnye már hét pont.

PERCRŐL PERCRE

MÁSODIK FÉLIDŐ

90+4. perc: Véget ért a mérkőzés.

90. perc: Három perc a ráadás.

87. perc: KAPUFA! A jobbról befelé húzó Divkovic 14 méterről ballal tüzelt, a labda azonban a lécről a gólvonal elé pattant.

84. perc: Kopas szabadrúgása után Jedlicka nyomta szögeltre a labdát.

82. perc: Cseréltek a vendégek, Jibril helyére Kaprálik állt be.

77. perc: Védés! Divkovic egy csel után ziccerbe került, jobbal lőtt, de Petrás lábbal védett.

75. perc: A zsolnaiak is cseréltek, Gono és Bicsahjan le, Bernát és Slebodnik be.

72. perc: Kettős csere a hazaiaknál, Nebyla és Nicolaescu le, Andzouna és Taiwo be.

64. perc: Nicolaescu éles szögből lőtt, de Petrás védeni tudott, a labda elsuhant a jobb oldali kapufa mellett. Meglehetősen érdekes, hogy szöglet helyett kirúgás következett.

63. perc: Bicsahjan éles szögből tekert kapura egy szabadrúgást, Jedlicka azonban szögletre ütötte a léc alá tartó labdát.

60. perc: Divkovic 18 méterről elvégzett szabadrúgása után Petrás nyomta szögletre a labdát, amely még a sorfalon irányt is változtatott egy kicsit.

57. perc: Divkovic 17 méterről ballal tüzelt, de a védőkről szögletre pattant a labda.

47. perc: GÓL! EGYENLÍTETT A ZSOLNA! Beszkorovajnij hibája után Rusnák adhatta be jobbról a labdát, amelyet a bevetődő Jibril közelről a gólvonal mögé küldött. Jedlicka belekapott a labdába, de már csak a gólvonal mögül tudta kihúzni. 1–1

46. perc: Elkezdődött a második félidő.

A szünetben kettőt cseréltek a vendégek, Ilko és Kurminowski nem jött vissza a pályára, helyükre Rusnák és Duris állt be.

ELSŐ FÉLIDŐ

45. perc: Véget ért az első félidő, a szünetben 1–0-ra vezet a DAC.

40. perc: Blackman indítása pontatlan volt.

33. perc: Kopas 30 méterről szabadrúgásból próbálkozott, de nem találta el a kaput.

30. perc: Blackman jobb oldali beadása után elrúgták a labdát a tizenhatoson belülről a zsolnaiak.

24. perc: Védés! Ramírez jobb oldali beadása után Nebyla lőtt, de Petrás jól helyezkedett és védett.

16. perc: Kezezést reklamálnak a vendégek, de a játékvezető nem ítélt tizenegyest. A lassítások alapján jó döntés született.

10. perc: GÓL! VEZETÉST SZERZETT A DAC! Schäfer volt erőszakos, Kurmunowski labdát veszített a saját térfelén, erre Christie-Davis lecsapott, kiugratta Ion Nicolaescut, aki 14 méterről, ballal a kapu bal alsó sarkába lőtt. 1–0

9. perc: Veszélytelen volt a zsolnai szabadrúgás.

8. perc: Schäfer pontatlanul passzolt, a felezővonaltól szögletre rúgta a labdát.

A hazaiak sárga-kék, a vendégek zöld szerelésben léptek pályára.

1. perc: Elkezdődött a mérkőzés

A játékvezető Michal Smolák lesz.

A mérkőzést zárt kapuk mögött rendezik meg a dunaszerdahelyi Mol Arénában.

A Zsolna kezdőcsapata: Petrás – Anang, Kopas, Kiwior, Javorcek – Fazlagics, Bicsahjan, Gono – Jibril, Kurminowski, Ilko.

A DAC kezdőcsapata: Jedlicka – Blackman, J. Müller, Kruzliak, Beszkorovajnij – Schäfer, Christie-Davis, Nebyla – Divkovic, Nicolaescu, E. Ramírez.

Jó hír, hogy sérülése után Schäfer András ott van a DAC kezdőcsapatában. A rossz azonban az, hogy Kalmár Zsolt neve hiányzik. A Nemzeti Sport információja szerint a magyar játékosnak húzódása van – ez minden bizonnyal a múlt heti trencséni műfüves meccs következménye. A dunaszerdahelyi orvosi stáb mindent megtett, hogy a csapatkapitány pályára tudjon lépni, ám ilyen sérüléskor 7-10 nap pihenőre van szükség. Jövő héten Kalmár Zsolt már bekapcsolódik az edzésekbe és a Nagymihály elleni meccsen már minden bizonnyal ott lesz a pályán.

Köszöntjük kedves olvasóinkat, hamarosan kezdődik a DAC–Zilina mérkőzés a szlovák Fortuna Liga 20. fordulójában. Tartsanak velünk!

ELŐZMÉNYEK

Vasárnap a zsolnaiakat fogadja a szlovák élvonalban a DAC, amely az ősszel 4–1-re kikapott tőlük idegenben. A visszavágástól fűtött dunaszerdahelyieknél ott lehet a pályán Schäfer András, aki az előző fordulóban kihagyta a Trencsén elleni összecsapást.

„Pályára léptem az utolsó januári felkészülési meccsen a Máriatölgyes ellen, de így utólag azt mondom, nem kellett volna. Már a találkozó előtt éreztem, hogy nem vagyok teljesen rendben. Volt egy kellemetlen húzódásom, így az említett találkozó után tíz napot ki kellett hagynom. Csak három nappal a múlt heti bajnoki előtt tudtam teljes mértékű munkát végezni. Most már minden rendben, egész héten a csapattal készültem”–mondta a Nemzeti Sportnak a 21 esztendős magyar válogatott középpályás.

Noha az ősszel játszott a Zsolna ellen, szerinte nincs értelme abból a meccsből kiindulni.

„Igen,három góllal kikaptunk, de a lövések, a helyzetek alapján hat négyre is győzhettünk volna. Egy biztos, jó csapattal csapunk össze, itthon lépünk pályára, mindenképpen győznünk kell. Fiatal gárda a zsolnaiaké, ha játékosai jó napot fognak ki, bárkit megverhetnek, ha viszont nem, nagyon sebezhetők. Szerintem sok gól születik”– hangsúlyozta Schäfer András, aki vasárnap a 25. Fortuna Liga-mérkőzésén szerepelhet.

A Mol Aréna 2016-os átadása óta hétszer látogatott Dunaszerdahelyre a Zsolna, és két döntetlen mellett ötször kikapott. Ami pedig a DAC összeállítását illeti, Bernd Storck vezetőedző nem számíthat a sárga lapjai miatt eltiltott Andrija Balic, valamint az egyaránt sérült Vida Máté, Eric Davis és Sidney Friede játékára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik