nemzetisport.hu 2017.11.11 09:54 Frissítve: 2017.11.11 10:09

FIFA: „Megmarkolta a fenekemet” – zaklatással vádolják Blattert

Hope Solo, az Egyesült Államok női labdarúgó-válogatottjának kapusa a portugál Tribuna Expressonak adott interjújában szexuális zaklatással vádolta meg a korábbi FIFA-elnököt, Sepp Blattert.

 

Hope Solo és Joseph Blatter az ominózus díjátadón (Fotó: Sports Illustrated)A 36 éves játékos elmondása szerint 2013 januárjában, az Aranylabda-gálán történt az eset, közvetlenül azelőtt, hogy felment volna a színpadra – Solo díjátadóként volt jelen az alkalmon.


Az interjút készítő újságíró az elmúlt hetekben a címlapokra kerülő, sztárokat is érintő szexuális zaklatásról kérdezte Hope Solót, aki a mondat végén elhangzó néhány szóra („…de senki nem beszél erről.”) hirtelen annyit mondott: „Sepp Blatter megmarkolta a fenekemet.”

Elmondása szerint annak ellenére, hogy senki nem beszél róla, a sportvilágban is jelen van a kényes téma.

Arra a kérdésre, hogy miért nem beszélt erről az esetről korábban, azt mondta: általában egyenesen, egyértelműen kommunikál mindenkivel, azonban a díjátadás miatt akkor még ideges volt, később pedig nem találkozott Blatterrel, hogy elmondhassa neki a véleményét.

A korábbi FIFA-elnök szóvivőjén keresztül jelezte: nevetségesnek, képtelenségnek tartja Solo mondatait.

Mint ismert, Blatter összeférhetetlenség és hűtlen kezelés miatt először nyolcéves eltiltást kapott a FIFA etikai bizottságától, mert 2011 februárjában állítólag kétmillió svájci frankot adott Michel Platininek, az európai szövetség (UEFA) akkori elnökének, majd a nyolcéves eltiltást a FIFA fellebbviteli bizottsága mindkettejük esetében hat évre mérsékelte.

A svájci sportdiplomata eltiltása ellenére, Vlagyimir Putyin meghívására ott lesz a 2018-as világbajnokságon.

2021.04.14 13:33:41

Minden más foci NAGY ZSOLT

„A világ legjobbjai közé emelkedhet, már most olyan éretten futballozik, mintha 30 éves lenne.”

2021.04.14 11:29:28

Minden más foci DUDUCZ TIBOR

A Banská Bystrica győztes gólja másodpercekkel a lefújás előtt született.

2021.04.13 23:52:12

Minden más foci CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Míg ezen évek alatt Székelyföld első topligás csapata, a Sepsi OSK talán nem csak az erdélyi gyökerű futballszurkolók nosztalgiából is táplálkozó rokonszenvét vívta ki, az FK Csíkszereda mostanában kezdi hasonló karrierjét.

2021.04.11 23:36:49

Minden más foci BODNÁR ZALÁN

ALAPVONAL. Tagadhatatlan, hogy az amerikai ligák működési modelljében van valami megnyerő, ami kielégíti a szurkolók igazságosság és egyenlőség utáni vágyát. Kérdés, hogy a labdarúgásban, az esetlegesen bevezetendő szupersorozatban ez működhetne-e ugyanígy.

2021.04.11 12:23:30

Minden más foci DUDUCZ TIBOR

Holman Dávid góljával vezetett először a Slovan, a DAC kétszer is egyenlíteni tudott.